NS-Meereiskaart - mam dylemat |
Autor |
Wiadomość |
pierogiruskie
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sie 15, 2012 11:39 am NS-Meereiskaart - mam dylemat
|
|
|
cześć, mam karty NS-Meereiskaart. chcę zabrać siostrę i ojca w podróż dookoła NL w weekend.
na bilecie jest napisane:
met de NS-Meereiskaart resit u gratis mee met iemand die een geldig NS-vervoerbewijs heeft en 12 jaar of ouder is
pytania:
1. vervoerbewijs to jest karta plastikowa NS ze zniżkami 40% i innymi podobnymi?
2. jeśli chcę ich zabrać za frika to również muszę kupić bilet na daną trasę? |
_________________ wiki: szatan (hebr. שטן satan – oskarżyciel; arab.الشيطان Szejtan – przeciwnik, złe moce) |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Sie 15, 2012 11:50 am
|
|
|
Vervoerbewijs to po prostu bilet (moze byc papierowy, moze byc OV chipkaart). A NS-Meereiskaart polega na tym, ze jesli podrozujesz z kims, kto normalny bilet ma, to Ty jedziesz za darmo. |
|
|
|
|
pierogiruskie
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sie 15, 2012 12:53 pm
|
|
|
czyli muszę mieć wykupiony bilet a resztę wycieczki mogę zabrać za friko ? |
_________________ wiki: szatan (hebr. שטן satan – oskarżyciel; arab.الشيطان Szejtan – przeciwnik, złe moce) |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Sie 15, 2012 2:27 pm
|
|
|
Nie, jesli masz wykupiony bilet, to mozesz za darmo wziac jedna osobe, reszta musi miec bilety (chyba ze masz jeszcze jeden NS-Meereiskaart, to mozesz znowu pokombinowac, zeby sie do kogos w pociagu podczepic )
Cytat: | Met de NS-Meereiskaart kunt u gratis iemand meenemen op één dag in periode 14 juli t/m 5 augustus 2012 en/of van 6 augustus t/m 31 augustus 2012. U heeft zelf een geldig vervoerbewijs nodig en moet ouder dan 12 jaar zijn. De NS-Meereiskaart is geldig van maandag t/m vrijdag ná 09:00 uur en op zaterdag en zondag de hele dag. Hiernaast leest u meer over een NS-Meereiskaart. |
Mozna wiedziec skad masz te bilety ? |
Ostatnio zmieniony przez suska Śro Sie 15, 2012 2:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Śro Sie 15, 2012 5:04 pm
|
|
|
Suska przypuszczam ze z tych kuponow z NS spoordelweeken co wrzucaja co roku do skrzynek |
|
|
|
|
|