Sofi |
Autor |
Wiadomość |
ewka
Gaduła

|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 8:50 pm
|
|
|
dzieki, a czy resident permit łatwo dostać, jakie trzeba spełniac warunki |
|
|
|
|
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 40 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 10:04 am zgubiony numer??
|
|
|
mam pytanie,moja sytacja jest taka,ze dostalam2 lata temu sofie numer tylko ze wtedy pracowalam jako au piar w innym miescie.pozniej sie przeprowadzilam i wszystkie moje dokumenty wziela tamta (wredna!) rodzina. czy ktos wie jak odzyskac ten sofie numer??beda jakies problemy z ponownym go wydaniem??z gory dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 11:30 am
|
|
|
z tego co wiem... to nowego nie dostaniesz... taki numer dostyaje sie raz... ale moge sie mylic...
natomiast jesli chodzi o twoj stary... to idziesz do belastingdienst... i mowisz, ze zgubilas swoj sofi... i powinni wydac ci go jeszcze raz... powinnas miec paszport przy sobie... |
|
|
|
|
yokasta
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 11:45 am
|
|
|
wydzadza Ci sofik ponownie- ja mialam taka sama sytuacje.Oczywiscie nowego nie dostaniesz,ale wydadza Ci stary jeszcze raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 11:49 am
|
|
|
Vraag: Ik ben het sofinummer kwijt.
Antwoord: U kunt bij ieder belastingkantoor met een publieksbalie om een nieuwe opgave (Kennisgeving Sofi-nummer) vragen.
U kunt ook een uittreksel opvragen uit het bevolkingsregister van de gemeente, maar zeg er dan wel duidelijk bij dat op de opgave een sofinummer moet staan! U bent voor een uittreksel uit het bevolkingsregister leges verschuldigd.
powyzej jest napisane, ze mozesz w belastingkantoot wystapic o wydanie twojego sofi-nummer... lub mozesz isc do gminy i odplatnie poprosic o odpis z gminy ale musisz zaznaczyc, ze chcesz na tym odpisie twoj sofi-nummer miec... |
|
|
|
|
angelika
Gaduła
Pomogła: 3 razy Wiek: 40 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 141 Skąd: Holandia, GLD
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 1:27 pm
|
|
|
dziekuje za pomoc pozdrowionka |
|
|
|
|
szelek
Poczatkujacy Szelek
|
Wysłany: Śro Sty 16, 2013 3:39 pm
|
|
|
Witam. mam taki problem iż nie mogę znaleźć odpowiedniego numeru do Belastingdienst w Amsterdamie a potrzebuje pilnie załatwić sofie. Czy ktoś mógłby mi pomóc? dzwoniłem pod trzy numery m.in. 023-549-7100, 0 800-0543 ( tego jakby w ogóle nie było), oraz pod 0 800-0143 i z tym mam problem bo chyba jest automatyczna sekretarka a ja ni w te ni wewte holenderskiego. Jeśli ktoś zna poprawny nr. do bd w amsta prosze napisać tutaj. Z góry serdecznie dziekuje!!! |
|
|
|
|
|