NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czerwone plamy na szyi i głowie
Autor Wiadomość
Microfast
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 4:32 pm   czerwone plamy na szyi i głowie

Witam, jestem spawaczem i spawam w kombinezonie i masce, ale na szyi i głowie mam czerwone plamy, byłem u lekarza dał mi maść pomogło, ale dziś znowu wyskoczyły, swędzenie jak cholera nie idzie wytrzymać. Co to może być i od czego te plamy wyskakują, wie ktoś z Was ?

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 5:46 pm   

no to kolejna wizyta u lekarza Cie czeka :028: my raczej znachorami nie jesteśmy i jasnowidzami, coby przez internet postawić diagnozę...bynajmniej nie ja :011:
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Pon Sie 13, 2012 5:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kasia0987 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 8:19 pm   

Czesc:) Moj tata byl spawaczem.Nie mial takich plam ale powiedzial mi ze to moze byc uczulenie na to promieniowanie jesli krotko spawasz. Nic innego nie zostaje jak smarowac mascia. Z mojej strony moge dodac, jak bedziesz w PL idz koniecznie do specjalisty. Polecam pic wapno to przewaznie pomaga na wszelkiego rodzaju uczulenia.
Powodzenia:)

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 8:52 pm   

Moze też być grzybica... Ciężko tak cosik doradzić, jednak co lekarz to lekarz (choć sama ich też za bardzo nie lubię to jednak oni mają wiedzę której nielekarze nie mają)

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 9:37 pm   

A ile czasu spawasz tzn. po jakim czasie od moszenia maski zrobilo Ci sie to paskudztwo ? Czy ta maska to rodzaj helmu - styka sie z szyja i glowa? To moze byc alergia na material z ktorego jest zrobiony.

Cytat:
Materiały użyte do produkcji maski, w kontakcie ze skóra mogą powodować reakcje alergiczne u uczulonych osób.

http://www.yato.pl/wp-con...9370_manual.pdf

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3
Ostatnio zmieniony przez Bronka Pon Sie 13, 2012 9:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Microfast
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Sie 15, 2012 5:04 pm   

czerwona szyja po .................... maślance. Piłem w pracy codziennie maślanke którą można brać 4free, przestałem pić i po 3 dniach brak swędzenia i szyja wygląda w miare normalnie :)

[ Dodano: Wto Sie 21, 2012 1:40 pm ]
Jednak nie ale naprawde dziwne było - przez 2 dni nie piłem tej maślanki i plamy zginęły wczoraj wieczorem w pracy znowu cała szyja czerwona i swędzi nie idzie wytrzymać... jutro pojde do lekarza, zobacze co powie na ten temat

[ Dodano: Pon Paź 22, 2012 3:37 pm ]
Ponawiam temat... problemy nadal, byłem u lekarza ten przepisuje maść która nic nie pomaga, już 4 maść i nadal nic. szyja nadal czerwona i boli jak nie wiem :(

Odpowiedz do tematu