NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Wto Sie 21, 2012 10:07 pm
Dziecko w Holandii
Autor Wiadomość
kasia0987 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 9:54 pm   

Bylas juz za granica? Jesli nie to licz sie z tym ze bedzie Tobie bardzo ciezko zaklimatyzowac sie do tego dojdzie duuza tesknota za dzidzia.Nie jedna noc przeplaczesz. Tak jak wyzej jest napisane..ominie Cie wszystko co malutka sie nauczy. Przemysl tak na spokonje raz jeszcze ten temat. Chcesz aby Twoja dzidzia miala normalna rodzine. Kazda z nas tak chce. Jednak pomysl jakim kosztem chcesz to zrobic? ile stracisz na starcie? i ile stracisz pozniej.Zadaj sobie pytanie.Czy jestes w stanie to zrobic?? Twoj facet zapewnia Tobie prace, Tez na czarno? To nie jest dobre rozwiaznie dla Ciebie. Na czarno to moze ja bym sie zdecydowala pracowac jakbym przyjechala do brata na wakacje i chcialabym dorobic sobie na moje widzi mi sie.
Jesli chodzi o Twojego faceta to...ajj brak mi slow!!!
Pozdrawiam

nicola5 
Poczatkujacy
nicola5

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 2:19 pm   

Ale zle mnie wszystkie chyba zrozumialyscie ja nie che wyjechac na nie wiadomo ile nie na rok czy 2 ja chce tylko na gora 2miesiace z czego jeszcze bym przyjezdzala.My nie chcemy mieszkac w Holandii.A i bylam juz za granica jezeli o to chodzi i to duzo razy wyjezdzalam i w Holandii tez ciezko pracoawalam.
Ostatnio zmieniony przez nicola5 Pon Sie 20, 2012 2:21 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 4:05 pm   

nicola5 napisał/a:
Ale zle mnie wszystkie chyba zrozumialyscie ja nie che wyjechac na nie wiadomo ile nie na rok czy 2 ja chce tylko na gora 2miesiace z czego jeszcze bym przyjezdzala.My nie chcemy mieszkac w Holandii.A i bylam juz za granica jezeli o to chodzi i to duzo razy wyjezdzalam i w Holandii tez ciezko pracoawalam.

No przeciez sama napisalas:

nicola5 napisał/a:
jezeli bym naprawde wyjechala na te pare miesiecy czy nikt by sie nie przyczepil i czy nie daj Boże mogliby mi ja zabrac jako ze nie zajmuje sie nia i wyjechalam na jakis czas z kraju mimo tego ze przyjezdzam raz na jakis czas oczywiscie podkreslam ze nie trwalo by to wiecznie rok,2 oczywiscie z przerwami w Polsce,no i jeszcze ze ludzie i rodzina bedzie na mnie gadac jaka ze mnie matka ze dziecko zostawia,chociaz wiem ze napewno nie jestem jedna w tej sytuacji.

Rok a 2 (dwa) to nie miesiac/ dwa miesiace :-D

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

nicola5 
Poczatkujacy
nicola5

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 6:47 pm   

oj zle napisalam;) chodzimi miesiac,dwa gora wiec coo tym myslicie?:)

[ Dodano: Wto Sie 21, 2012 10:57 am ]
Boze jakie tu problemy robia na tej stronie to co juz wiecej jak jeden temat nie moge napisac??????chore;/

Bronka 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Sie 21, 2012 2:27 pm   

nicola5 napisał/a:
oj zle napisalam;) chodzimi miesiac,dwa gora wiec coo tym myslicie?:)

No i le tych pieniedzy zarobisz przez ten miesiac lub dwa? Odlicz za mieszkanie, jedzenie, z tego co sie orientuje "na czarno " placa jeszcze mniej niz za legalna prace wiec ile odlozysz - 200 euro to chyba gora na miesiac. Nie lepiej zatem isc do pracy w Polsce i byc codziennie przy dziecku nawet jesli tylko wieczorami i w nocy? Ja w ogole sie dziwie ze pytasz o takie rzeczy.

nicola5 
Poczatkujacy
nicola5

Wysłany: Wto Sie 21, 2012 3:25 pm   

Praca legalnie capingi darmowe tyle co na jedzenie dniowki minimum 100Euro to nie mow ze Tyle w polsce zarobie bo jezeli by tak bylo to nie zastanawialabym sie nad wyjazdem!

