internet z vodafone |
Autor |
Wiadomość |
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 11:45 am
|
|
|
przemekm26, a jaki to abonamen podpisales na nowo ?
bo niestety abonamenty sie zmienily i nie da sie starych abonamentow przdluzyc od polowy 2012 . Zobacz co podpisywales ? |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 11:57 am Re: Vadaofone,do zaplaty 700 euro za miesiac korzystania z n
|
|
|
przemekm26 napisał/a: | Pomocy! Mam vodaofone od ponad 3 lat zawsze placilem ok 30 euro, podpisalem nowa umowe w styczniu a 28 lutego zablokowano mi internet .Odwiedzilem salon i okazalo sie za mam do zaplaty prawie 700 euro! Przeciez tyle to wczesniej przez 2 lata nie zaplacilbym! Poza tym chyba maja oferte za 60 euro na miesiac bez limitow(rocznie 700 euro). Czyli ze ja za miesiac korzystania z internetu mam zaplacic wiecej niz normalnie placi sie to rocznie? Oszusci! Co z tym z robic,gdzie isc. Znalazlem juz jedna pania ktora zaplacila im 1000 euro za niby przekroczenie limitu. Choc uzywala neta zeby rozmawiac z corka na skypie. Moze wiecej osob znajdzie sie i ktos kto ma jakies mozliwosci pomoze oszukiwanym ponownie Polakom? Musi byc wiecej tak oszukanych skoro ja wsrod swojej nielicznej grupy znajomych znlazlem kogos.
W poprzednich ofertach vodaofone internet poprostu zwalnial po przekroczeniu limitu, a teraz cos sie zmienilo i zmienili oferte aby ponaciagac ludzi? |
Wrzuc ten rachunek do dzialu tlumaczen, moze sprawa sie wyjasni. Mowisz o abonamencie na komorke, z tego co mi wiadomo tylko T-mobile mial abonament o ktorym mowisz ze po przekroczeniu limitu internet zwalnial. Wiec potrzeba wiecej informacji zeby stwierdzic skad te zaleglosci sie wziely. A Skype zuzywa (bez video) okolo 50MB na godzine wiec kilka dluzszych rozmow i po limicie. |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 1:05 pm
|
|
|
Faktury nie mam bo przestali mi ja przesylac juz kilka lat temu, chyba mialem ja pobierac w formie elektronicznej ale zawsze wszystko pasowało wiec nie aktywowalem sobie nigdy tej opcji, a teraz mam zablokowany moj modem i nie mozliwosci zrobienia tego. Z umowy wynika ze od 18 stycznia ma oferte Vf Mobiel Breedband Basis-3 , a poprzednia moja oferta to Vf Mobiel Breedband 1jr ret ( w tej ofercie wszysko bylo ok. placilem 32 euro,sprzedawca mowil ze obecna oferta jest to ta sama i ze ja poprostu przedluzam, zlozylem podpis na czytniku i dostale fakture potwierdzajaca przedluzenie umowy) A mialem ogromna ochote odejsc z vodaofone bo UPC od marca dla mojego domu oferuje internet przez swiatlowod za 49 euro. Ale skusili mnie przez 6 miesiecy tylko 14 euro a pozniej nastepne 6 miesiecy 28 euro. Wiec pomyslalem co to za koszty ale zostawie sobie. Tak sobie mysle ze oni celowe zmienili oferte w dobie kryzysu,nie sa wstanie doscignac konkurencji, wiedzac o tym doskonale ze ludzie bede przekraczac limity,(bo przeciez kiedys aplikacjom wystarczylo w zupelnosci powiedzmy 100Mb a teraz ta sama aplikacja potrzebuje 1000Mb i wykorzystali to!
Postanowili wiec wyciagnac z ludzi obecnych klientow co sie jeszcze tylko da poki jeszcze prawo i rynek na to zezwala! Ja musze za miesiac zaplacic tyle ile wczesniej placilem za ta sama usluge za 24 miesiace! Jak tylko zdobede ta fakture to zaraz ja tu zamieszcze o ile kolega uzyczy mi internetu(on nie podpisal nowej umowy z Vodaofone jeszcze i nie ma nic do doplaty a internet dziala bez zarzutu).
