Przesunięty przez: Gochna H Wto Paź 09, 2012 7:27 pm |
zasiłek dla bezrobotnych po macieżyńskim? |
Autor |
Wiadomość |
pink318
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 11:51 am zasiłek dla bezrobotnych po macieżyńskim?
|
|
|
Witam
Jestem 3 miesiące po maciezynskim i nie moge znalezc pracy, nikt mnie nie chce poniewaz nie mowie po holendersku . Czy mam szanse na przyznanie bezrobotnego?? Nie mamy z mezem za co zyc mamy 1500 euro na 3 osoby! jest tragicznie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 7:44 pm
|
|
|
pink318,
http://www.niedziela.nl/f...ghlight=#266629
pytalas wczesniej o to samo udzielilam ci odpowiedzi ,jak widze nawet nie zadalas sobie trudu by sprawdzic ...bo ponownie zalozylas nowy temat
pink318,
Cytat: |
Nie mamy z mezem za co zyc mamy 1500 euro na 3 osoby! jest tragicznie |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 7:49 pm
|
|
|
No 1500 i nie macie za co zyc.koszmar,znam rodziny ktore maja mniej i normalnie zyja.
Ucz sie jezyka masz duzi czasu przy niemowlaku |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera
Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 9:37 pm Re: zasiłek dla bezrobotnych po macieżyńskim?
|
|
|
pink318 napisał/a: | Witam
Jestem 3 miesiące po maciezynskim i nie moge znalezc pracy, nikt mnie nie chce poniewaz nie mowie po holendersku . Czy mam szanse na przyznanie bezrobotnego?? Nie mamy z mezem za co zyc mamy 1500 euro na 3 osoby! jest tragicznie |
Nie jest tragicznie jeśli robi się zakupy z głową i nie wydaje pieniędzy na "pierdólki". Sorki za ten tekst, ale wiem co mówię.
Odnośnie zasiłku - jeśli PRZED macierzyńskiem przepracowałaś magiczne 26 tygodni to powinnaś otrzymać zasiłek. Ja akurat go nie dostałam, bo pracowalam jedynie 10 tygodni a potem byłam na chorobowym. Dlatego poszłam do pracy
Odnośnie pracy - ja też nei mówię po holendersku, ale pracę jakoś znalazłam.... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Małgosia35
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2012 11:56 pm
|
|
|
pink318 napisał/a: | Nie mamy z mezem za co zyc mamy 1500 euro na 3 osoby! jest tragicznie |
Kiedyś oboje zostaliśmy bez pracy,zasiłek nam się nie należał,dwoje dzieci mieliśmy duuużo mniej i daliśmy radę.Lekko nie było,wiadomo..ale się da.
pink318 napisał/a: | nikt mnie nie chce poniewaz nie mowie po holendersku . |
Ja też nie mówiłam po holendersku,mąż też nie ,nie jesteśmy już najmłodsi (czytaj do 23 lat ) a mimo to praca prawie zawsze była.
A jeśli faktycznie masz taki problem z pracą bo nie znasz języka to na co czekasz? Zacznij się uczyć ,wykorzystaj ten czas kiedy dziecko jest małe i jesteś w domu.Słówek można się uczyć nawet na spacerze z wózkiem |
|
|
|
|
pink318
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 9:12 am
|
|
|
my za same rachunki placimy 1400 euro plus paliwo... a gdzie jedzenie??? za samo ubezpieczenie 300 euro
[ Dodano: Sro Paź 10, 2012 10:14 am ]
ja skonczylam kurs na uniwersytecie i nic mi to nie dalo rozumiem wszystko ale mam blokade przed mowieniem |
|
|
|
|
Małgosia35
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 2:02 pm
|
|
|
pink318 napisał/a: | za samo ubezpieczenie 300 euro
|
Pewnie należy Wam sie zorgtoeslag ? Nie korzystacie z tego ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 5:55 pm
|
|
|
pink318, to przedewszystkim trzeba sie odblokowac bo bez jezyka jak bez rak i pracy nie znajdziesz . A Ze macie takie wyskokie rachunki to juz sami zrobiliscie . Sami podpisywaliscie kazdy kontrakt i widzieliscie jakie koszta sie z tym wiaza. Szanse na bezrobotne juz przebimbalas. Bezrobotne zalatwia sie w max tydzien po skonczeniu pracy a w twoim wypadku po skonczeniou maciezynskiego . Teraz jak macie meldunek zostaje wam sie ubiegac o dodatek do mieszkania . Zalatwcie sobie dodatek do ubezpieczenia i dodatek na dziecko z SVB oraz z dodatek z u.podatkowego . Jesli nie macie tu meldunku to pozostaje wam tylko dodatek do ubezpieczenia . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 6:30 pm
|
|
|
pink318 napisał/a: | my za same rachunki placimy 1400 euro plus paliwo... a gdzie jedzenie??? za samo ubezpieczenie 300 euro
|
Auto sprzedac, oszczedzac prad i wode, wziac nizsze ubezpieczenie. Jak sie ma niskie dochody to trzeba zyc skromnie. Wile ludzi zyje za takie pieniadze i daja rade. |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2012 5:44 am
|
|
|
jakbys sie obudzila po macierzynskim,to zasilek bys normalnie otrzymala
pink318 napisał/a: | my za same rachunki placimy 1400 euro plus paliwo... a gdzie jedzenie??? za samo ubezpieczenie 300 euro
[ Dodano: Sro Paź 10, 2012 10:14 am ]
ja skonczylam kurs na uniwersytecie i nic mi to nie dalo rozumiem wszystko ale mam blokade przed mowieniem |
no my na wasze rachunki nic wam nie pomozemy,chyba nie od wczoraj tyle placicie, nawet przy 2 pensjach to bardzo duze rachunki.
Jedyne rozwiazanie to brac sie w garsc szukac przedszkola i pracy. |
|
|
|
|
Olom
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 4:15 pm
|
|
|
Musisz się przełamać z językiem. Zawsze na początku jest ciężko ale nie ma innego wyjścia. Co do rachunków to my też dużo płacimy niestety. |
_________________ Jeśli interesuje cię zwrot podatku z zagranicy oraz chcesz odzyskać zwrot podatku z Holandii to zapraszam po pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez Olom Pią Lis 02, 2012 4:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|