internet telefort > nie można się połaczyć |
Autor |
Wiadomość |
Janek Terror
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 6:30 pm internet telefort > nie można się połaczyć
|
|
|
Witam . niedawno kupiłem sobie neta stacjonarnego z telefortu .ładnie pięknie odebrałem modem podłączyłem iii nieumie się połaczyć .sieć wykrywana jest na lapku ale po wpisaniu hasła nieidzie się z nią połaczyć .wyskakuje "pobieranie adresu siecxiowego".Czy ktos wie co moze byc nie tak?? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 8:20 pm
|
|
|
Laczysz sie bezpośrednio z modemem czy masz jeszcze router? Jezeli masz modem ktory tez dziala bezprzewodowo to polacz sie kablem i zobacz czy jest net. Jak jest na kablu a bezprzewodowo nie to cos w ustawieniach. Jezeli masz router to rowniez trzeba go skonfigurowc podajac mu brame i ip |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 9:16 pm
|
|
|
jakbyś nie znalazł jeszcze odpowiedzi to daj znac na priv
ostatnio szef też to zakładał i mial identyczny problem.
zapytam jak coś i dam znać |
|
|
|
|
Janek Terror
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 05, 2012 7:48 pm
|
|
|
a wiec neta udało mi uruchomic ....śmigał 2 dni ,a teraz jest nastepujaca sytuacja .Na modemie świeca sie kontrolki > internet,dsl,power,wlan/wps.na kompie wyskakuje status "połaczono" chodziac czesciej jest "pobieranie adresu sieciowego" .zasieg full .w opcji stan połaczenia sieciowego mnóstwo liczb jesli chodzi o pakiet wysłane ,jesli chodzi o odebrane mizernie -> kilka cyferek.internet niesmiga na lapku jak i na telefonie .modem ZyXEL P-2812HNU(L).niby jest jakas tam strona http://192,168.1.xxx na ktorej mozna niby cos tam sprawdzic czy tez ustawic odnosnie polaczenia ale ta strona mi sie nie ładuje .ma ktos jakies pomysły ?? |
|
|
|
|
thc79
Poczatkujacy thc79
|
Wysłany: Śro Wrz 05, 2012 10:22 pm
|
|
|
Spróbuj wszystko wyłączyc z pradu i odczekaj ok minuty,miałem podobny problem ale z ziggo a jak nie pomorze to został ci kontakt z info linią |
|
|
|
|
Janek Terror
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 5:58 pm
|
|
|
internet jak niedziałał tak niedziała , a mam takie pytanie czy moge sobie podlaczyc inny router (np z kpn) i sprawdzic czy to jest cos nie tak z sygnałem czy routerem ????? |
|
|
|
|
QAZAAR
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 12:18 am
|
|
|
Janek Terror napisał/a: | internet jak niedziałał tak niedziała , a mam takie pytanie czy moge sobie podlaczyc inny router (np z kpn) i sprawdzic czy to jest cos nie tak z sygnałem czy routerem ????? |
Myślę że tak, z technicznego punktu widzenia modem spełnia funkcję nadajnika sygnału Wifi otrzymywanego z kabla RJ45. Więc śmiało próbuj. |
|
|
|
|
|