NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
fotoradary na autostradach w NL ?
Autor Wiadomość
racjonalista
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Paź 25, 2012 11:59 pm   fotoradary na autostradach w NL ?

cześć,

w ciągu ostatnich 2 tygodni zauważyłem dziwną rzecz jak poruszałem się po niderlandzkich autostradach: jak przejeżdżałem pod taką żelazną konstrukcją, która przytrzymuje m.in. tablicę z nazwami dróg, kierunkami etc, mrugnęło z góry niebiesko światło - zauwążyłem to w lusterku wstecznym a że była noc to ciężko było nie zwrócić na to uwagi. Pierwsza sytuacja była na terenie NL a druga na granicy NL - DE.

czy to był fotoradar? czy jakiś system zczytuący tablice rejestracyjne?

mbn 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Paź 26, 2012 12:52 am   

Na granicy to raczej system szpiegujący. Przynajmniej raz w tyg. jestem w Belgii i zawsze w nocy jest lekki niebiesko-biały 'strzał' z tyłu. Co do reszty to nie wiem, na autobanie nigdy mnie nie złapali, a w mieście był to mocny czerwony strzał.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Paź 26, 2012 1:13 am   

racjonalista,

co prawda odkopane stare tematy , ale zdaje sie ,ze w tej sprawie nic sie nie zmienilo
moze warto zerknac

http://forum.niedziela.nl...67059911a716eb4

http://forum.niedziela.nl...der=asc&start=0

racjonalista
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Paź 26, 2012 1:31 am   

@mbn
"system szpiegujący" ? liczą turystów wjeżdżających ? czy jakaś grubszą akcja np. szukanei Bin Ladena ciąg dlaszy ?

@Gochna H
w linkach mało konkretów i nie na temat

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Paź 26, 2012 7:54 am   

racjonalista napisał/a:
"system szpiegujący" ? liczą turystów wjeżdżających ? czy jakaś grubszą akcja np. szukanei Bin Ladena ciąg dlaszy ?

Pewnie rejstruja po to aby potem zglaszac czy dane auto nie jest kradzione , czy dany wlasciciel placi podatki , czy jest poszukiwany itp

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Paź 26, 2012 9:48 am   

ale rownie dobrze mogl to byc zwyczajny fotoradar. w kilku miejscach w nl spotkalem juz takie zwykle skrzynki (ktore spotykamy za poboczach) zamontowane nad droga, na masztach za znakami.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Pią Paź 26, 2012 1:22 pm   

to nic innego jak trajekt controle, punkt A fotka, punkt B fotka z A na B czas przejazdu stala odleglosc, comp. wylicza srednia predkosc za duzo=mandat wedlug przepisow cyfrowa fotka laduje w smietniku.

mbn 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pon Paź 29, 2012 4:09 pm   

racjonalista napisał/a:
@mbn

Nie chce mi się teraz szukać, ale z tego co kiedyś czytałem - samochody na większości przejść granicznych z Holandią są rejestrowane w centralnym systemie. Były kontrowersje z tym związane - wolny przepływ wewnątrz Schoengen itd... ale wielki brat wygrał ;)

kamil.holandia
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Lis 24, 2012 8:10 pm   

mario007 napisał/a:
to nic innego jak trajekt controle, punkt A fotka, punkt B fotka z A na B czas przejazdu stala odleglosc, comp. wylicza srednia predkosc za duzo=mandat wedlug przepisow cyfrowa fotka laduje w smietniku.

i to jest prawidłowa odpowiedz. Dokładnie jak bym ja to napisał ;) hehe

Odpowiedz do tematu