NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Marihuana, zioło, konopie....prawo a uprawa!
Autor Wiadomość
kapitanPLANETA 
Poczatkujacy
-freedom-

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 1:15 am   Marihuana, zioło, konopie....prawo a uprawa!

Z gory prosil bym moderatorow o nie kasowanie tematu

A wiec tak..
Jak to jest na prawdę z tą uprawą ? Chciałbym sobie zasadzić 2-3 roślinki dla własnego użytku ale nie chcę problemów. Spotkałem się z wieloma wersjami na ten temat, każda inna, nawet mi wmawiano że nawet jeśli się ma meldunek a jest polakiem to można hodować max 3 rośliny gdzie holender może 5 hahaha :D Ta najbardziej wiarygodna wersja to że od niedawna nie wolno hodować konopii na własny użytek pod lampami ale za to wolno posadzić 1-2 roślinkę w ogrodzie jeśli się ma taką możliwość. Jest ktoś dokładnie poinformowany w tym temacie? Ewentualnie gdzie w holandii/rotterdam mogę uzyskać tego typu informacje??

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 1:24 am   

Cytat:
het kweken van wiet binnenshuis
In Nederland is het toegestaan vijf planten zelf te kweken. Je kan wiet kweken in je tuin, in een kas, maar ook binnen op een ongebruikte kamer of zolder. Dit artikel zal gaan over het kweken van wiet binnenshuis. Met name de omstandigheden waarin de planten het beste groeien zullen aan bod komen.

mozesz miec 5 roslin

Cytat:
Vijf wietplanten kweken mag
Voor iedereen die denkt dat het zelf kweken van cannabis ongeoorloofd is: Het mag wel. In Nederland is diverse malen politie en justitie op de vingers getikt als zij een thuiskweker met 5 of minder planten benadeelden door de oogst in beslag te nemen. Gedogen betekent toestaan. Wie 5 zaadjes laat ontkiemen onder de zon wordt niet veroordeeld door een rechter, dus mag je 5 wietplanten kweken.

http://mens-en-samenlevin...kweken-mag.html

http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?655

wystarczy info ?

pozdrowaski
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lip 17, 2012 1:24 am, w całości zmieniany 1 raz  

kapitanPLANETA 
Poczatkujacy
-freedom-

Wysłany: Sob Lip 21, 2012 2:36 am   

Gosiu nie mam pojęcia skąd wykopałaś te stronki :) Do 1 maja rzeczywiście było legalne 5 roślin tyle że bez lamp, na ogrodzie, balkon, parapet! Hodowla zielska pod lampami jest NIELEGALNA nawet jesli jest to 1 krzak! Co by nie było podobno od 1 maja jest też zabronione hodowanie roślinek tak jak wyżej napisałem. Może macie jakieś pojęcie gdzie można zasięgnąć pewnych informacji?!

misia0101 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 9:34 am   

interesujace... a ja znalazlam dzisiaj takie cos (2011 rok)

http://plazilla.com/kweek...elf-wiet-kweken

(szczególnie ostatni fragment o sadzeniu i uprawianiu marihuany)

[ Dodano: Sob Lip 21, 2012 10:35 am ]
kapitanPLANETA napisał/a:
Może macie jakieś pojęcie gdzie można zasięgnąć pewnych informacji?!

Na policji zasięgnij - masz info z pierwszej ręki ;)

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Lip 21, 2012 11:41 am   

kapitanPLANETA,

Cytat:
Do 1 maja rzeczywiście było legalne 5 roślin tyle że bez lamp, na ogrodzie, balkon, parapet! Hodowla zielska pod lampami jest NIELEGALNA

podaj mi przepisy, mowiace ze jest tak jak piszesz,

teraz pytanie... kto bedzie uprawial piec rosiln pod lampami ? przeciez uprawa pod lampami od zawsze byla tu nielegalna

wiadomosci z nikad nie wykopalam , sa to jak najbardziej oficjalne i aktualne strony
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lip 21, 2012 2:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Vladimir
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 9:28 pm   

Odswiezam.

Chcialbym sie dowiedziec jakie kary groza za uprawe pod lampa(hps), czterech roslin na wlasny uzytek, mając zameldowanie.

Prosze o odpowiedz i pozdrawiam.

Prosze tez o wyszczegolnienie,czy jest to traktowane jako przestepstwo czy jako wykroczenie.
Ostatnio zmieniony przez Vladimir Nie Wrz 16, 2012 9:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 10:24 pm   

Vladimir, na wlasny uzytek nie uzywasz lamp wedle rozumowania policji .
za hodowle na "handel "wylatujesz z mieszkania w 7 dni , kara pieniezna i w zaleznosci od twojej przeszlosci i dnia policji sprawa w sadzie .
Cytat:
Bij de vaststelling dat het bedrijfsmatige teelt is, spelen de volgende factoren een rol:
- De schaalgrootte van de teelt
- De hoeveelheid planten (meer dan 5)
- De proffesionaliteit waarmee gekweekt word: belichting, verwarming, bevloeiing, etc.

http://jointjedraaien.nl/cannabiswetgeving.php
Cannabis Wetgeving Nederland - http://www.jointjedraaien...eving-Nederland

kreska1
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 18, 2015 11:20 am   podbijam

Witam, chciałem podbić pytanie czy cały czas nie można uprawiać konopii pod lampami?

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Paź 18, 2015 11:33 am   

kreska1, nadal bez zmian . Pod lampami nie mozna .

bartejak
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 21, 2015 12:55 pm   

Informacje z pierwszej ręki, pewne, bo od policjantów, którzy konfiskowali moje rośliny :)
Możesz mieć maksymalnie pięć roślin na własny użytek. Bez lamp, tylko pod słoneczkiem.
Możesz je mieć, dopóki policja nie wie. Jeśli się dowiedzą-przyjdą i zabiorą, nie wynegocjujesz pozostawienia choćby jednej. Spiszą Cię i będziesz w dokumentacji. Jeśli będziesz hodował jeszcze raz i będzie donos-konfiskata roślin, wielka kara pieniężna (kilka tys euro), jeśli mieszkasz w mieszkaniu socjalnym-eksmisja.
Rośliny pójdą do zniszczenia, zawsze tak robią.
Jeśli masz pod lampami, to idziesz jako diler.
Ostatnio zmieniony przez bartejak Sob Lis 21, 2015 12:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu