obrus świąteczny |
Autor |
Wiadomość |
Wiktoria
Poczatkujacy Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lis 19, 2012 1:08 pm obrus świąteczny
|
|
|
Witam czy może ktoś wie gdzie mogę kupić obrus świąteczny na stół (tylko nie papierowy) |
_________________ Wiki |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Mar 05, 2013 12:37 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
isoo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 1:31 am
|
|
|
O a mi moze ktos powie gdzie kupic opłatek ?
Aa, i jeszcze mam pytanie odnośnie sosów: mianowiecie - robię sałatkę na święta (makaron, oliwki, może kukurydza albo jakiś ogórek... po prostu co będę miała) - jaki sos do sąłatek kupię w jumbo albo w albercie heijnie ?
zdążę zrobić zakupy tylko w tych sklepach więc prosze o produkty tylko dostępne w tych 2ch sklepach
w ogóle pasuje taka sałatka na wigilie?
pomozce mi, bede miala baaardzo malo czasu wiec jakas saltaka na szybkiego jesli ta nie pasuje.
przepisy znam ale nie znam produktow holenderskich ;/ |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 2:05 am
|
|
|
isoo, kup majonez, smietanÄ, czosnek i sama zrĂłb sos czosnkowy |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2012 9:12 am
|
|
|
A lubisz rybe? Ja kupuje baze do salatki - pojemnik 1 kg huzaren salade. Do tego daje puszke lososia, kilka sledzi w occie obranych ze skorki i pokrojonych w kawalki, troche cebulki , jajka i majonez. Ugotowane jajka mozesz utrzec na tarce z grubymi oczkami, naprawde to nie duzo roboty. Klade na polmisku i obkladam roznymi rodzajami wedzonej ryby - moze byc losos, wegorz, pstrag i jak ktos lubi krewetkii. Ale mozesz zrobic ta zwykla wersje bez tych wedzonych ryb. Mozna dac troszke mandarynek. Jest naprawde pyszna, polecam.
Jesli chodzi o oplatek to niestety tylko w polskim sklepie. Chyba ze ktos z forumowiczow ma do odstapienia |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
qwerek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 01, 2014 7:24 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Gru 01, 2014 8:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|