NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Konto w ING
Autor Wiadomość
seven1
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 15, 2012 10:41 pm   Konto w ING

Witam chciałabym założyć konto internetowe w oddziale ING.NL czy dostane od razu longin i hasło do logowania się? I po jakim czasie dostane karte i pin do niej czy bede musiała znowu po to jechac do banku? Czy ktos ostatnio zakładał konto lub sie orientuje? Thx za odpowiedz

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 10:45 pm   

seven1, , co najwyzej na poczte po odebranie karty do bankomatu , wszystko wlacznie z tymczasowa karta dostaniesz odrazu .

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Paź 15, 2012 11:55 pm   

Na poczcie musza zrobic kopie dokumentu tozsamosci i trzeba podpisac kontrakt. Karta od razu dziala. Jak juz masz swoj numer konta mozesz przez internet poprosic o internetowe bankowanie:

https://aanvragen.ing.nl/svc/aanvragen/aanvraagframe.html

W ciagu 2-3 dni dostajesz poczta gebruiksnaam ( login) i za dzien lub dwa list z ktorym idziesz na poczte odebrac haslo.

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

seven1
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 16, 2012 2:24 pm   

To znaczy ze wglądu do konta przez neta nie będe miała od razu po założeniu konta tylko musze czekać na listy?

Bronka 
Mega gaduła

Wysłany: Wto Paź 16, 2012 3:35 pm   

Tak, dokladnie bo zakladalismy okolo dwa tygodnie temu konto synowi.

My wypelnialismy najpierw formularz online:

http://www.ing.nl/particu...bankrekeningen/

Po kilku dniach przyszly papiery - kontrakt i karta do bankomatu. Z tym poszlismy do najblizszego punktu ING, u nas akurat jest wydzielonne miejsce w Primera - sklep papierniczo- papierosowy ;-) i tam podpisalismy kontrakt, zrobiono kopie dokumentu tozsamosci, syn dostal numer pin do karty i karta od tego momentu byla juz aktywna. Acha, nie jest to zadna tymczasowa karta tylko stala. I potem tak jak pisalam - bankowanie przez internet wypelnilismy tez online i dalej juz wiesz ;-)

Ostatnio zmieniony przez Bronka Wto Paź 16, 2012 7:23 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jasiek 567
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 28, 2012 11:40 am   

Mam pytanie . Z polski wysłałem do urzędu skarbowego Holandii Euro Koszty wysłania od 25.10 , 2012 muszą być podzielone między bank polski i bank Holenderski . Holenderski bank to ING . Może ktoś wie jaką prowizję pobiera ten bank bo w Polsce nie wiedzą . Mówią mi jedynie że może nie pobiera . Proszę o pomoc .Jest to dla mnie ważne bo do urzędu skarbowego Holandii musi wpłynąć dokładna suma .

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Lis 03, 2012 4:45 pm   

jasiek, pierwszy raz slysze, zeby ING pobieralo prowizje od wplaconej kwoty na konto. Chyba nie masz sie czym martwic.

Bronka 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Lis 03, 2012 5:33 pm   

Pobieraja, jak zamawialam ksiazki z Polski z Allegro to koszty prowizji byly wyzsze niz cena ksiazek z wysylka dlatego nic juz z Polski nie zamawiam chyba ze jest mozliwosc platnosci prze paypal to wtedy nic mnie nie kosztuje wymiana euro na zlotowki. Wlasnie mam konto w ING.

lubcjusz
Gaduła

Wysłany: Sob Lis 03, 2012 6:28 pm   

Jeżeli robimy przelew w walucie Euro to nic nas nie kosztuje. Robię przelew prawie co tydzień z konta w ING, oczywiście wybieram walutę EURO.

bagniaczka 

Wysłany: Nie Lis 04, 2012 3:44 am   

Bronka, ale w pytaniu chodzilo o wplate z PL na konto w ING. I zdarzylo mi sie, ze ktos z PL mi kase przelewal, zadnej prowizji nie pobrali.

jasiek 567
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 04, 2012 6:42 am   

Może tak się zapytam ....Urząd skarbowy Holenderski żąda abym wrócił 833 euro . . Po info w banku Polskim dowiedziałem się że koszty prowizji muszą być dzielone ale to nie oznacza że bank docelowy pobierze prowizję . Znalazłem stronę ING .nl dałem tłumacza i tam pisało że na terenie EOG ( Europejski obszar gospodarczy plus Monako i coś tam jeszcze ) Opłat nie pobierają ..Ale nie wiem czy przychodzące czy wychodzące .. Nie chodzi mi o żadne olegro ani książki .... Po prostu ... Przelew z polski w Euro do Banku ING w Holandii ,,przelew SEPA z opcją SHA , to znaczy koszty dzielone .... Nie każdy bank zachodni pobiera prowizję ... I to jest moje pytanie pobiera czy nie ..Pozdrawiam kolegów i koleżanki :)

Bronka 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Lis 04, 2012 10:23 am   

bagniaczka napisał/a:
Bronka, ale w pytaniu chodzilo o wplate z PL na konto w ING. I zdarzylo mi sie, ze ktos z PL mi kase przelewal, zadnej prowizji nie pobrali.

Tak, pozniej sie zorientowalam ale juz nie chcialam jeszcze wiecej mieszac, sorki :-)

bagniaczka 

Wysłany: Śro Lis 07, 2012 12:30 am   

Bronka, luzik :)

Browar 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 16, 2012 4:17 pm   

Nie będę zakładał niepotrzebnie nowego tematu więc zapytam tutaj. Tydzień temu założyłem konto w ING karta do bankomatu już przyszła natomiast nie mam żadnych danych abym mógł się zalogować do swojego konta online. Czy owe dane przyjdą po czasie, czy muszę wybrać się do placówki banku ? Z góry dzięki za odpowiedź

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Lis 16, 2012 7:59 pm   

Browar,

Cytat:
Tydzień temu założyłem konto w ING

mowisz o koncie internetowym, czy ...ze tak to nazwe ''normalnym'' bo to roznica

Odpowiedz do tematu