alergia- leki bez recepty??? |
Autor |
Wiadomość |
girasol
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 6:23 pm
|
|
|
pytanie troszke z innej beczki, ale tez w zwiazku z alergia
mianowicie czy z reakcja alergiczna mozna isc do szpitala? pytam, bo nie wiem czy jest sens, czy mnie nie zlekcewaza, w Polsce bym poszla, ale tu co innego,
chce isc poniewaz bylam wczoraj rano u lekarza rodzinnego wypisal mi tabletki (Tavegil) 2xdziennie, ktore wogole nie pomagaja, za to wywoluja straszliwa sennosc, nie mam sil nic robic, a mam male dziecko w domu
dzwonilam dzis znowu zapisac do lekarza, bo swedzace wysypka opanowala cale cialo, mam kolejne spuchniete oko, rece w dalszym ciagu spuchniete i bolace przy wykonywaniu pewnych normalnych czynnosci, dzwonilam dzis znowu do lekarza ,ale wizyta dopiero mozliwa w poniedzialek, nie wiem czy brac te tabletki, skoro wywoluja takie oslabienie, a nic a nic nie pomagaja na objawy alergii - wiem ze to dopiero drugi dzien kuracji, ale chyba powinny byc jakiekolwiek pozytywne efekty, a przynajmniej nie pogorszenie..? |
_________________ byNieUmrzecPośródZgiełkuMiastWcieniuMartwychDrzew |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 6:48 pm
|
|
|
girasol,
mozna wiedziec czego spodziewalas sie po jednym dniu stosowania tabletek na alergie
no bo chyba nie cudownego ozdrowienia ?
tego typu tabletki nie dzialaja tak jak antybiotyk -zwlaszcza wtedy kiedy otrzymasz dawke uderzeniowa
do tabletek na alergie organizm musi sie przyzwyczaic na to niestety potrzebuje czasu
i czesto pierwszymi objawami ich dzialania jest wlasnie sennosc
a czytalas co pisze w ulotce ?
Cytat: | Mocht u na drie dagen gebruik geen verbetering merken, dan heeft u waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met uw arts |
http://www.apotheek.nl/Me...=10704&rId=1122
jesli w ciagu trzech dni nie nastapi poprawa wowczas skontaktuj sie z lekarzem |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 7:23 pm
|
|
|
http://www.apotheek.nl/Me...=10704&rId=1122
Cytat: | Clemastine werkt versuffend. Er zijn andere anti-allergiemedicijnen die dit versuffende effect niet hebben, zoals cetirizine en loratadine. Daarom schrijft uw arts meestal eerst een van deze medicijnen voor. Als die onvoldoende werken, of als een sterk en snel effect nodig is, kan uw arts clemastine voorschrijven. |
Clemastine ( Tavegil) powoduje ospalosc , sa inne leki antyalergiczne, ktore nie daja takich objawow np. cetirizine i loratadine. Dlatego lekarz przepisuje takie najpierw a dopiero jak nie daja efektu clemastine.
Bralas wczesniej inne leki antyalergiczne czy od razu te Ci przepisal? Jesli ta druga opcja to popros go o inne i powiedz, ze musisz sie dzieckiem zajmowac a nie mozesz bo ciagle chce Ci sie spac.
Czy mialas juz ta wysypke czy dostalas w czasie brania? Jesli dostalas w czasie brania powinnas przestac brac ten lek.
Jezeli swedzi Cie skora mozesz smarowac jakas mascia chlodzaca np. Bepanthen crème lub pytaj po prostu o - koelzalf. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
girasol
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 8:42 pm
|
|
|
Gochna H nie musisz od razu byc taka sarkastyczna, nie, nie spodziewalam sie cudownego ozdrowienia, ale tez i nie pogorszenia!!! to chyba logiczne
jestem zalamana, bo wysypka sie powiekszyla, pierwszy raz mam cos takiego, obejmuje prawie cale cialo (pokrzywka), swedzi okropnie i wyglada rownie pieknie, czytalam ulotke od deski do deski i nic tam nie ma o owych 3 dniach, jakby bylo to bym sie nie pytala! juz nie wytrzymuje tego, tymbardziej ze doszla ta ospalosc
Bronka dzieki, moj lekarz nic mi na ten temat nie powiedzial, przepisal jako pierwszy wlasnie ten tavegil, nie wiem czemu, zapytam w poniedzialek..
ale co do tego czasu..nie moge lezec jak kloda calymi dniami, czuje sie "nie do zycia"
na swedzenie sprobuje ten beanthen bo mam w domu |
_________________ byNieUmrzecPośródZgiełkuMiastWcieniuMartwychDrzew |
|
|
|
|
|
|