skuter bez papierow |
Autor |
Wiadomość |
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 12:45 pm skuter bez papierow
|
|
|
witam ludki! Pisze w imeniu mojego kolegi. Otoz zakupil On dobrej marki skuter za smieszne pieniadze 250E. skuter jest bez papierow ale ma tablice rejestracyjne.dziwne. Mi sie wydaje ze skuter jest kradziony. Koledze nie widzi sie isc na policje zeby mu go nie zabrali, prawka na skuter nie ma. wiec mam pytanie, jakie moga byc konsekfencje gdy policja zatrzyma go i sie okaze sie ze pojazd jest kradziony. |
|
|
|
|
Traken
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 1:02 pm
|
|
|
To kupił sobie problem a nie skuter raczej .Bez papierów to wątpliwe by sie wykręcić w razie kontroli Świętej Policji:-).Ale nie wiem czy nie ma jakiejs strony internetowej by sprawdzić czy nie jest kradziony tak jak rowery.Gdyby to sprawł przed zakupem to myślę że było by inaczej ,u nas w momencie zakupu rzeczy pochodzącej z kradziezy jesteś traktowany jako nieświadomy paser ponieważ nie wiesz skąd pochodzi i myślę ze w NL może byc podobnie.Ale jedno jest pewne ...........ma problemik |
_________________ Bramy mądrości nigdy nie bywają zamknięte. |
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 1:17 pm Re: skuter bez papierow
|
|
|
Illumini napisał/a: | witam ludki! Pisze w imeniu mojego kolegi. Otoz zakupil On dobrej marki skuter za smieszne pieniadze 250E. skuter jest bez papierow ale ma tablice rejestracyjne.dziwne. Mi sie wydaje ze skuter jest kradziony. Koledze nie widzi sie isc na policje zeby mu go nie zabrali, prawka na skuter nie ma. wiec mam pytanie, jakie moga byc konsekfencje gdy policja zatrzyma go i sie okaze sie ze pojazd jest kradziony. |
Kolega ma problem... jedyne wyjscie isc na policje aby sprawdzili numer... Jezeli jest kradziony to go straci - proste.
Swoja droga, kto kupuje skuter bez papierow i prawka na skuter? :/ |
_________________ don't hate me because you ain't me |
|
|
|
|
Traken
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 1:18 pm
|
|
|
Spróbuj zobaczyć na tej stronie
https://ovi.rdw.nl/ |
_________________ Bramy mądrości nigdy nie bywają zamknięte. |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 2:16 pm Re: skuter bez papierow
|
|
|
Illumini napisał/a: | witam ludki! Pisze w imeniu mojego kolegi. Otoz zakupil On dobrej marki skuter za smieszne pieniadze 250E. skuter jest bez papierow ale ma tablice rejestracyjne.dziwne. Mi sie wydaje ze skuter jest kradziony. Koledze nie widzi sie isc na policje zeby mu go nie zabrali, prawka na skuter nie ma. wiec mam pytanie, jakie moga byc konsekfencje gdy policja zatrzyma go i sie okaze sie ze pojazd jest kradziony. |
Stad wlasnie ta cena. No idiota by skumal ze cos jest nie tak. Po prostu kupil/ es od zlodzieja.
|
|
|
|
|
wrzochu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2013 4:43 pm Wyrejestrowany skuter - bez papierow
|
|
|
Witam. Nie doszukalem sie nic odnosnie mojego problemu na forum wiec dolaczam sie do tematu. Dostalem od sasiada skuter na niebieskich tablicach lecz nie posiadam do niego zadnych dokumentow, skuter jest wyrejestrowany (bo sasiad niechcial placic ubezpieczenia) czy jest mozliwosc powtornego zarejestrowania skutera i jak to wyglada? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
seba820
Poczatkujacy seba820
Wiek: 41 Dołączył: 22 Lut 2013 Posty: 2 Skąd: nieuw vennep
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 12:00 am skuter bez papierow
|
|
|
]
Dostalem od sasiada skuter na niebieskich tablicach lecz nie posiadam do niego zadnych dokumentow, . witam . chcial bym sie podpiac do tego tematu , gdyż kupilem skuter w stylu retro , nie znam dokladnie marki ani modelu . skuter jest 4t i nie ma zadnych papierów ani kluczyka . chlopak od którego go kupilem dostal go od holendra , ktory twierdzi ze ktos ten skuter zostawił u niego na kempingu kilka lat temu . posiada tablice rejestracyjna i jesli jest orginalna to z RDW wynika ze nie jest zarejestrowany jako kradziony . Wynika rowniez że zalega on z oplatami podatku i ubezpieczenia . Chce isc na policje by upewnic sie ze jest czysty ale co potem mam zrobic , Czy ktos wie i pomoze mi to ogarnac . bardzo mi zalezy bo chce dac go zonie na rocznice slubu |
_________________ Chciałes euro to teraz jeb ofermo |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2013 2:01 pm
|
|
|
seba820,
Cytat: | nie posiadam do niego zadnych dokumentow | jesli nie posiadasz zadnych dokumentow to musisz wystapic do RDW o wydanie a raczej zakupienie duplikatu
Cytat: | oertuigbewijs deel 1a € 39,00
Tenaamstellingsbewijs deel 1b € 9,70
Inschrijving voertuig € 55,00
Beoordeling 5 tot 9 aspecten € 55,00 |
http://www.rdw.nl/nl/part...enkenteken.aspx
potem bedzie zapewne potrzebny keuring bromfiets
Wczesniej jednak wyjasnij sprawe zaleglego ubezpieczenia skutera |
|
|
|
|
|