NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradary / kamery
Autor Wiadomość
ssmycysko
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 29, 2013 12:41 pm   Fotoradary / kamery

Witam
czy to prawda że kamery drogowe w Holandi moga robic zdjecia i poźniej przychodzi mandat ? czy to prawda ze białe kamery tylko monitoruja.. czyli np. jesli jest zakaz przekraczania 50km/h a my jedziemy 100km/h to Policja dostaje sygnal by zatrzymac pojazd .. natomiast czarne kamery oporcz funkcji monitorignu (podobno) rowniez moga robic zdjecia (pozniej mandat) doszły mnie słuchy o czyms takim jednak nie wiem czy wierzyc byla bym wdzieczna za odpowiedz jesli ktos posiada jakas wiedze na ten temat. Rowniez mile widziane inne informacje drogowe lub ciekawostki na ktore warto zwarzac.. Dodam ze na codzien jestem kierowca busa. :039:
Ostatnio zmieniony przez ssmycysko Wto Sty 29, 2013 12:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

vanrafell 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sty 29, 2013 5:13 pm   

Ja mam jedną radę: trzeba jeździć przepisowo :)
Sam po 6 miesiącach jazdy samochodem w NL dostałem dopiero 1 mandat (pomiar prędkości na "suszarkę", przekroczyłem o 3 km i dostałem 32e)

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 5:43 pm   

ssmycysko, kazdy radar jest ustawiany adekwentnie do szybkosci . Kazdy jeden radar robi zdjecia i wysylaja mandat .

ssmycysko
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 29, 2013 7:51 pm   

baileys napisał/a:
ssmycysko, kazdy radar jest ustawiany adekwentnie do szybkosci . Kazdy jeden radar robi zdjecia i wysylaja mandat .

konkretniej chodzi mi o kamery czy kamery tez moga robic zdjecia (poźniej mandat) ?

tomala 
Super gaduła

Wysłany: Sob Lut 02, 2013 12:28 pm   

Kamery nie robią zdjęć, służą do monitorowania natężenia ruchu, nie posiadają aparatury pomiarowej prędkości ale mogę Cię uchwycić jak jedziesz bez pasów, rozmawiasz przez telefon w trakcie jazdy lub przejeżdżasz skrzyżowanie na czerwonym świetle.
vanrafell napisał/a:

Sam po 6 miesiącach jazdy samochodem w NL dostałem dopiero 1 mandat (pomiar prędkości na "suszarkę", przekroczyłem o 3 km i dostałem 32e)

Gratuluję, ja po 6 latach nie dostałem jeszcze nic :cry: . Chyba się nie nadaję... :oops:

ssmycysko
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 02, 2013 1:04 pm   

tomala napisał/a:
Kamery nie robią zdjęć, służą do monitorowania natężenia ruchu, nie posiadają aparatury pomiarowej prędkości ale mogę Cię uchwycić jak jedziesz bez pasów, rozmawiasz przez telefon w trakcie jazdy lub przejeżdżasz skrzyżowanie na czerwonym świetle.
vanrafell napisał/a:

Gratuluję, ja po 6 latach nie dostałem jeszcze nic :cry: . Chyba się nie nadaję... :oops:

dziekuje za odpowiedz wkoncu jakas sensowna :) ja od dwoch lat rowniez nie dostalam jeszcze zadnego mandatu stad pytanie o kamery by uwazac na przyslosc jeszcze bardziej :) )

Odpowiedz do tematu