Otwarty przez: Gochna H Śro Mar 03, 2010 6:51 pm |
komornik |
Autor |
Wiadomość |
SlawekAlphen
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 8:45 am
|
|
|
A czy sprawa w sadzie moze odbyc sie bez czyjejs wiedzy? Bez wezwania do sadu na sprawe? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 1:58 pm
|
|
|
Jest pare instytucji ktore nie musza miec wyroku sad i isc do sadu np.Belastingdienst
monika |
|
|
|
|
Julita17
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 7:43 am Re: komornik
|
|
|
Witam, mam problem. Mąż przez pierwsze 3 miesiące pracy w Holandii opłacał ubezpieczenie. Jednak później robił mi w każdym tygodniu przelewy i nie mięli skąd pobrać tych pieniążków,dlatego tez narosło zadłużenie. Teraz komornik wszedł mu na wypłate i co tydzień pobiera 40euro. Więc moje pytanie brzmi czy można odwołać się od dalszego płacenia tego zadłużenia?Jeśli tak to co musimy zrobić?Ja z córeczką mieszkamy w Polsce, nigdzie nie pracuje i żyjemy tylko z "holandii".Więc czy to ma jakieś znaczenie że tylko jedna osoba utrzymuje rodzinę?Prosze o podpowiedzi lub wiadomości na ten temat. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 11:00 am
|
|
|
Julita17, nic sie nie da zrobic do chwili splacenia dlugu . jak dlug bedzie splacony komornik automatycznie przestanie pobierac mezowi z wyplaty .
[ Dodano: Wto Paź 09, 2012 12:03 pm ]
co do wysokosci zajetych poborow to jest juz na forum temat . W tamtym temacie jest dokladnie wytlumaczone w jakiej sytuacji ile musi komornik zostawic na przezycie .
znalazlam cos na necie z danymi z tego roku
http://www.kbvg.nl/index.php?id=135
suma wolna od zajecia jest 1200 euro waszych wspolnych dochodow . Ale i ta moze sie troche ruznic w zaleznosci od kosztow utrzymania dluznika . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Paź 09, 2012 11:17 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Kwi 12, 2013 10:52 am
|
|
|
przeniesione
justynka1988j
Cytat: | pomocy!!!mam problem rok temu urodziłam dziecko w holandi niestety nie miałam ubezpieczenia,chodziłam do polskiej położnej prywatnie i poród miał odbyć się w domu niestety wystąpiły komplikacje i musiałam jechać do szpitala gdzie urodziłam zdrowego synka.Po porodzie odwiedziła mnie moja położna i poinformowała że załatwiła w szpitalu że rachunek nie przekroczy 1000 euro i przyjdzie do trzech miesięcy,ale minał prawie rok a ja nic nie dostałam (tzn moja poprzednia właścicielka mieszkania nie oddawała mi poczty )od kilku miesięcy mieszkam gdzie indziej a od miesiąca mam meldunek no i właśnie wczoraj dostałam pismo od komornika (incasso) że mam zapłacić do 30 dni kwotę 3.158.58 e jestem załamana pracuje tylko mój narzeczony zarabia 1270 e a mamy trójke dzieci! i tu pytanie czy komornik rozłoży ten dług na raty ?nie znam holenderskiego i nie wiem do kogo sie zwrócic o pomoc. Z góry dziękuje za odpowiedzi |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pią Kwi 12, 2013 12:27 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | przeniesione
justynka1988j
Cytat: | pomocy!!!mam problem rok temu urodziłam dziecko w holandi niestety nie miałam ubezpieczenia,chodziłam do polskiej położnej prywatnie i poród miał odbyć się w domu niestety wystąpiły komplikacje i musiałam jechać do szpitala gdzie urodziłam zdrowego synka.Po porodzie odwiedziła mnie moja położna i poinformowała że załatwiła w szpitalu że rachunek nie przekroczy 1000 euro i przyjdzie do trzech miesięcy,ale minał prawie rok a ja nic nie dostałam (tzn moja poprzednia właścicielka mieszkania nie oddawała mi poczty )od kilku miesięcy mieszkam gdzie indziej a od miesiąca mam meldunek no i właśnie wczoraj dostałam pismo od komornika (incasso) że mam zapłacić do 30 dni kwotę 3.158.58 e jestem załamana pracuje tylko mój narzeczony zarabia 1270 e a mamy trójke dzieci! i tu pytanie czy komornik rozłoży ten dług na raty ?nie znam holenderskiego i nie wiem do kogo sie zwrócic o pomoc. Z góry dziękuje za odpowiedzi |
|
Szkoda ze sama nie pytalas poprzedniej wlascicielki mieszkania czy nie ma jakiejs poczty do Ciebie skoro wiedzialas ze ma przyjsc rachunek. No ale teraz juz po ptokach, skontaktuj sie jak najszybciej z komornikiem i popros o rozlozenie na raty, powinien Ci pojsc na reke. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
razordagger
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 3:49 pm
|
|
|
witam! mam pytanko: pracowałem jakiś czas temu w holandii, pracodawca czyli biuro nie płaciło mi ubespiecznia regularnie, ale dodatek zorg toe slag otrzymywałem, teraz od roku jestem w polsce, ale z tego co wiem przychodzą pisma z KBvG oraz incaso na 400€, pytanie proste czy znajda mnie w polsce? czy lepiej wracac do nl to odpracować? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 5:00 pm
|
|
|
razordagger napisał/a: | pytanie proste czy znajda mnie w polsce? |
Znajda i to bardzo szybko
razordagger napisał/a: | czy lepiej wracac do nl to odpracować? |
Lepiej to spłacić na czas niz potem placic 2 razy tyle wraz z odsetkami itp |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|