NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Biuro pośrednictwa pracy - Uitzendbureau 'Watch Out'
Autor Wiadomość
michaltg 
Nieśmiały użytkownik
popcorn

Wysłany: Nie Cze 19, 2011 4:37 pm   

Mathnl napisał/a:
michaltg napisał/a:
Najwiekszym >>>cenzura<<<.... jest odciaganie podatku za smieci. Takie glupoty wpajaja pracownikom i 2 razy po 30 euro odciagaja z wyplaty. Na salarisie nazywaja to gemeentelijke heffingen jesli dobrze pamietam.
Ja place duzo wiecej tego podatku.I to bezposrednio do gminy.Kazdy kto jest zameldowany w NL musi go placic.I nie tylko za smieci.Rowniez za wode i scieki.Co do reszty to niestety musze Ci przyznac racje.Tylko ,ze Wy sie zgadzacie na "bycie" wykorzystywanym.Ja wiem ,ze ludzie przyjezdzaja tutaj aby zarobic i troche glupio wracac do PL na tarczy.Ale czasami lepiej dac sobie spokoj i szukac innej roboty niz brnac w bezsensowna wegetacje.

Nikt tu sie na nic nie zgadza. Nie pracuje przez te biuro i nie mam z nim wspolnego. Przestrzegam tylko tych ktorzy maja zamiar wyjechac do NL i dla tego biura pracowac.
Co wiecej sprawa oszykiwania parcownikow jest juz zgloszona i wkrotce bedzie duzy postep.

[ Dodano: Wto Cze 21, 2011 11:14 pm ]
dodaje nowosc o tym biurze.
w zeszlym tygodniu sciagneli 4 dziewczyny z powodu braku pracy po tygodniu siedzenia w domu wracaja do pracy na wlasny koszt przyjechaly na wlasny wracaja. to sie nazywa >>>cenzura<<<... z ich strony.

[ Dodano: Wto Cze 21, 2011 11:15 pm ]
wracaja do Polski. sorki za blad

Tarzanka
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 18, 2013 4:23 pm   o uitzenoutbureae watch out w Holandii

