Przesunięty przez: Gochna H Sob Cze 09, 2012 10:52 am |
Zwrot podatku za rok 2010/2011- pytania, odpowiedzi, opinie. |
Autor |
Wiadomość |
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 4:31 pm
|
|
|
wg tego, juz otrzymales 372e i teraz jestes na O.
czekac mozesz ale i tak juz nic nie dostaniesz,lepiej popatrz w konto albo jesli podane bylo konto biura to tam szukaj przyczyny. |
|
|
|
|
spartasongo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 5:02 pm
|
|
|
mavd napisał/a: | podales nr konta i powinenes dostac 377 euro jednak BD stwierdzil ze ci sie nalezy 372 euro i wg nich tyle ci wyplacili , to rozliczenie zerowe to jest juz ostateczne rozliczenie i jest na zero to jest ok , bo nie musisz im nic oddawac i oni juz ci wszystko wyplacili |
na wstępie dziękuję za odpowiedz,
to mnie troche pocieszyło tylko, że nadal na koncie nie mam żednych pieniążków a
czekam już od dłuższego czasu
wczesniej kiedy otrzymałem pieniążki z dodatku do ubezpieczenia zaznaczyłem że urząd skarbowy ma następnym razem wykorzystać moje dane do kolejnego przelewu (nr konta itd.)
możliwe, że zapomnieli o przelewie bądz nastąpiła pomyłka w numerze konta?
czy można to sprawdzić? czy mam czekać cierpliwie jak mi wszystko wypłacą?
ewcia.pol sprawdziłem całe swoje konto, wszystko dokładnie w wyciągach otrzymałem tylko dodatek do ubezpieczenia |
Ostatnio zmieniony przez spartasongo Pią Sie 24, 2012 5:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 5:32 pm
|
|
|
mozesz zadzwonic do belastingu i sie zapytac co z twoim przelewem kiedy mozesz sie go spodziewac 0800-0543 opcja3 i opcja 2 |
|
|
|
|
spartasongo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 5:39 pm
|
|
|
To możliwe, że urząd napisał "wypłaciliśmy 372euro" a realnie poszło do realizacji (w innym dziale) i jest poślizg? coś w stylu
jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc i poświęcony czas |
|
|
|
|
madziaraw11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 3:14 pm
|
|
|
Witam mam pytanie może ktoś się orientuje ile możemy czekać na zwrot?około miesiąc temu wysłaliśmy książki z rozliczeniem do nl,pozdrawiam |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 4:03 pm
|
|
|
okolo 3 miesiecy |
|
|
|
|
blacha80
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 9:02 am
|
|
|
spamowanie forum podobnymi odpowiedziami |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Paź 17, 2013 5:43 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
sebadomal
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 1:58 pm
|
|
|
witam,
w zeszłym roku pracowałem w Holandii 5 miesięcy, poszukuję jakiejś sprawdzonej, godnej polecenia firmy pośredniczącej w rozliczeniu podatku. dodam, że za rok 2010 rozliczałem się będąc jeszcze w Holandii, więc nie mam doświadczenia w rozliczaniu się z Polski. mieszkam w województwie lubelskim, w małej wiosce, jedynym lokalnym biurem jakie znam, które rozlicza z podatku holenderskiego to AB Job w Lublinie, lecz mój kolega AB Joba nie poleca, podobno sporo biorą (koledze wyszło podobno ponad 20%) za rozliczenie. dlatego myślę, że najlepsze dla mnie byłoby jakieś sprawdzone biuro świadczące usługi przez internet. czy mogę liczyć na jakąś sugestię? od innego zaufanego znajomego słyszałem, że tax-pol jest w miarę sprawnym biurem, lecz podobnie jak wspomniany AB Job nieźle sobie życzą za swoje usługi. liczę na pomoc, pozdrawiam |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 7:18 pm
|
|
|
przeniesione
slodkajuleczka napisał/a: | Witam serdecznie
