Pokazali co niektorzy polska kulture i mentalnosc-wstyd mi! |
Autor |
Wiadomość |
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:48 pm
|
|
|
majuga napisał/a: | ...
a wracajac do tematu....to chyba dobrze, ze kolega upewnia sie, ze komunikacja werbalna bedzie zapewniona....znaczy najpierw chce porozmawiac
|
majuga napisał/a: | :shock: to juz wiem dlaczego potencjalna tesciowa (bardzo dobra kobieta swoja droga, ale bez krytyki absorbuje to co w trouw napisza) wypytywala mnie ostatnio o spozycie w naszym biednym kraju. poza tym jeszcze jej znajoma Polka, ktora jest tu od 11 lat takie dyrdymaly jej opowiada o Polsce, ze zeby zgrzytaja! moze ktos mi wytlumaczy co to za maniera rodakow, zeby wlasny kraj tak kalac, wiecznie narzekac i tylko mowic o problemach, tych rzeczywistych i tych wyimaginowanych (mickiewicz to przy mnie taaki pikus;).
|
taka juz nasza natura, szczegolnie starszego pokolenia. A najlepsze sa rozmowy Polakow w Chicago. Tamci to dopiero zyja przeszloscia. Ciagle mysla ze u nas jest jak za prl'u. |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 5:55 pm
|
|
|
moze zalozymy im taki skansen (Est PRL Word) i bedziemy z nich kase wyzymac?
mam wizje....gdzies pod Losicami....zbuduje sie lotnisko....zabudowanie orginalne....saturator... myszke miki przebierze sie za dozorce domu, a spiaca krolewna bedzie w spozywczaku spod lady przedawac
|
|
|
|
|
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 6:16 pm
|
|
|
majuga napisał/a: | moze zalozymy im taki skansen (Est PRL Word) i bedziemy z nich kase wyzymac?
mam wizje....gdzies pod Losicami....zbuduje sie lotnisko....zabudowanie orginalne....saturator... myszke miki przebierze sie za dozorce domu, a spiaca krolewna bedzie w spozywczaku spod lady przedawac
|
pomysl dobry, trzeba promowac Polske |
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 51 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 7:01 pm cos nowego
|
|
|
Oki to moze ja cos napisze. Szukam ladnej sexi Holenderki z kasa i sporym kontem w banku bo ja mam cienkie. Czy ktos mi pomoze bo nie znam jezyka a chce Holenderke.To by bylo tyle.Dzieki za pomoc. pozdrawiam serdecznie |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
pstrag
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 7:10 pm
|
|
|
witam .
bedziesz mial problem ze znalezieniem.
brak towaru.wszystko co tu jest to na kredycie za......la.takie to bogacze holenderskie..pozdrawiam |
_________________ Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie: są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka |
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 51 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 7:29 pm
|
|
|
szkoda ze tak jest jeny a juz mialem nadzieje ze cos znajde ale moze znajdzie sie z jedna no niech ma kredyt ale niech sama go splaca |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Śro Lis 28, 2007 11:06 am
|
|
|
A co to za pie.rdolu tu wypisujecie, huh?!?!?
Ciach trach i zamykam temat bo ostatnio zauwazylam ze przez ta jesienna pogode zamiast do parku na spacerek to w coponiektorzy wola w domu rozgrzac sie czyms mocniejszym i takie posty nam wychodza
Jak swiat swiatem nikt nigdy nie dojdzie do porozumienia w sprawie rodzimych kobiet, zawsze bedzie skrajnosc: albo super najlepsze i te drugie qurwiszony. No wiec przestanmy odeniac du.pska naszych pan i napiszcie cos kreatywniejszego, np na temat holenderskiej fauny i flory a dla zbuntowanych moze nawet byc o dinozaurah w Holandii - byly tu czy nie
Dziekuje wszystkim za wspolprace |
|
|
|
|
|