Zamknięty przez: Gochna H Pią Wrz 07, 2012 12:03 pm |
POZYCZKA z banku w Holandii ... |
Autor |
Wiadomość |
cozakraj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 2:50 am POZYCZKA z banku w Holandii ...
|
|
|
Witam,
Chcialbym zapytac osob ktore pobieraly juz jakies pozyczki z banku w holandii.
Wiem jest mnostwo tematow odnosnie pozyczek w nl, jednak albo sa 2 lata do tylu albo nie o to co mi chodzi,
A wiec na dzien dziesiejszy, umowilem sie na spotaknie w banku ABN AMRO w celu uzyskania pozyczki, pracuje obecnie w agencji mam przelewy cotygodniowe od paru miesiecy, ogolnie konto posiadam pare lat u nich, minusu nie bylo ani nic z tych rzeczy, mam meldunek, konto u nich no i prace,
Wiele osob pisalo ze pozyczka jest to 3,5 ktostnosc zarobkow brutto, inni ze brali po 15 000 eur, a inni ze nic nie dostali itp ...
moje pytanie brzmi jak to jest na dzis z ta pozyczka czy jest jakas szansa na otrzymanie czy raczej nic,
(pisze dla upewnienia sie , poniewaz chcialem wziac ktoregos dnia internet na usb i wymagali wklepki IND do paszportu gdziew pare-parenascie miesiecy temu nie bylo to wymagane i dlatego tez pytam jak to jest z pozyczka na dzis w NL.
Dziekuje za odpowiedzi z gory jesli zna ktos odpowiedz na to pytanie na czasie,
Pozdrawiam, |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 6:39 am
|
|
|
cozakraj napisał/a: | Wiele osob pisalo ze pozyczka jest to 3,5 ktostnosc zarobkow brutto , inni ze brali po 15 000 eur, a inni ze nic nie dostali itp .. | po pierwsze mylisz 2 pojecia . Pozyczka 3.5- 4.5 bruto dochodow rocznych to nie jest zwykla pozyczka tylko hipoteka na dom . Pozyczka 15 tys € to tez tylko na np zakup finansowany np auto . i to z naprawde dobrymi dochodami . A ze nni nc nie dostali to chyba juz zalezy wiele od roznych czynnikow takich jak : czy masz staly kontrakt o prace , jakie masz dochody , jaka kwote chcesz pozyczyc i przedewszsytkim na kogo trafisz .
A tak p.s. ten temat/post mozna tez bylo umiescic w juz istniejacym temcie nawet jak tam nie dostales ospowiedzi na twoje pytanie. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Wrz 06, 2012 6:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 6:40 am
|
|
|
My chcieliśmy wsiąść pożyczkę w ABN ( konto kilka lat, brak minusa, brak BKR,stała praca na czas nieokreślony ) to bank....odmówił.
W ten sam dzień wysłaliśmy wniosek do SNS, po tygodniu przyszła umowa do podpisania, a o dwóch karta z nr konta gdzie są pieniądze.takze ogólnie nie polecam ABN. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
cozakraj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 2:08 am
|
|
|
Od wielu osob slyszalem ze abn amro zbyt piekne nie jest, jednak np biorac pozyczke z sns bank to tak bez problemu pokazuje sie im papiery ze sie pracuje ma jakis kontrakt na okres np pol roku bo takie agencje daja, plus meldunek itd, i oczywiscie salarisy z 6 miesiecy do tylu jak w przypadku abn amro?
A co z ING albo rabobank ? |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 6:51 am
|
|
|
Nie agencja, a bank.
Wystarczyła umowa i loonstrook z ostatnich 3 miesięcy. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
cozakraj
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 10:09 am
|
|
|
Chodziło mi o agencje pracy ze dają kontrakty ale nie na stałe. Czy np w waszym przypadku bank sns ma jakaś zasadę np 3 krotnosc zarobków. Miesięcznych ? Czy jaki punkt to zależne jaki kto ma dzień powiedzmy ... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 12:01 pm
|
|
|
cozakraj,
niestety by otrzymac pozyczke w banku potrzebny jest staly dochod- to standard jak w polskim banku oraz zameldowanie ,bez tego raczej nic nie zalatwisz
koniec tematu ,bo bylo to juz wczesniej poruszane na forum |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|