Praca w Utrecht w IT |
Autor |
Wiadomość |
marcins
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 8:50 am Praca w Utrecht w IT
|
|
|
Witam,
Jako, że to mój pierwszy post tutaj, to witam wszystkich
Tak się w życiu złożyło, że jedziemy z żoną do Holandii, dokładnie do Utrecht.
Żona ma kontrakt na 3 lata, natomiast ja będę musiał sobie czegoś poszukać.
No i tutaj właśnie jest pytanie, jak to wygląda z pracą w Utrecht w IT (systemy, sieci, wdrożenia, projekty)?
Ile czasu mniej więcej mija na poszukiwaniu pracy?
Znam tylko angielski, nie jest jakoś super, ale na co dzień sobie radzę w zespołach międzynarodowych.
Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć z moim doświadczeniem i umiejętnościami?
Gdzie najlepiej zacząć szukać pracy?
Z góry wielkie dzięki za informacje.
Pozdrawiam
Marcin
post czesciowo edytowany |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lip 10, 2012 10:45 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
guust
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 9:21 am
|
|
|
marcins, wrzuc swoje dane na monsterboard.nl i w ciagu 1 miesiaca powinienes miec prace.... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
marcins
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 11, 2012 8:57 am
|
|
|
Dziękuję za informacje, tak zrobię.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
TenTyp
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 11, 2012 12:19 pm
|
|
|
Nie wiem jakie masz doswiadczenie i umiejetnosci....
Prace jako specjalista najlepiej znalezc przed przyjazdem do NL - ja tak zrobilem - proces rekrutacji na powazne stanowiska trwa na pewno dluzej niz miesiac czasu (w moim przypadku okolo 3 miesiecy w tym 3 interview - 2 przez skypea i jedno na zywo).
[ja oferte znalazlem na http://www.maritiemevacaturebank.nl/ ]
Pierwsza umowa zapewne probna na okres 3 miesiecy. Po 2 miesiacach przedluzaja bezterminowo. Naturalnie bezposredni kontrakt.
Zarobki w branzy hi tech to od 2500 brutto do gory. Oczywiscie plus premie, dodatki, czesciowe pokrycie kosztow ubezpieczenia, zwrot za dojazdy, czasem udzial w zyskach firmy...
Pozdrawiam
///dodane
Powyzsze napisane na podstawie wlasnych doswiadczen |
Ostatnio zmieniony przez TenTyp Śro Lip 11, 2012 12:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lip 11, 2012 12:33 pm
|
|
|
TenTyp, nie ma jednej reguly na to wszystko. to co opisales, to tylko twoje doswiadczenie.
oczywiscie, ze prace najlepiej znalezc z pl, ale latwiej o nia bedac juz tu na miejscu.
marcins, mozesz sie zastanowic nad praca nie na standardowym etacie, ale jako konsultant. na poczatku pewnie przez jakas agencje (nie mylic z uitzendbiurem), ale z czasem mozesz spokojnie isc na swoje.
jak juz bedziesz tak daleko z poszukiwaniem pracy, to pamietaj zeby sie postarac o ruling. przegladajac twoj profil na linkedin'ie mysle, ze nie powinienes miec problemow z otrzymaniem go
oferty pracy znajdziesz tez tu: http://www.huxley.com/ |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Śro Lip 11, 2012 12:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vlc
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 11, 2012 1:58 pm
|
|
|
Pamiętaj o tym, że aby uzyskać 30% ruling zarobki brutto muszą wynosić ponad ~50000 EUR rocznie (nie pamiętam teraz dokładnej kwoty).
Tu można więcej poczytać: http://www.expatica.com/n...ling_17721.html |
Ostatnio zmieniony przez vlc Śro Lip 11, 2012 2:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Lip 11, 2012 3:53 pm
|
|
|
ale ruling dostaje sie tylko wtedy, kiedy jest sie sciagnietym do pracy przez konkretnego pracodawce, czy sie myle? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lip 11, 2012 4:03 pm
|
|
|
suska, teoretycznie tak, ale praktycznie to juz niekoniecznie. a nawet jakby, to skoro to bedzie jego pierwsza praca w nl, to nie bedzie problemu z udowodnieniem, ze wlasnie to dla tej konkretnej oferty przyjechal. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
marcins
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 8:47 am
|
|
|
Cześć,
Moderator wyciął mój link do linkedin, stąd w poście nie ma nic o moich kwalifikacjach.
na forum nie umieszczamy takich informacji
Dzięki wielkie wszystkim za informacje i linki.
Na razie przekopuje się przez forum, istna skarbnica wiedzy
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Lip 12, 2012 1:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|