Pracowałam w tej firmie więc mogę parę słów powiedzieć . Plauzowanie chryzantem ( inne chryzantemy niż w PL na wszystkich świętych , są to pojedyncze kwiatki długości40 cm )
W firmie tej pracują przede wszystkim dziewczyny , plauzują chryzantemy to znaczy bo żadko kto wie na czym polega PLAUZOWANIE CHRYZANTEM otóż jest to mniej więcej tak : Kwiatka( hryzanteme ) masz do kolan( mniej więcej takiej długośc jeśli ktoś jest wysoki to wiadomo kwiatek jest niżej )i i masz jeszcze tego kwiatka oskubać do połowy więc jak się domyślasz pracujesz w pozycji schylonej na stojący , caly czas robisz to samo jeden kwiatek drugi...13...1456.113455666 itd , tylko z tym ,żę musisz to robić bardzo szybko więc wyobraź sobie w tej chwili jak pracuje kręgosłup ...czyli od kolan do ziemi od kolan do ziemi i tak do przerwy czyli po jakiś 4 godzinach mniej więcej .Tak to wygląda . Praca bardzo ciężka no bo wiadomo nie każdy da radę pracować w tej pozycji , bo wiadomo to jest szklarnia więc latem jest bardzo gorąco temp 40-50 stopni więc wiadomo duszno bo na szklarni nikt nie otworzy ,,okień " tak to fachowo nazwę :) Więc dużo dziewczyn tam przyjeżdza lecz niestety wracają do PL po jednym dniu pracy , po godzinie , po tyg , mieśiącu zależy ile kto wytrzyma w tej pozycji . Praca jeśli chodzi o godziny pracy to różnie wiosna ,jesien , zima no to godzin 30 średnio mniej więcej , natomiast latem jest 40-45 godzin tygodniowo czyli jak dla mnie to więcej bym nie wytrzymała w takiej pozycji , przy takiej temp , no i wiadomo trzeba pracować bardzo szybko , gdyż kierowniczka pilnuje przez cały czas pracy i liczy czas ile kto zrobił i zapisuje to , łatwo policzyć ile kto zrobił bo każdy robi swoje okienka( dostaje np 8 okienek a potem jest przerwa ) , więc kierowniczka zapisuje kogo to okienka i w jakim czasie zrobił swoje .
Mniej więcej w każdym okienku jest 600 kwiatków i trzeba jedno okienko zrobić w ciągu 15min więc nie można się podnośić , rozmawiać , oglądać za siebie bo w życiu się nikt nie wyrobi ...a wiadomo wszyscy skonczą i złoszczą się , że muszą pracować dłużej bo ty się nie wyrobiłaś ..
No i wiadomo nie zrobisz na czas (bo na to okienko jest 20 min ) no to niestety to co robisz po tym czasie to już pracujesz za darmo .
Jeśli się skonczy to idzie się na przerwę 15 min ( przerwy nie są płacone ) , jak się kończy pracę to kierowniczka mówi godziny ile się przepracowało 5 godzin , 58 minut to zapisujemy wtedy . 5 godz 75 ( czyli 5 godz 45 minut , są tylko 4 możliwości 5 ,00 (czyli wiadomo 5 godz ) , 5,25( czyli 5 godz 15 minut ) , 5,50 ( czyli 5 godz , 30 minut ) , 5,75 ( tak jak wcześnijej napisałam 5 godz 45 ) min ) , no wieć jeśli wyjdzie na zegarku 5 godzin i 58 minut to niestety jest wstecz czyli 5,75 . Mam nadzieję ,zę wyjaśniłam to w miarę zrozumiale . Pracują wszyscy do konca nie ma tak że ktoś konczy wcześniej no chyba że źle się czuje . no ale wtedy wiadomo ma mniej godzin .
jak jest do pracy na godz 6.00 to bus jest o godz 5.30 zawsze pół godz przed praca , jeśli jedzie się do szklarni 100 km to trzeba jechać prawie 2 godz wcześniej ale to tylko jedzie się 2 razy w tygodniu . Praca jest od pon - sob .
Mniej więcej tak jak pisałam latem jest dużo godzin ( 40-45 zależy od pogody jaka jest i jak rosną kwiatki ) , więc wtedy opłaca się najbardziej przyjechać .
Za mieszkanie płaci się 75 euro , ubezpieczenie 27,50, transport 7,50 i to jest na tydzien .
Mieszkania są różne zależy na jakie się trafi niektóre są w pełni wyposażone no ale to wiadomo tam są kierowniczki , reszta to takie w miarę nie jest źle , natomiast pokoje są 4 osobowe , trzy zależy do jakiego trafisz ale zazwyczaj nie ma się własnych pokoi . W mieszkaniach jest mniej więcej 8-10 0sob.
Jeśli chodzi o zarobki to są stawki wiekowe jeśli ktoś ma 20 lat to dostaję 7, 96 brutto za godzine czyli jak ma 30 godzin w tyg to ma około 112 euro wiadomo mieszkanie , ubezpiecz, transport , podatek trzeba zapłacić . Największa stawka jest przy wieku 23 lata jest to 8,84 i już nie ma wyższej jak ktoś ma 24 lata to także jest 8,84. a j-eśli ktoś ma poniżej 20 lat to mniej więcej jest euro mniej przy każdym wieku w dół 19 lat 6. 80 brutto itd
Pracę polecam dla bardzo wytrwałych ludzi , silnych fizycznie i psychicznie no bo wiadomo kierowniczki krzyczą jak sie ktoś nie wyrabia .
Pracę polecam dla tych co mają drobne wydatki w PL no bo niestety tutaj nie zarobią na mieszkanie itp
Przed rozpoczęciem pracy trzeba podpisać papier ,żę nie zjedziesz przed szescioma miesiącami bo zapłacisz karę 400 euro .
Pracodawca jest mniej więcej wypłacalny , choć słyszy sie o tym ,że nie placi pracownikom ubezpieczemnia i później trzeba oddawac pieniądze firmie ubezpieczeniowej , no i jak dziewczyny jada na urlop i nie wracają to nie dostają dwóch ostatnich wypłat , gdyż w firmie dostaje się wypłatę z dwu tygodniowym opóźnieniem więc jak ktoś zjeżdza na stałe to często nie dostaje pieniedzy , no a niestety Pani koordynator nie odbiera telefonów lub się rozłącza więc bardzo ciężko jest odzyskać pieniądze .
Pozdrawiam jeśli ktoś ma pytania to bardzo proszę pytać .

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Pon Mar 18, 2013 4:42 pm   

Sa na tyle uczciwi, ze ostrzegaja przed soba w nazwie firmy ;)

Odpowiedz do tematu