Jak zrobic przelew przez interenet z ING NL na ING pl |
Autor |
Wiadomość |
tomkod
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Mar 23, 2011 2:25 pm
|
|
|
Dzieki za podpowiedzi już powoli zacząłem to ogarniać. Zdecydowałem się na przelew w Euro a na stronach inteligo doczytałem że pobierają 5 zł z tytułu zagranicznego przelewu SEPA a 11 z innego niż SEPA.
Do tego ING w NL jest możliwość sprawdzenia ile płaci się za przelew w kalkulatorze i rzeczywiście po wybraniu Złotych jest 5 € za przewalutowanie :
https://www.ing.nl/partic...ndbetaling.aspx
No nic teraz poczekam i zobacze jak to wyjdzie w praniu! |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Śro Mar 23, 2011 8:38 pm
|
|
|
Czesto przelewam kase do polski rowniez z ing do ing. Bez znaczenia czy przelewasz na konto zlotowkowe czy walutowe wybierasz na stronie EURO. W koncu w banku tutaj masz euro na koncie a nie zlotowki. Jezeli w polsce przelewasz na zlotowkowe to bank polski juz ci to sam przeliczy. Jak na walutowe to dostaniesz tyle ile przelales bez potracen. Nie zapomnij przed numerem konta polskiego wpisac PL i numer razem bez spacji inaczej holenderski ing wezmie prowizje jezeli nie bedzie skrotu pl. |
|
|
|
|
tomkod
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 3:09 pm
|
|
|
Hej potwierdzę tylko co było powiedziane. Wczoraj zlecony przelew w € z banku ING dzisiaj został zaksięgowany na polskim koncie Inteligo. Opłata za ten przelew to 5 zł ze strony Inteligo. Niestety kurs wlutowania (~3,92zł) pozostawia trochę do życzenia. Niemniej jednak nie ma tragedii i w razie potrzeby można szybko przelać. |
|
|
|
|
wikar
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 12, 2011 11:34 pm
|
|
|
A teraz w ing na stronie internetowej po wykoaniu przelewu do polski gdzie sie sprawdza status przelewu na jakim etapie jest przelew?kiedyś wyświetlało mi w Statusoverzicht a teraz mam pusto po wysłaniu przelewu do pl. |
|
|
|
|
DarekM
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 10:21 am
|
|
|
Witam,
Miałem z tym tematem sporo styczności. Jeśli chodzi o walutę przelewu radzę się zastanowić. Jeśli polskie konto jest złotówkowe warto wybrać walutę w PLN.
Kolega robił przelewy do Eurobanku, raz wybraliśmy euro - kurs był bardzo marny. Później wybraliśmy złotówki - kurs był zdecydowanie wyższy.
Na konto w mbanku, Emax w euro - tylko w walucie euro, nie bierze żadnej prowizji.
Nie polecam natomiast przelewów na konto walutowe w Millenium, kolega robił przelew, coś koło 600 euro, na konto polskie (w euro) przyszła kwota o 11 euro mniejsza.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
pawelrm
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 3:07 pm
|
|
|
Witam strona ING zmienila wyglad. Czy moglby ktos krok po kroku opisac jak sie dostac do miejsca na stronie gdzie mozna robic przelewy do Polski ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 3:37 pm
|
|
|
Pawelrm po zalogowaniu zjezdzasz myszka na dol i masz na pomaranczowym pasku:
Alles in Mijn ING -> 2ga kolumna - Betalen i 4 ta pozycja - Overschrijven buitenland |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
pawelrm
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 1:50 am
|
|
|
dziekuje serdecznie ile taki przelew sie ceni na konto walutowe w pl ? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 11:34 am
|
|
|
pawelrm, ing nie pobiera oplaty za przyjecie przelewu walutowego - wg tego: http://forum.ingbank.pl/f...rzelew-walutowy
jezeli przelewasz z rachunku euro na inny w euro, to nie bedzie tez oplaty za przewalutowanie => przelew bedzie za darmo. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
hulk_88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2016 9:12 am przelew z pl ing na nl ing?
|
|
|
A czy wie ktoś jak z PL konta walutowego ING przelać na Holenderskie ING w euro ?? podaję nr konta blokuje mnie kraj odbiorcy gdzie wpisuję Holandia nie ma wogóle ?? ktoś wie ? |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2016 6:32 pm
|
|
|
Klikasz po kolei:
- ROR w walucie euro,
- wykonaj transakcję,
- przelew walutowy,
- podajesz po kolei dane: IBAN, BIC (SWIFT), kraj Niderlandy, kwotę w EUR, tytuł i klikasz dalej
- kod SMS i gotowe. |
|
|
|
|
hulk_88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2016 9:25 am
|
|
|
Dzięki właśnie ,znalazłem kraj Niderlandy i poszło a wie ktoś jak można login i hasło zmienić w ing nl?? |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2016 1:44 pm
|
|
|
Logujesz się i klikasz:
- Mijn gegevens en instellingen
- Inlogcodes wijzigen (wyskakuje okienko)
jeśli chcesz oba to wybierasz to:
- Gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen
i wpisujesz swój nowy login i hasło |
|
|
|
|
|