PROBLEM Z WYROBIENIEM NOWEJ KARTY RABOBANK |
Autor |
Wiadomość |
patrickk09
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 6:23 pm PROBLEM Z WYROBIENIEM NOWEJ KARTY RABOBANK
|
|
|
WITAM. Bardzo prosze was o pomoc. mam taki problem mam konto w rabobanku i za 2 miesiace konczy mi się waznosc karty i nie wiem co teraz robic poniewaz poszedlem do banku i oni mi powiedzieli ze karte wyslali na adres polski ale ja tam nie mieszkam okolo 10 lat tam mieszkaja inni ludzie, poprostu ja mam taki adres tylko w paszporcie i dowodzie ale w polsce mieszkam gdzie indziej a listonosz ktory dostarcza listy na pewno tej koperty nie dostarczyl bo wie ze mnie tam poprostu nie ma, co z tymi listami robia nie wiadomo. to tak w kwesti wyjasnienia, poszedlem wiec do banku o ponowne wydanie mi karty ale oni mi odmowili i powiedzieli ze ja wyslali i nic sie nie da zrobic po skonczeniu waznosci karty bede mogl jedynie korzystac z internetbankieren. Co zrobić?? bardzo prosze o pomoc bede wdzieczny.
[ Dodano: Pon Paź 22, 2012 7:24 pm ]
jeste teraz w holandii do polowy listopada wiec jezeli ktos wie jak to ugryźć to bardzo proszę o pomoc.
tytul postu edytowany |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Paź 22, 2012 10:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Wto Paź 23, 2012 10:25 am
|
|
|
Rabobank wysyła kartę automatycznie na adres podany przy zakładaniu konta, dziwne że nie masz podanego jakiegoś adresu w Holandii dla korespondencji (powinni Ci się o to spytać) - może spróbuj to zmienić w banku i wtedy poprosić o nową kartę, bo tamta nie dotarła do Polski (zaginęła). Ja mam właśnie taki adres korespondencyjny tutaj, bo w paszporcie też mam polski adres, ale wszystko przysyłają mi tu na adres holenderski.
Jeśli nie, to w ING załóż konto i przenieś tam rachunek - oni nawet bez meldunku w Holandii wpisują adres do korespondencji jaki podasz i na ten adres przychodzą dokumenty/karty. Polski adres jest tylko w systemie wraz ze skanem paszportu/dowodu. Założenie konta u nich trwa 15 min. i od razu dostajesz kartę. |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 7:55 pm
|
|
|
Neela napisał/a: | bo w paszporcie też mam polski adres, ale wszystko przysyłają mi tu na adres holenderski. |
A że się tak zapytam Neela, co Ty masz za adres w paszporcie? Sama robiłaś ten paszport? Od kiedy w paszporcie jest adres? |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2012 11:04 am
|
|
|
tomala, zgadza się, adres mamy w tylko dowodzie nie paszporcie mi w każdym razie skanowali obydwa dokumenty, więc adres w pl bank ma.. |
|
|
|
|
jasiek 567
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 3:56 pm
|
|
|
Mam konto w Rabobanku . jestem już w Polsce na stałe , czy faktycznie jak nie będzie środków na kącie to oni sami zlikwidują konto ? Na koncie miałem 0, 50 euro dzisiaj przyszedł mi wydruk że mam debetu 6, 50 euro , ja wiem że te 6 euro to opłata za utrzymanie konta . Proszę o info czy faktycznie zlikwidują to konto |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 4:11 pm
|
|
|
jasiek 567, a skad masz taka informacje? jak na razie to wobec banku masz dlug, ktory pewnie jeszcze urosnie o kilka nastepnych oplat i karnych odsetek. jezeli go nie splacisz, to zablokuja to konto, ale nie zlikwiduja. nie prosciej samemu zamknac rachunek? mysle, ze da sie to zrobic korespondencyjnie. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jasiek 567
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 4:05 pm
|
|
|
Informację taką otrzymałem w Rabobanku , że gdy nie będą wpływać środki na konto to po upływie 6 miesięcy kontoto zlikwidują.. Znalazłwm w umowie ( mam ją po Polsku ) cytyję dokładnie :
Umowa wygasa również w przypadku, kiedy na rachunek bankowy nie wpływają żadne środki związane z umową o pracę...
Wydaje mi się że wygaśnięcie umowy to nie to samo co zablokowanie konta jak sugeruje zag. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Lis 02, 2012 8:10 pm
|
|
|
jasiek 567, ale jeżeli masz wobec banku dług, to nie sądzę, żeby ot tak je zamknęli. Najpierw zapewne będziesz musiał uregulować dług, a potem ew. je zamkną. |
|
|
|
|
jasiek 567
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 2:55 am
|
|
|
A może ktoś wie jak zlikwidować konto, gdy jestem w Polsce i nie wybieram się do Holandii. Słyszałem że można to zrobić listownie , ale nie mam pojęcia jak... Proszę o radę. |
|
|
|
|
|