Mam pewien problem.Rok temu pracowałam w Holandii i przy nadaniu numeru Sofi podałam adres z dowodu osobistego.W tym roku adres zameldowania mi się zmienił a co za tym idzie również dowód osobisty.Chciałam rozliczyć się z podatku za zeszły rok ale nie wiem jaki adres podać (bo adres podany przy nadaniu numeru sofi różni się od obecnego na ,który chciałabym otrzymać dokumenty)???czy jest jakiś sposób aby to rozwiązać .Czy wystarczy notatka na dokumencie ,że wszelką korespondencję dot.rozliczenia proszę kierować na mój drugi adres? Czy będzie z tym problem? Proszę o wskazówki |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 8:15 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | przeniesione
slodkajuleczka napisał/a: | Witam serdecznie
Mam pewien problem.Rok temu pracowałam w Holandii i przy nadaniu numeru Sofi podałam adres z dowodu osobistego.W tym roku adres zameldowania mi się zmienił a co za tym idzie również dowód osobisty.Chciałam rozliczyć się z podatku za zeszły rok ale nie wiem jaki adres podać (bo adres podany przy nadaniu numeru sofi różni się od obecnego na ,który chciałabym otrzymać dokumenty)???czy jest jakiś sposób aby to rozwiązać .Czy wystarczy notatka na dokumencie ,że wszelką korespondencję dot.rozliczenia proszę kierować na mój drugi adres? Czy będzie z tym problem? Proszę o wskazówki |
|
Można by użyć tego formularza do zmiany adresu. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę
http://download.belasting...0802z3plfol.pdf |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 8:07 am
|
|
|
A jak zmienić numer konta? Też jest formularz? |
|
|
|
|
dober505
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 9:49 am
|
|
|
Mam pytanie.
W marcu rozliczałem się z podatku za rok 2011. I do tej pory nie dostałem żadnych papierów z Belastingu np. tych z potwierdzeniem numeru konta. ani zwrotu.
Nie wiem dokładnie jak mam to ogarnąć. do zwrotu podawałem konto bankowe NL. Na tych samych danych i tym samym numerze konta rozliczałem się rok temu i nie wiem czy wgl mam na te papiery czekać :/ Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 10:09 am
|
|
|
Estamos napisał/a: | A jak zmienić numer konta? Też jest formularz? |
http://download.belasting...0401z4plfol.pdf
Zmiana numeru konta na holenderskie
[ Dodano: Sob Wrz 08, 2012 11:10 am ]
dober505 napisał/a: | Mam pytanie.
W marcu rozliczałem się z podatku za rok 2011. I do tej pory nie dostałem żadnych papierów z Belastingu np. tych z potwierdzeniem numeru konta. ani zwrotu.
Nie wiem dokładnie jak mam to ogarnąć. do zwrotu podawałem konto bankowe NL. Na tych samych danych i tym samym numerze konta rozliczałem się rok temu i nie wiem czy wgl mam na te papiery czekać :/ Proszę o pomoc. |
Zadzwoń i spytaj o status Twojego rozliczenia podatkowego |
|
|
|
|
martini50
Poczatkujacy martini50
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 10:13 pm
|
|
|
Witam
Ja do dziś nie otrzymałem zwrotu,belasting posłał go na cudze koto.trwa to już od czerwca., wysłali na nie potwierdzone prze zemnie cudze holenderskie konto, podejrzewają oszustwo. podali mi dane dane tego kto ma na koncie te pieniądze,teraz czeka na historie swego konta. Człowiek jest w szoku,Mnie zaś każą zakładać sprawę w sądzie bo bank nie chce cofnąć tej transakcji,na szczęście osoba ta mówi ze jeśli są to odda.Czy to dopuszczalne by taki urząd dopuścił się do takiego niedbalstwa?Tak że wszystkie pisma do mnie wysyłają i to ze dobrze rozliczone.ze nic nie muszę dopłacać,a kasa pływa gdzieś w ,co dalej z tym począć! |
Ostatnio zmieniony przez martini50 Czw Wrz 13, 2012 10:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
madziaraw11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2012 1:49 pm
|
|
|
Witam dostał już może ktoś zwrot podatku rozliczając się po 1 lipca? |