| wyjazd do polski a tel na abonament | 

| Autor | Wiadomość | 

| bejb21   Nieśmiały użytkownik
 lulka21

| 

|  Wysłany: Śro Sty 23, 2013 10:36 am   wyjazd do polski a tel na abonament |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam! Mam tutaj telefon na abonament i wybieram sie do polski na wakacje moje pytanie jest takie co mama zrobic zeby po powrocie nie rozczarowac sie ze rachunek jest duzy. Wspomne ze posiadam telefon z dostepem do internetu i tutaj non stop cos samo aktualizuje i podejrzewam ze jak bedac w polsce zacznie tak sam aktualizowac czy zacznal wlaczac sie jakies stronki rachunek bedzie olbrzymi. Czy wystarczy ze w telefonie ustawie tryb offline? nie moge go zupelnie wylaczac poniewaz musze byc dostepna pod telefonem. I czy ustawienie trybu offline nie spowoduje tego ze nie bede mogla odbierac i wysylac smsow i odbierac rozmow telefonicznym. Z gory dziekuje za odp |  | 

|   |  | 

|   | 

| ewcia.pol   Mega gaduła

Pomogła: 15 razy

| 

|  Wysłany: Śro Sty 23, 2013 10:46 am |   
 |  
               | 
 |  
               | wylacz internet w tel poprzez wylaczenie danych pakietowych albo poszukaj w ustawieniach |  | 

|   |  | 

|   | 

lulka21

| 

|  Wysłany: Śro Sty 23, 2013 10:51 am   wyjazd do polski a tel na abonament |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie zabardzo wiem gdzie tego szukac 
 [ Dodano: Śro Sty 23, 2013 10:54 am ]
 No to teraz moje pytanie brzmi jak wylaczyc dane pakietowe w telefonie samsung galaxy S3
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| feel_x   Super gaduła
 feel_x

| 

|  Wysłany: Śro Sty 23, 2013 1:05 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Instrukcja obslugi telefonu sie klania. nie trzeba wylaczac calkiem neta. Wystarczy wylaczyc dane w roamingu. Wejdz w ustawienia i uzycie danych. Domyslnie jest to chyba wylaczone. |  | 

|   |  | 

|   | 

lulka21

| 

|  Wysłany: Śro Sty 23, 2013 1:56 pm   wyjazd do polski a tel na abonament |   
 |  
               | 
 |  
               | Mam go od niedawna i ten tel jest tak obszerny we wszystkie funkcje ze jeszcze nie zdarzylam go poznac. I co jezeli wylacze ta funkcje o ktorej mowisz nie bedzie mi naliczalo? |  | 

|   |  | 

|   | 

| ewcia.pol   Mega gaduła

Pomogła: 15 razy

| 

|  Wysłany: Śro Sty 23, 2013 4:53 pm   Re: wyjazd do polski a tel na abonament |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bejb21 napisał/a: |  	  | Mam go od niedawna i ten tel jest tak obszerny we wszystkie funkcje ze jeszcze nie zdarzylam go poznac. I co jezeli wylacze ta funkcje o ktorej mowisz nie bedzie mi naliczalo? | 

no jesli wylaczysz czy calkiem internet czy roaming to jak ma naliczac?
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| KeSemka   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Czw Sty 24, 2013 11:35 am |   
 |  
               | 
 |  
               | a jaki to model telefonu? najlepiej wpisz sobie w Google model telefonu i hasło: wyłączenie przesyłu danych
 albo coś w tym stylu. Ja mam sytuację odwrotną. Tutaj mam polskiego smartfona z abonamentem i bardzo się bałam, czy mi nie będzie naliczać. Ale w roamingu mam wyłączoną opcję przeysłu danych i nic mi nigdy nie naliczyło.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| DominiqueLV   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Wto Lut 12, 2013 7:17 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Ustawienia>> więcej ustawień>> sieci telefoni komórkowej>> sprawdź czy w polu roaming danych nie masz zaznaczonego ptaszka z boku. 
 Ja wyjeżdzając do Polski wyjmuje kartę holenderską i wkładam polkiego playa. Mam samsunga galaxy note 2 i nigdy nie widziałem ani pół centa więcej na rachunku niż wykorzystałem. Nie wiem jakiego masz operatora ale np w Vodafonie nie ma simlocka i spokojnie mogę simkami żonglować.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

lulka21

| 

|  Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 1:18 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | No najchetniej tez bym wlozyla polska karte ale niestety w moim tel jest ta nowa karta sim mini i normalna tam nie wejdzie |  | 

|   |  | 

|   | 

| mavd   Mega gaduła

Pomogła: 45 razy

| 

|  Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 8:26 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | wiec tu chodzi o iphona 5 idziesz na ustwienia (instelligen )wylaczasz wifi i przy mobiel netwerk wylaczasz dataroaming i mobiele data

[ Dodano: Wto Kwi 23, 2013 9:27 pm ]
 w polsce tez maja mini i nawet micro simkarty do telefonow
 |  | 

|   |  | 

|   | 

lulka21

| 

|  Wysłany: Wto Kwi 23, 2013 8:49 pm   wyjazd do polski a tel na abonament |   
 |  
               | 
 |  
               | Nie iphone 5 tylko samsung galaxy s3 i nie oplaca mi sie zmieniac karty na pare tygodni zreszra mam zreszta to nie jest abonament tylko karta doladowujaca w playu i niewiem czy taka karte moge zamienic na mini |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |