Płatność kartą walutową MASTERCARD aliorbank |
Autor |
Wiadomość |
Devis92
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 05, 2012 12:47 pm Płatność kartą walutową MASTERCARD aliorbank
|
|
|
Posiadam kartę walutową MasterCard z AliorBanku i me pytanie brzmi czy mogę nią zrobić zakupy w Basie? Jaka kwota minimalna tych zakupów musi być, jaka jest prowizja i kiedy ją zabierają, czy od razu czy na koniec miesiąca sumują?
Przykład mam 5euro na koncie a zrobiłem zakupów na 4,50. transakcja się uda?
Dzwonie pod infolinie od 9:00 i nic. Zabrało już mi tyle kasy i nikt jeszcze nie odebrał "wszyscy konsultanci są zajęci" od 9:00 |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Śro Gru 05, 2012 7:01 pm
|
|
|
Kredytową zapłacisz na wielu stacjach benzynowych, w sklepach w 99% tylko płatniczymi.
Mastercard to kredytowa więc nie da rady. |
|
|
|
|
Devis92
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 05, 2012 7:11 pm
|
|
|
No kur**** i to jest pomoc??? Nie wiesz, nie odpowiadaj!
Właśnie wróciłem ze sklepu i normalnie miałem 5,51 a zapłaciłem 5,20 czyli można i nie pobiera prowizji...!!
Polecam płacić w sklepach niż wybierać w bankomacie! Polecam!!! |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 4:41 pm
|
|
|
Nie wiem o jakiej karcie Ty piszesz, Mastercard może masz kartę i do tego konto walutowe?
Nie można płacić kredytowymi w sklepach w AH czy Kruidvacie się nie da bo to sprawdziłem, może w BAS się dało.
Prowizję i inne opłaty pobierają dopiero p jakimś okresie, który sam ustaliłeś bądź bank sam Ci ustalił.
Żadną nowością nie jest to, że lepiej płacić kartą niż z niej pieniądze wybierać... chociaż znam takich fanatyków gotówki że kredytówką wybierają z bankomatu i ruszają do galerii handlowej się obkupić. |
|
|
|
|
eRR
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 10, 2013 6:46 pm
|
|
|
MasterCard jest tylko kredytowa? to się uśmiałem. |