aha w serwisie mowiono mi abym zadzwonil pod numer 06545500100 w poniedzialek i cos o jakis kosztach serwisowch w tych 700 euro. |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 1:21 pm
|
|
|
przemekm26 napisał/a: | Faktury nie mam bo przestali mi ja przesylac juz kilka lat temu, chyba mialem ja pobierac w formie elektronicznej ale zawsze wszystko pasowało wiec nie aktywowalem sobie nigdy tej opcji, a teraz mam zablokowany moj modem i nie mozliwosci zrobienia tego. Z umowy wynika ze od 18 stycznia ma oferte Vf Mobiel Breedband Basis-3 , a poprzednia moja oferta to Vf Mobiel Breedband 1jr ret ( w tej ofercie wszysko bylo ok. placilem 32 euro,sprzedawca mowil ze obecna oferta jest to ta sama i ze ja poprostu przedluzam, zlozylem podpis na czytniku i dostale fakture potwierdzajaca przedluzenie umowy) A mialem ogromna ochote odejsc z vodaofone bo UPC od marca dla mojego domu oferuje internet przez swiatlowod za 49 euro. Ale skusili mnie przez 6 miesiecy tylko 14 euro a pozniej nastepne 6 miesiecy 28 euro. Wiec pomyslalem co to za koszty ale zostawie sobie. Tak sobie mysle ze oni celowe zmienili oferte w dobie kryzysu,nie sa wstanie doscignac konkurencji, wiedzac o tym doskonale ze ludzie bede przekraczac limity,(bo przeciez kiedys aplikacjom wystarczylo w zupelnosci powiedzmy 100Mb a teraz ta sama aplikacja potrzebuje 1000Mb i wykorzystali to!
Postanowili wiec wyciagnac z ludzi obecnych klientow co sie jeszcze tylko da poki jeszcze prawo i rynek na to zezwala! Ja musze za miesiac zaplacic tyle ile wczesniej placilem za ta sama usluge za 24 miesiace! Jak tylko zdobede ta fakture to zaraz ja tu zamieszcze o ile kolega uzyczy mi internetu(on nie podpisal nowej umowy z Vodaofone jeszcze i nie ma nic do doplaty a internet dziala bez zarzutu).
aha w serwisie mowiono mi abym zadzwonil pod numer 06545500100 w poniedzialek i cos o jakis kosztach serwisowch w tych 700 euro. |
Znaczy mowa o internecie na laptop???? Byl kiedys taki abonament bez limitu als kosztowal 50 euro. Wszystkie inne byly limitowane. Poczytaj w umowie. Moze jutro cos sie wyjasni po telefonie do obslugi klienta. A internet masz za darmo w Mc donalds wiec tam mozesz sobie sciagnac fakture. Daj znac co wyjasniles. |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 1:36 pm Vadaofone,do zaplaty 700 euro za miesiac korzystania z neta
|
|
|
tak oferta na laptopa z modemem huawei i jak juz pisalem
"W poprzednich ofertach vodaofone internet poprostu zwalnial po przekroczeniu limitu, a teraz cos sie zmienilo i zmienili oferte aby ponaciagac ludzi?"
A faktury nie pobiore bo aktywacja opcji pobrania elektronicznej faktury wymaga odebrania sms na numer karty sim umieszczonej w modemie, a owy numer vodaofone zablokowolo mi! Jak ktos mial juz takie problemy z vodaofone badz innymi operatorami to prosze napiszcie o ty na forum,moze wspolnie cos wymysli sie badz przynajmniej bedzie to ostrzezenie dla innych przed nastepnymi wyludzeniami w Holandii. |
Ostatnio zmieniony przez przemekm26 Nie Mar 03, 2013 1:45 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Mar 03, 2013 7:28 pm
|
|
|
przemekm26, twoj abonament jednak nie jest taki jak miales wczesniej
to znalazlam na stronie vodafone
Cytat: | Mobiel Breedband Basis is mobiel internet met een bundel van 2 GB. De snelheid neemt buiten je bundel niet af. Het buiten bundeltarief per MB is € 0,075. |
czyli pierwsze 2 gb masz wliczone w abonament , za kazde mb powyzje placisz 0.075 ct za mb .
