SB PERSONAL STRAELEN NIEMCY |
Autor |
Wiadomość |
cooper00
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 29, 2012 12:50 pm SB PERSONAL STRAELEN NIEMCY
|
|
|
Witam. Czy ktoś z was zna lub słyszał opinie o biurze sb personal Agnieszka L. Biuro mieści się po stronie Niemieckiej w miejscowości Straelen a prace oferują w Holandii okolice Venlo.
Proszę o opinie jeśli ktoś słyszał. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 04, 2013 4:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
barko1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 12:14 pm SB PERSONAL!!!
|
|
|
TAK ZNAM FIRME SBPERSONAL I WIEM KTO JEST --- nazwisko i imię usunięte |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Sty 04, 2013 4:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
cooper00
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 9:58 am SB Personal
|
|
|
To co wiesz o tej agencji??? |
|
|
|
|
wienio90
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 17, 2013 11:45 am
|
|
|
Witam. Ja mam doświadczenie w pracy przez tę agencję i przestrzegam każdego kto chciałby się tam wybrać do pracy. Przez telefon rozmawiasz z Panią Agnieszką L., która proponuję ci płacę 7e netto czy to 6.50. Nie masz pieniędzy? Nie ma problemu, Pani Agnieszka na miejscu da ci 50e pierwszego dnia, obiecuje dużo godzin pracy, nadgodziny, super zakwaterowanie za 300e, po prostu bajka. Sprawy się inaczej mają gdy jesteś na miejscu. Okazuje się że mieszkanie to totalna porażka, za 300e na miesiąc mieszkasz w 5-6 osób w pokoju z szafkami szkolnymi, zapomnij o internecie, tv czy nawet radiu. W mieszkaniu, w którym mieszkasz minimum w 8 osób(warto dodać że mieszkanie w pełnym sezonie mieści nawet 19osób, w piwnicy, w której podłoga wygląda jak by przed chwilą wyjechała betoniarka jest pokój z czterema łóżkami bez okna) dostaniesz kuchnię 2x2m2. Łazienka z prysznicem bez zasłon. Jeśli chodzi o pieniądze to zapomnij o obiecanej zaliczce, po 5-6 dniach może dostaniesz 20e jak powiesz że nie masz co jeść, bo gdy upominasz się o swoje pieniądze to Pani Agnieszka twierdzi że to nie bank. Rzeczywiste zarobki to 6,15e a nie obiecanie 7e, od tego odlicz wakacyjne 8% i mieszkanie a dopiero wyjdzie ci rzeczywista wypłata. Stawka wiekowa tam nie istnieje bo i tak każdy ma taką samą. Jeśli chodzi o pracę to nie jest ciężka ale również możesz zapomnieć o nadgodzinach, średni czas pracy to 37,5 godz na tydzień a jeśli godziny delikatnie wzrosną to zatrudniają następnych by czasem za dużo nie zarobić. Bardzo dobry miesiąc to 600e na czysto nie odliczając jedzenia. Trzeba dodać jeszcze że z każdej pensji agencja zatrzymuje dla siebie jeden tydzień jako zabezpieczenie. Cisza nocna o 23. Zamykają drzwi na klucz by czasem gdzieś nie wyjść. Oczywiście są nocne naloty na mieszkanie i skradanie się po cichu by przeszukać rzeczy, nakryć kogoś na paleniu papierosów czy piciu piwka po pracy bo jest to karane i można stracić całą miesięczną wypłatę. Na koniec dodam że Firma prowadzona jest przez Turków a Pani Agnieszka pracuje dla nich i jeśli ktoś miał z nimi wcześniej do czynienia(choć nie chcę tu utwierdzać stereotypów) to wie o czym mówię. Jeśli nie wierzysz - droga wolna. Możesz na własnej skórze przekonać się jak tam naprawdę jest a jeśli czegoś nie wiesz to pracownicy, którzy tam jeszcze są, na pewno wszystko ci wytłumaczą. |
|
|
|
|
estera91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 29, 2013 10:03 pm
|
|
|
barko1, powiedz cos wiecej na temat tej firmy |
|
|
|
|
kasia35
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 02, 2013 10:46 am
|
|
|
wienio90. Czy naprawde tam tak jest? Ja za tydzien mam ustalony termin numer sofI u nich i ide do pracy. Jade z moimi kolezankami i tez sie teraz obawiaja ale numer polecily mi te osoby ktore tam juz pracuja i mowia ze jest dobrze. Rozmawialam z pania ktora tam pracuje i przekazala mi te same informacje na temat pracy i mieszkania co powiedzieli mi znajomi. Kurcze niewiemy co teraz robic? A ty pracujesz tam teraz caly czas? Mozesz nam powiedziec cos wiecej?
[ Dodano: Śro Maj 08, 2013 6:05 pm ]
WIENIO WRAZ ZE SWOIM KOLEGA...SCHOWAJ TA SWOJA FANTAZJE TAM GDZIE SLONCE NIE DOCIERA BO SMIAC MI SIE CHCE W TO CO WYPISUJESZ...BYLO TRZEBA WZIAC SIE DO PRACY A NIE ZA CWANIASTWO!!!!! |
|
|
|
|
|