Tempo-team. Brak wypłaty od 3go grudnia. |
Autor |
Wiadomość |
sephiroth1983
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:35 am Tempo-team. Brak wypłaty od 3go grudnia.
|
|
|
Witam.
Mam pewien problem i postaram się go w skrócie opisać.
Mianowicie 1go grudnia za pośrednictwem Ranstad Katowice wyjechałem do NL do pracy w PostNl. Pracę podjąłem za pośrednictwem Tempo-team podpisując umowę na miejscu. Pracowałem do 28 grudnia i tegoż dnia kontrakt się skończył i zjechałem z powrotem do PL.
Jako, że był to mój pierwszy pobyt w NL nie posiadałem nr SOFI (chyba nadal go nie ma), przez co do tej pory na moje konto nie wpłynął ani 1 cent. Kontakt z koordynatorem zazwyczaj kończył się na sms'ach, gdyż nie odbierano ode mnie tel. Tłumaczono mi, że wniosek o SOFI został sporządzony i wysłany z dniem 3go grudnia i ze muszę się uzbroić w cierpliwość i jeszcze czekać. Mijają już 2 tygodnie od kiedy jestem w polsce a konto jak było tak jest puste.
Pytanie. Co mogę lub powinienem w obecnej sytuacji zrobić, gdyż cierpliwość moja dobiegła końca i popadam w coraz większe długi a 1500euro nie chodzi ulicą.
Proszę o jakąś radę.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 1:27 pm
|
|
|
sephiroth1983 napisał/a: | Tłumaczono mi, że wniosek o SOFI został sporządzony i wysłany z dniem 3go grudnia i ze muszę się uzbroić w cierpliwość i jeszcze czekać. |
Witam,
Niestety takie sa realnia w NL czasem na Sofi numer ludzie czekaja po 4-6 tyg ( biorac pod uwage Swieta , nowy rok itp moze to potrwac nawet dluzej ) , do momentu jak nie masz sofi numeru to biuro nie moze Ci wyplacic naleznych pieniedzy
Psss
Wazne abys mial potwierdzenie ze pracowales te ok 4 tyg tzn godzinowke z podpisem szefa itp ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
sephiroth1983
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 1:35 pm Dzięki
|
|
|
Wszystkie godziny mam wyszczególnione na stronie logowania do tempo-team t-point, brak tam jedynie solarisów. Tak więc nie pozostaje mi nic więcej jak tylko czekać |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 8:16 pm
|
|
|
Beny.rac,
Nie do konca sie zgodze, bo znajomi tez pojechali ""na akcje" w grudniu, a wyplaty mieli normalnie co tydzien, sofi numery dostali dopiero w tym tygodniu. Jesli biuro nie ma nic do ukrycia to dlaczego nie odbieraja tel i nie udzielaja konkretnych info. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 8:24 pm
|
|
|
rybcia13 napisał/a: | Nie do konca sie zgodze, bo znajomi tez pojechali ""na akcje" w grudniu, a wyplaty mieli normalnie co tydzien, sofi numery dostali dopiero w tym tygodniu. |
Czyli twierdzisz ze nie majac sofi numeru mozna dostawac normalnie przelewy ?
To chyba mieszkamy w innych krajach ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 8:35 pm
|
|
|
rybcia13 napisał/a: | Beny.rac,
Nie do konca sie zgodze, bo znajomi tez pojechali ""na akcje" w grudniu, a wyplaty mieli normalnie co tydzien, sofi numery dostali dopiero w tym tygodniu. Jesli biuro nie ma nic do ukrycia to dlaczego nie odbieraja tel i nie udzielaja konkretnych info. |
Przeciez konkretnie poinformowali ze trzeba czekac na sofi.