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 3:44 pm   

nicola5 napisał/a:
dniowki minimum 100Euro
nicola5 napisał/a:
capingi darmowe

he? kto Ci takich bzdur naopowiadal?
Ostatnio zmieniony przez suska Wto Sie 21, 2012 6:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Madziorex81 
Poczatkujacy

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 4:55 pm   

nicola5 napisał/a:
Praca legalnie capingi darmowe tyle co na jedzenie dniowki minimum 100Euro

raj na ziemi normalnie :119:

Bronka 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Sie 21, 2012 5:09 pm   

nicola5 napisał/a:
Praca legalnie capingi darmowe tyle co na jedzenie dniowki minimum 100Euro to nie mow ze Tyle w polsce zarobie bo jezeli by tak bylo to nie zastanawialabym sie nad wyjazdem!

Kobieto, ja tu mieszkam ponad 20 lat wiec mi takiego KITU NIE WCISKAJ :033:

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 6:59 pm   

Bo to pewnie przejezyczenie , tak jak z 2 m-ce - 2 lata . Ludzie kobieta mowi napewno o dniowce , jej i partner/meza razem liczac i to za 10 godzin dziennie . Albo za jedna dniowka 20 godz i pewnie na ackord .

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 7:24 pm   

nicola5,
Cytat:
Boze jakie tu problemy robia na tej stronie to co juz wiecej jak jeden temat nie moge napisac??????chore;/

bardzo chore jest..... to co wypisujesz , wierzysz w bajki ?

zrobilas z tematu maslo maslane ,ktos ci bzdetami glowe nabija a ty myslisz ze to prawda

skoro posiadasz dostep do internetu to wnioskuje,ze nie mieszkasz na zadupiu w kieleckiem i to bez dostepu do informacji ... szukaj pod haslem ,darmowe campingi...dniowka za setke, moze bog da ze znajdziesz ...
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sie 21, 2012 7:32 pm, w całości zmieniany 2 razy  

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 8:08 pm   

wiecie co,powiem Wam,ze mieszkam wlasnie w Betuwe/Rivierenland i moze 100e dniowki to przesada,ale mozna sporo zarobic na zbiorach,jak ktos ma doswiadczenie i na prawde zna sie na rzeczy to sporo moze zgarnac. Ja nigdy nie pracowalam na zbiorach ale znam rodziny znajomych,ktorzy wpadaja w okres np jablkowo-gruszkowych zbiorow i faktycznie rolnik potrafi zapewnic darmowy barak i mozliwosc dobrego zarobku.

Ja jako matka 3latka na pewno nie zostawilabym swojego kilkumiesiecznego synka aby przyrobic sobie 3 kafle,ale dajmy ludziom decydowac o sobie.
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Wto Sie 21, 2012 8:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Bronka 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Sie 21, 2012 8:14 pm   

ewcia.pol napisał/a:
ale dajmy ludziom decydowac o sobie.

A czy my jej bronimy? w ogole sie dziwie po co autorka zalozyla ten temat :079:

Magda W 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 8:15 pm   

A mnie sie wydaje ze chyba nikola5 chcialabys uslyszec od nas ze masz jechac .Powiem ci tak jesli to jest wyjazd na 2 miesiace to jedz chociaz ja bym swoich dzieci chyba nie potrafila zostawic ale nie wiem bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie wiem jakbym miala taki dylemat co bym zrobilanaprawde jest trudno cokolwiek doradzic jesli malutka zostanie w dobrych rekach co by tylko te 2 miesiace nie przerodzily sie w lata bo wiesz jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia zarobisz troche bedziesz chciala wiecej tak to juz z nami ludzmi bywa .Pozdrawiam a decyzje musisz podjac sama tylko ty wiesz jaka jest Twoja sytuacja w rodzinie .
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 8:47 pm   

Bronka napisał/a:

A czy my jej bronimy? w ogole sie dziwie po co autorka zalozyla ten temat :079:

Bronka: wcale nie twierdze tak, wrecz przeciwnie, niech sama zdecyduje, kazdy z nas ma inne zdanie,inne priorytety i wg mnie to wogole nie jest temat aby wystawiac na forum i pytac o opinie ludzi,wszak nieznanych ludzi.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi