praca w wakacje |
Autor |
Wiadomość |
mejson455
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 10:51 am praca w wakacje
|
|
|
Czy ktoś kto kończy 18-tke w lipcu mógłbym jeszcze przykładowo znaleźć pracę w holandii na okres około półtora miesiąca ?
Chciałbym pojechać sobie we wakacje tam ale nie wiem jak tam jest itp.
Biuro pośredniczące jakie polecacie ? Słyszeliście o biurze w ZŁOTOWIE w województwie wielkopolskim ?
Orientuje się ktoś jakie są stawki przy pracy przy zbieraniu owoców czy czegoś tam podobnego ? |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Kwi 09, 2013 2:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gabik6
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 11:32 am
|
|
|
Znajdź temat z polecanymi biurami, dzwoń i pytaj. Łatwiej jest wyjechać końcem czerwca. Większość biur i tak daje umowy na fazę A, którą możesz wypowiedzieć z dnia na dzień. Może napisz jak się to biuro w Złotowie nazywa bo nie każdy tam mieszka i nie każdy wie o jakie Ci chodzi. W Holandii obowiązuje stawka wiekowa i przy takich prostych pracach nie wymagających doświadczenia nie licz na więcej niż minimum oczywiście odejmując od tego ubezpieczenie, mieszkanie i oczywiście podatek. Wiele biur wysyła też ludzi do pracy na akord, a nie na stawki godzinowe więc sam musisz dzwonić i pytać. |
Ostatnio zmieniony przez gabik6 Wto Kwi 09, 2013 11:33 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mejson455
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 11:52 am
|
|
|
Dowiem się i ci napiszę jak się to biuro nazywa bo na razie słyszałem to od kolegi, że tam był.
Ale np stawił bym się w sierpniu załóżmy do biura to miał bym szansę jechać do Holandii jeszcze na zbiory ?
Albo do Niemiec bo tam podajże jakoś od września zbiera się jabłka.
Co sądzisz o tej stronie:
http://zbiory.praca123.eu...-zbiorach-2013/ |
|
|
|
|
gabik6
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 12:01 pm
|
|
|
Strony internetowej to nie mają i mail też jakiś taki dziwny ale nie mnie to oceniać. Obawiam się, że "stawiając" się w sierpniu do biura to już będzie "po ptokach". Proponuję już się orientować od kiedy biura zaczynają zapisywać na wyjazdy wakacyjne i się zapisać, popytać czy jest opcja wyjazdu kilka dni przed 18 (bo na ten temat też bladego pojęcia jak to jest nie mam). Zależy do kiedy chciałbyś siedzieć w Holandii/Niemczech. Bo jak do końca sierpnia to moim zdaniem szkoda sobie głowę zawracać(chociaż jest to tylko moje zdanie). |
|
|
|
|
mejson455
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 6:50 pm
|
|
|
Jak by była możliwość żebym tam był od sierpnia to do listopada bo wtedy podajże kończą się w Niemczech.
Ale z tymi biurami to jest tak, że jak się zapisze to bankowo pojadę czy jak ? |
Ostatnio zmieniony przez mejson455 Wto Kwi 09, 2013 6:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gabik6
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 8:34 pm
|
|
|
Nie wydaje mi się, że dostajesz od razu gwarancję wyjazdu, a przynajmniej ja się z tym nie spotkałam. Dzwoń, pisz, pytaj, nikt Ci nie powie, że na 100% pojedziesz. Wszystko zależy od Twoich umiejętności i znajomości języka. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Wto Kwi 09, 2013 9:38 pm
|
|
|
i szczęścia czasami |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Caicek0