Sprzedaż niezarejestrowanego motocykla w Polsce |
Autor |
Wiadomość |
pawel27007
Poczatkujacy pawel27007
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 11:15 am Sprzedaż niezarejestrowanego motocykla w Polsce
|
|
|
Witam wszystkich, jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość.
Sprowadziłem motocykl z Holandii, załatwiłem wszystkie formalności w RDW, ale niestety muszę go sprzedać (w Polsce nie zrobiłem jeszcze żadnego ruchu tłumazenia/opłacenie podatku itp.). I tu pojawia się moje pytanie, na deklaracji wywozowej RDW są moje dane, na umowie kupna są tylko dane Holendra (umowa inblanco), czy jak sprzedam motocykl osobie w polsce to urząd nie przyczepi się że na deklaracji są moje dane a na umowie kupna dane osoby której sprzedam motocykl? Dodam że sprzedaje motocykl za tyle ile dałem w Holandii Tak jak jest na umowie.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Kwi 01, 2013 7:47 pm
|
|
|
Jeżeli umowa jest in blanco niech ten gość co od Ciebie kupuje wpisze do umowy swoje dane i powie ze moto przywiózł z holandii w aucie , ja tak robiłem , zadnych dokumentow ekportowych nie potrzebujesz dawać urzędowi. tylko papiery moto i tłumaczenia oraz przeglad polski |
Ostatnio zmieniony przez Honda Pon Kwi 01, 2013 7:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pawel27007
Poczatkujacy pawel27007
|
Wysłany: Wto Kwi 02, 2013 6:32 pm
|
|
|
Czyli tego dokumentu z RDW (Uitvoerverklaring/uivoerkenotekenbewijs) wgóle nie musze dawać temu kto kupi? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|