Zadłużenie... Wizyty policji w domu, Co oni mogą??? Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
rychu_haga
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 7:54 pm Zadłużenie... Wizyty policji w domu, Co oni mogą??? Pomocy
|
|
|
Witam wszystkich, policja zainteresowała się długiem i chcą go odzyskać. Pytają o auto, na szczęście mnie nie zastali w domu ani auta i dlatego moje pytanie: czy policja może tak poprostu zabrać moje auto za dług i czy można sie z nimi jakoś dogadać co do spłaty w ratach. Po otrzymaniu listu o terminie do kiedy moge zapłacic pojechałem na policje ale tam mi powiedzieli że o spłatę w ratach mam pytać Centraal Justitiel Incassobureau. Dostałem formularze o aanvraag do CJIB. Nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrać a nie mam czasu bo jak zabiorą mi auto to nie bede pracował a to odpada. Może ktoś miał by ochote przetłumaczyc te papiery i wytłumaczyć co i jak??
Jak coś to mogę wysłać kopie na maila...
Pozdrawiam
Rychu |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 9:11 pm
|
|
|
rychu_haga, tak maja do tego prawo , a moga ciebie nawet zabrac do paki jak ni bedziesz chcial splacic. Teraz to jaku juz na ciebie trafia to albo calosc jednorazowo abo jedziesz z nimi i do paki . Konfiskata auta rowna sie przymusowi zaplaty w danym terminie nie zrobisz tego to stracisz auto i zostajesz z reszta dlugu o ile auto po sprzedarzy nie pokrylo dlugu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 9:11 pm
|
|
|
Z tego co napisales to rozumiem ze zadnego upomnienia nie dostaleś.umowe podpisleś?jesli wszystkie odpowiedzi sa na "TAK",to pewnie Sam zawaliles |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2012 9:29 pm
|
|
|
z jednego postu i z drugiego wynika tylko jedno,ze poprostu olales sprawe,bo jakbys naprawde sie przejal to zaczal bys cokolwiek z tym robic, jak bys skontaktowal sie ze swoja gmina, potem z Incasso oni daliby ci mozliwosc rozlozenia na raty i byloby po sprawie a tak narobiles sobie jeszcze wiekszego problemu. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 12:18 pm
|
|
|
Czyli to chodzi o dlug za mandaty tak czy jakas inna instytucja tez tak moze po prostu sobie auto zabrac za dlugi? |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 12:54 pm
|
|
|
stroopwafel
rychu_haga napisał/a: | Witam wszystkich forumowiczow. Wiem ze temat troche dziwny ale chwytam sie kazdej opcji. Problem jest taki, ze popadlem w spore dlugi ktore ciagle rosna i nie wiem jak sie z nich wykrecic, nie wyrabiam z kasa bo mam tez duzo wydatkow typu oplaty za dom, auto i inne, sporo sie uzbieralo rachunkow ktore sa dosc wysokie i nie dalem rady ich zaplacic a w dodatku zaczeli mi naliczac duze odsetki. Postanowilem napisac na forum bo moze ktos z was mial taki problem i ma jakies rozwiazanie, wie ktos moze czy da sie rozlozyc rachunki na raty? Ja mysle ze najlepszym rozwiazaniem jest jakis kredyt gotowkowy zeby splacic te wszystkie dlugi bo przeciez latwiej jest placic jedna rate co miesiac. Bardziej mnie interesuje ten kredyt, szukalem czegos ale bez rezultatow. Bardzo prosze o odpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 12:59 pm
|
|
|
stroopwafel, tak jak najbardzie maja prawo . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
alfa
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2012 5:14 pm
|
|
|
Mozesz zwrocic sie o pomoc w splacie dlugow. Poszukaj pod haslem: schuldsanering |
|
|
|
|
|