NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przelew do polski
Autor Wiadomość
Shok
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 26, 2012 12:07 pm   Przelew do polski

Witam

Otóz mam problem z przelewm z ABN amro na polskie konto do WBK
gdy wchodze w przelewy to odrazu wyskakuje mi komunikat ze Byc moze twoje konto nie pozwala na przelewy za granica i sprawdz w ustawieniach... W ustawieniach zmienilem ze Przelewy za granice zawsze i gdy wchodze zrobic znow przelew to znow wyskakuje ten sam komunikat gdy wypelnie wszystkie pola to przelew przechodzi do oczekujacy i nic dalej sie z nim nie dzieje :/ Czy ktos mial juz taki problem ? A moze zle to robie. Bardzo prosil bym o pomoc

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Śro Gru 26, 2012 6:22 pm   

Jesli zmienisz w ustawieniach opcje dot. przelewow zagranicznych, to musisz odczekac ok. 2 godzin. Dopiero po tym czasie Twoje zmiany zostają dostosowane do konta i wtedy mozesz juz normalnie przelac pieniadze. :039:

Shok
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Gru 26, 2012 9:27 pm   

Nawet jak odczekalem te 2h to gdy wchodze w przelewy zagraniczne to dalej wyskakuje komunikat : " Het kan zijn dat uw rekeningen geen buitenland overboekingen toestaan. Bekijk de instellingen van uw rekening en pas deze zelf aan voor buitenland overboekingen "

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Wysłany: Śro Gru 26, 2012 11:02 pm   

a to dziwne...jak ja zmieniam, to za ok. 2 godziny mam już mozliwosc przelewania pieniazkow za granice. Moze jest tak, ze jesli zmieniasz na stale, to trwa to dluzej, nie wiem. Ja zmieniam ta opcje tylko na jeden dzien. Skontaktuj sie z bankiem, oni na pewno Ci pomoga. Powodzenia ! :038:

Shok
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Gru 27, 2012 11:50 am   

Zmienilem na 1d i jakos wszystko sie wyslalo ;D! dziekuje bardzo i pozdrawiam :039:
Ostatnio zmieniony przez Shok Czw Gru 27, 2012 12:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Wysłany: Czw Gru 27, 2012 1:32 pm   

O proszę, cieszę się :038: nawet nie zdążyłam Ci odpisać.

rasia 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 26, 2013 1:26 am   

Nie wiem czemu i mnie to spotkało - skoro tydzień temu nie było problemu.

Zauwazyłem komunikat dopiero po tym, że przy opcji sepa, nie ma miejsca na wpisanie bicu, zawsze musi być.
Zmieniłem opcję na "akceptuj zawsze", odczekałem 2h i nic. Ponownie zmieniłem na 1 dzień i znowu nic - napisałem do abn i czekam na odp...

Nie wiem czemu, ale mam jakieś dziwne przeczucia że to może mieć cos wspólnego z polityką zagraniczną - czytaj z Cyprem...

Jeśli kogoś to aktualnie dotyka a ma jakieś rozwiązanie - niech kliknie.

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Wysłany: Wto Mar 26, 2013 5:43 am   

rasia wysylalam z AMRO w piatek pieniadze do PL jak zawsze i nie bylo problemu...nic wiecej nie moge doradzic :039:

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Wto Mar 26, 2013 7:40 am   

rasia to nie ma nic wspolnego z Cyprem , wszystkie banki teraz standartowo blokuja karty na korzystanie z nich np po za Europa i przelewey zagraniczne gdzy jest coraz wiecej kradziezy z pieniedzy z kont bankowych i sa przelewane wlasnie zagranice i banki zeby sie zabezpieczyc przed odszkodowaniami to teraz kazdy poprzez ustwienia sam aktuwuje sobie przelewy zagraniczne i korzystanie z karty platniczej zagranica

rasia 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Mar 26, 2013 8:10 am   

Najlepsze jest to, że nie próbowałem dzisiaj robić przelewu, tylko z uwagi na widniejący komunikat wychodziłem z założenia że jednak błąd nadal istnieje, ale okazało się że nie. Poszło.
Ostatnio zmieniony przez rasia Wto Mar 26, 2013 1:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gibon 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 9:40 pm   

Polecę, a może złe słowo, bo nie chcę by ktoś myślał że namawiam. Więc napisze jak ja robię przelewy do PL:

Trzeba założyć konto w internetowym, międzynarodowym banku angielskim:
MoneyBookers

Aby się tam zarejestrować wypełniamy formularz, i żeby uwierzytelnić konto wpłacamy na nie 20zł z polskiego konta (warunek: te same dane)

Po rejestracji piszemy do supportu że:
Mieszkam w NL mam konto w banku ING/Amro czy w jakim tam masz. Pytasz o konto na jakie należy zrobić przelew by zasilić konto MoneyBookers. W odpowiedzi dostaniecie numer konta, i tytuł jaki należy nadać do przelewu (w tytule jest numer waszego konta Moneybookers).

Robimy przelew z banku w Holandii, na otrzymane dane. Za 2 dni mamy pieniądze na MoneyBookers już w złotówkach, po kursie trochę mniej opłacalnym niż w kantorze, ale lepszym niż w banku.

Następnie zlecamy za około 7pln (zależne od kursu euro) wypłatę środków.

za 2 dni mamy kasę na koncie w banku.

Czyli:
Czas trwania: 4 dni
Koszt : 7pln

A jak zapytałem jak to wygląda przy przelewie bezpośrednim z banku w NL (ING):
Czas trwania: do 10dni
Koszt: 25€.

Każdy zrobi jak chce, ale macie opcję do wyboru która jest sprawdzona 100%.

Pozdrawiam!

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 9:45 pm   

gibon napisał/a:

Każdy zrobi jak chce, ale macie opcję do wyboru która jest sprawdzona 100%.

Pozdrawiam!

nigdy jeszcze nie szedl mi przelew na polskie konto dluzej niz 3-4dni robocze/rabo/

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 9:46 pm   

gibon napisał/a:

Zakladasz konto zlotowkowe i walutowe w mbanku, oba bezplatne, plus masz konto w ing w holandii (no coz, pisze na swoim przykladzie). Przelewam kase z ing w nl do mbanku w pl na swoje walutowe, trwa to 2-3 dni i jest bezplatne. W mbanku przelewam kase z walutowego na "przelew wlasny" (taka opcja) czyli zlotowkowe, trwa to tyle co klikniecie i ejst bezplatne. Szybko, bez kombinowania i bez wydania chocby centa czy grosika ;)

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 9:49 pm   

gibon, nie wiem w jakim banku masz konto ale ja z ING przelewajac do PL nie place nic i juz nastepnego dnia sa pieniazki na koncie w PL .
Jak to zrobie bardzo wczesnie rano to czesto jeszcze tego samego dnia odbiorca ma pieniazki . Oczywiscie mowa o dniach roboczych .

gibon 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 9:57 pm   

hm.. czytałem opłaty ING jakieś 12-mcy temu.

Jeśli tak robisz, to powiedz mi jak to robisz, a konkretnie: gdize klikasz, i czy podajesz rachunek odbiorcy w formacie IBAN ?
I czy konto odbiorcze jest walutowe w EUR, czy w PLN, i jeśli w PLN po jakim kursie przerzucają ci kasę na PLN ?

Jestem ciekaw.

Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu