Wyrejestrowanie się z gemeente, z Holandii |
Autor |
Wiadomość |
pawel_veld
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 11:09 pm Wyrejestrowanie się z gemeente, z Holandii
|
|
|
Witam wszystkich,
Mam pytanie, czy istnieje możliwość wyrejestrowania się/wymeldowania się np z Veldhoven z Holandii poprzez stronę gemeente danego miasta lub innej? Od pewnego czasu mieszkam z powrotem w Polsce i definitywnie opuszczam Holandię muszę się wyrejestrować się z Veldhoven/Holandii i nie mam za dużo czasu, aby przylecieć do Holandii i się osobiście wyrejestrować. Muszę też zakończyć ubezpiecznie zdrowotne, ale słyszałem, że jak się wyrejstruję to automatycznie moja firma ubezpieczeniowa otrzyma informację, że opuściłem Holandię i sama zakończy kontrakt. Posiadam numer DigId. Na stronie gemeente Veldhoven znalazłem taką stronę:
http://www.veldhoven.nl/I...-buitenland.htm
Veldhoven gemeente
Tylko do końca nie wiem,czy to jest odpowiednia opcja dla mnie. Czy miał ktoś jakieś doświadczenie z tym tematem? Czy mógłby ktoś z dobrą znajomością holenderskiego sprawdzić czy na stronie gemeente Veldhoven znajdę opcję do wyrejestrowania się.
Pozdr
Pawel |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Lis 27, 2012 11:58 pm
|
|
|
pawel_veld,
Cytat: |
czy na stronie gemeente Veldhoven znajdę opcję do wyrejestrowania się.
|
Tak jest taka opcja ,piszesz ze posiadasz DigiD ,wiec po wejsciu na na strone gemeente
klikasz <<<<Regel direct online
otworzy sie kolejna strona na ktorej widnieje logo DigiD
https://www.veldhoven.nl/...uitenland-1.htm
klikasz w to logo i dzialasz
pozdrawiam |
|
|
|
|
pawel_veld
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 28, 2012 10:32 am
|
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź.
Tylko do końca nie jestem pewien, czy to jest dobra opcja. Na tej stronie Verhuizing naar buitenland, jest napisane:
Beschrijving
In het geval van aangifte bij tijdelijk vertrek naar het buitenland geldt het volgende.
I jak sobie to tłumaczę, w opisie jest napisane, że wybrać tą opcję w przypadku tymczasowego wyjazdu za granicę,a nie tak jak w moim przypadku już na stałe opuszczenie Holandii. Czy dobrze myślę?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|