Przesunięty przez: Gochna H Pon Lis 19, 2012 4:48 pm |
Jakie ciasta? |
Autor |
Wiadomość |
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 5:21 pm
|
|
|
beta9 zrobilam Krowke wedlug tego przepisu, ktory podalas, palce lizac, pycha! Tylko zamiast zelatyny do smietany dodalam 2 fixy dr Oetkera smietany w proszku.
mamqa ja mialam te puszki z otwieraczem wiec nie powiem, balam sie, ze bedzie bum ale nic sie na szczescie nie stalo. Mialam dosc spory gar, wody po brzegi ale kontrolowalam raz zmniejszalam to znow zwiekszalam temperature, mam indukcje, to jak sie tak dobrze zagotowalo to spokojnie na 3ce (w skali od 1 do 10 mam temperatury). Jedna puszka Friesche vlag starcza spokojnie na jedno ciasto , robilam w okraglej formie ze zdejmowanymi bokami. Acha, Za drugim razem dalam mniej cukru niz w przepisie do ciasta i do bitej smietany, miodu dalam 4 plaskie stolowe lyzki. Polecam!!!! |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Czw Gru 13, 2012 8:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mamqa
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 8:46 pm
|
|
|
Bronka, oj zapomniałam o tym temacie a przecież tak narobiliście mi smaka że też krówkę robiłam I też mi nic nie wyciekło ani nie wybuchło (a z otwieraczem było) |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
beta9
Poczatkujacy beta9
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2012 8:55 pm
|
|
|
Bronka ciesze sie , ze smakowalo. A wogole, to musze tez zrobic, bo mi smaka narobilyscie ! |
|
|
|
|
|