Afta |
Autor |
Wiadomość |
smarkata
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 7:39 am Afta
|
|
|
Hej!
Mojemu chłopakowi zrobiła się afta w buzi (czyli takie białe ranki) , zawsze nam na to pomagał sachol, ale nie wiem jak się nazywa holenderski odpowiednik tej maści.
To maść którą czesto się stosuje przy ząbkowaniu dla dzieci, proszę o pomoc:)
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 3:59 pm
|
|
|
Sama ostatnio szukalam Sacholu i z tego co mi wiadomo to nie ma Sacholu w Nl, sa podobne srodki.
W aptece/drogerii sa rozne zele na afty (aften gel np. Evisense albo Oralmedic). Jak pojdziesz do swojej apteki to mozesz tez dostac lidokaine w zelu, ktora dziala przeciwbolowo (znieczula dziaslo). |
|
|
|
|
smarkata
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 8:03 am
|
|
|
dzięki! |
|
|
|
|
Dront Dodo
Poczatkujacy Mopek
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2013 10:44 am
|
|
|
Jak tylko pojawiała mi się afta to brałam na patyczek do uszu spirytus albo krople miętowe (coś na mocnym alkoholu) i "wypalałam" dziadostwo. Ale to dość hardkorowy sposób |
|
|
|
|
KeSemka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 9:08 pm
|
|
|
a ja pierwszy raz mając aftę giganta stosowałam co sie da i nic nie pomagało. popsikałam więc octeniseptem. Jak się nie mylę, mają go w NL?
Afta zniknęła po 2 dniach. Oprócz tego octenisept nadaje sie do dezynfekcji skóry, wszystkich błon śluzowych.
Używałam też jak robiło mi się coś z uszami od kolczyków. Żaden inny środek nie dawał ulgi i nie pomagał tak szybko! |
|
|
|
|
|