Wiec na przyszlosc patrz co podpisujesz . bo wyglada na to ze zuzyles wsumie ponad 9 gb powyzej abonamentu .
http://www.vodafone.nl/sh...equestid=387199 |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Mar 03, 2013 7:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 5:09 pm
|
|
|
Jasne patrz co podpisujesz!Sprzedawca utwiedzal mnie w przekonaniu ze jest to przedluzenie umowy na ta sama usluge i ze rozni sie tylko promacja na 6 miesiecy upus 50%. Nawet nazwa Vodaofone Brabant taka sama. Gdybym wiedzial ze po zakonczenie limitu beda naliczac cos extra w ogole nie podpisywalbym takiego przedluzenia! Po za tym ja nie otrzymalem umowy tylko potwierdzenie w formie faktury ze przedluzylem usluge na nastepne 12 miesiecy. A na tej fakturze jest tylko nazwa uslugi i nie ma nigdzie napisane o dodatkowych kosztach. Podpisywalem umowe ze swiadomoscia ze przedluzam stara oferte ta jaka mam od 3 lat( po zakonczenie limitu ograniczano predkosc i nie bylo dodatkowych oplat-stale 30 euro na miesiac!)
A teraz mowia mi ze otrzymalem jakiegos sms z informacja do nowej umowy i kosztach do niej! Zmienili oferte celowo - wiedzieli ze na tym zarobia! Po za tym stary modem,program do niego informawal mnie na biezaco o limicie a nowy nie informuje.Nie jestem jedyna ofiara! nie jedyny dalem sie tak naciagnac!
[ Dodano: Pon Mar 25, 2013 10:02 pm ]
W koncu udalo mi sie uzyskac fakture! Umieszczam ja tutaj ku przestrodze innych! Normalnie za taka kwote mialbym internet przez caly rok! Mam pytanie a co jesli ktos ogladalby youtube 24h/30 dni w miesiacu bezustannie albo skype badz pobieral cos? Moglaby byc przy obecnych aplikacjach faktura na 20.000 euro! I oczywiscie biedny Polak,przykro mi trzeba zaplacic nic tylko powiesic sie pozostaloby! Ludzie czemu w innych krajach nawet w PL jest obowiazek operatora wyraznie informowac o zakonczeniu limitu badz odciac usluge po pprzekroczeniu!
[ Dodano: Pon Mar 25, 2013 10:05 pm ]
[ Dodano: Pon Mar 25, 2013 10:05 pm ]
faktura |
|
|
|
|
paulopoz69
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 12, 2013 11:24 pm
|
|
|
Mam problem, kupilem prepaid vodafone oraz doladowanie za 20 euro zeby odrazu wykupic pakiet 350mb. lecz nie moge doladowac tej karty bo?? no wlasnie dlaczego?czy ktos mogl by mi pomoc? wlozylem ja d telefonu ale nie moeg doladowac nawet polaczyc z inf nie chce... co zrobic?
przenioslam z Shoutbox trzymaj sie jednego , pisz w temacie
paulopoz69: Czesc, potrzebuje pomocy o prepaid w vodafone. jak by ktos mogl mi pomoc to prosze o pw
ktos moze zadzwonic na numer 06 54 500 555 wcisnac 2 i powiedziec mi co mam wcisnac po wbiciu numeru ktorego mam doladowac?
bo nie mam pojecia co po numerze mam wcisnac zeby przejsc dalej i wbic kod doladowania |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Kwi 13, 2013 7:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 9:21 am vodafone abonament
|
|
|
Witam ponownie. Zaplacilem fakture z poprzedniego postu a wczoraj otrzymałem nastepne pismo z podobna kwota pomimo,ze nie korzytalem z tego modemu po zaistniałym incydencie. Czy powie mi ktos co to jest?
img usuniety takie posty umieszczamy w odpowiednim temacie |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Cze 19, 2013 7:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 11:05 am
|
|
|
przemekm26,
Wyglada na to,ze zwracaja Ci te kase z nastepnym rachunkiem. |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Nie Kwi 14, 2013 11:07 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 9:14 am
|
|
|
gamer napisał/a: |
internet mobilny w vodafone pytanie o instalkę
Mam kartę SIM z vodafone. Był normalnie sygnał 3g na samsungu gt s5300 ale gdy zmieniłem plan taryfowy na vodafone.nl na pakiet internetowy Prepaid Data Weekbundel to sygnał mi zniknął mimo, że apndroid jest ON i to samo konfiguracja tel i udostępnianie internetu. Ustawiam jak mi każą na stronie ale dalej 0 sygnału :/ Ma ktoś może vodafone i siedział przy tym ? |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|