Tempo team to za duza firma by na celu mieli dorobek wysokosci kilkuset euro. |
|
|
|
|
rybcia13
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 115
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 8:40 pm
|
|
|
Beny.rac, Chyba sobie tego nie wymyslilam. Pierwszego dnia jak przyjechali to podpisali umowe i od razu biuro skladalo aanvraag, wyplaty mieli co tydzien. |
|
|
|
|
sephiroth1983
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 9:09 pm
|
|
|
W końcu się dzisiaj dodzwoniłem i rozmawiałem z zastępcą mojego jobcoatch'a, który okazał się bardziej kompetentny. Po wykonaniu kilku telefonów powiedział mi, że Ranstad nie dał im czegoś co nazwał po nl "automatyczne odprowadzanie podatku"? lub coś w tym stylu. Nikt wcześniej się tego nie dopatrzył, więc mogłem sobie czekać. Teraz podobno sprawy mają przybrać przyspieszony obrót. Sam nie wiem co o tym myśleć. Gdybym gościa nie przycisnął i nie zaczął narzekać, to zapomnieli by o mnie? Dziwne to wszystko... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 9:52 pm
|
|
|
Cytat: | Beny.rac, Chyba sobie tego nie wymyslilam. Pierwszego dnia jak przyjechali to podpisali umowe i od razu biuro skladalo aanvraag, wyplaty mieli co tydzien. |
Zadne biuro nie powino wyplacic wynagrodzenia jesli dana osoba nie ma sofi numeru chyba ze robia to NIELEGALNIE bez odprowadzania podatku ...
Sofi numer mozna wyrobic w ciagu 15 min jak i mozna czekac z 6 tyg wszystko zalezy od sposobu w jaki biuro pracy nr sofi wyrabia tzn albo umawia spotkanie albo wysyla formularz listownie |
|
|
|
|
nodoubtme
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 10, 2013 11:56 pm
|
|
|
Witam!
Też mam problem z moim kontem na tempo-team.nl. Mianowicie pieniądze mam już na koncie, wszystko niby ok ale nie mogę zobaczyć na koncie internetowym ile zarobiłam. Godziny są podliczone a nie wyświetla mi informacji o moim zarobku. Pisałam e-maila do tempo ale głucha cisza. Może ktoś z was udzieli rad co robić? Koordynatorzy też nie odbierają. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 6:01 am
|
|
|
Otworz sobie ostatni loonstrook to zobaczysz cale rozliczenie |
|
|
|
|
sephiroth1983
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 7:02 am
|
|
|
ewcia.pol napisał/a: | Otworz sobie ostatni loonstrook to zobaczysz cale rozliczenie |
A co to takiego i gdzie mam to zobaczyć? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 7:23 am
|
|
|
loonstrook to taki dokument na ktorym pisze ile masz godzin jaka stawke ile brutto/netto wystepuje w formie elektronicznej tzn dokument pdf lub w formie papierowej |
|
|
|
|
sephiroth1983
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 7:33 am
|
|
|
Mam to w formie elektronicznej, lecz uwzględniona jest tylko tzw. godzinówka szczegółowa. Żadnej stawki tam nie ma i to ponoć za sprawą tego, że nie mam sofi. Tak mi tłumaczono. |
|
|
|
|
lena.a
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 01 Wrz 2010 Posty: 77
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2013 11:15 am
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | rybcia13 napisał/a: | Nie do konca sie zgodze, bo znajomi tez pojechali ""na akcje" w grudniu, a wyplaty mieli normalnie co tydzien, sofi numery dostali dopiero w tym tygodniu. |
Czyli twierdzisz ze nie majac sofi numeru mozna dostawac normalnie przelewy ?
To chyba mieszkamy w innych krajach ... |
Może dostali tylko zaliczki u mnie jak księgowy jest na urlopie to przelewają np. po 250euro a ludzie dzwonią do biura, że im się pieniądze nie zgadzają , wtedy mam w tytule przelewu voorschot, a potem jest wyrównanie.
sephiroth1983
A nie można było brać zaliczek? Pracowałam wcześniej za pośrednictwem biura, w którym na sofi było trzeba czekać 6 tyg. to ludzie brali do ręki zaliczki, zawsze coś. |
_________________ http://humanitarni.pl/# |
|
|
|
|
|