NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BDR container- żądają pieniędzy
Autor Wiadomość
aga.strzelec 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Paź 19, 2012 6:08 pm   BDR container- żądają pieniędzy

Witam
Prosiłabym o jakąkolwiek podpowiedź -co robić?
Sprawa dotyczy firmy "bdr" czyszczącej kontenery na śmieci, zaczne od tego że wynajmuje jeden pokój w prywatnym domu i pewnego dnia przyszedł przedstawiciel firmy BDR i zaczął tłumaczyć o tej całej firmie ja nie znając holenderskiego tylko angielski wytłumaczyłam mu że nie interesuje mnie to bo to nie mój dom, a ten Pan na to że w ramach reklamy czyszczą kontenery za darmo i żebym podpisała że posiadam taki kontener to ZA DARMO go wyczyszczą - NO I JA GŁUPIA PODPISAŁAM teraz wysyłają mi upomnienia że mam zapłacić... dzwoniłam, wysyłałam maile, wysłałam list z wyjaśnieniem że mnie okłamano i ja nawet nie mam na własność żadnego kontenera i wreszcie dostałam odpowiedź że mam zapłacić i już bo podpisałam i mogą to zamknąć ale za rok.
Co ja mam robić? Kto mi może poradzić.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Paź 19, 2012 6:26 pm   

aga.strzelec,

Cytat:
NO I JA ..... PODPISAŁAM

jak juz cos podpiszesz ,to potem trudno to odkrecic w wielu przypadkach nawet jest to niemozliwe

Cytat:
w ramach reklamy czyszczą kontenery za darmo i żebym podpisała że posiadam taki kontener to ZA DARMO go wyczyszczą -

Jesli masz na pismie, ze za darmo to robia ,to dlaczego teraz nekaja cie platnosciami?
Czy wiesz co podpisalas ,moze wklej skan tego pisma do dzialu w ktorym tlumaczymy

ps.
Jest dokladnie tak jak piszesz
znalazlam na ich stronie ,ze nie mozna zerwac z nimi umowy wczesniej jak po roku

na dodatek ma to byc w pismo w formie listu odpowiednio wczesnie przeslane ,2 miesiace przed zakonczeniem umowy

Cytat:
Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
Opzeggen van uw contract doet u per schriftelijke post (niet per e-mail), uiterlijk twee maanden voor het ingaan van de nieuwe abonnementsperiode. U krijgt van ons een bevestiging van uw opzegging.

http://www.bdr.nu/veelgestelde-vragen/

zastanawia mnie tylko jak to sie stalo, ze oni podpisali umowe z Toba a nie z wlascicielem
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Paź 19, 2012 6:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

aga.strzelec 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Paź 19, 2012 6:45 pm   

Właśnie nie dostałam kopii tego co podpisałam

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Paź 20, 2012 6:17 pm   

U mnie na ulicy tez byli.Ja ich pogonilem , ale sasiadka dala sie wkrecic (Holenderka). Mozna to bylo odkrecic wysylajac w ciagu bodajze 14 dni wypowiedzenie. Tak zrobil sasiad. Stracil jedynie pare euro na polecony. Dziwne tylko ,ze nie dostalas zadnej kopii. Akwizytorzy maja dzialke od kazdej podpisanej umowy,wiec sciemniaja jak sie da.Sprobuj zadzwonic do nich i wytlumacz jak bylo. Jesli sie nie uda to trudno,ale sprobowac warto. Tam tez sa ludzie.

aga.strzelec 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 23, 2012 6:55 pm   

Już dzwoniłam i kazali mi wysłać list wysłałam i napisali że mam zapłacić bo podpisałam. Wychodzi na to że musze teraz zapłacić za własną głupote.
Bardzo dziękuje za odpowiedzi. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu