NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
AXELL - ktos moze zna
Autor Wiadomość
Adi81 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 20, 2012 1:44 pm   

no wiesz tu wszystko zalezy od zamowien jak sa to i godziny sa jak nie ma to malo pracy lub swierzaki wylatuja slyszalem ze na bozego tam w uj pracy jest na syncreonie wiadomo kazdy chce miec ipoda na swieta ale to bys musial zagadac z fufu1979 ona tam pracowalai nie narzekala chyba jak dobrze kojarze na wacie szklanej w Alert Bv tez zalezy od zamowien jak sie sprawdzisz to robota caloroczna jest no i 40 godz tyg tez jest tylko drapac sie nie mozna haha na Heros ponoc jest ciezko ale ciekawie przynajmniej bo to sortownia zlomu w sluskil mozna granaty znajdowac ak-47 tez sa a tak zabardzo sie nie orjentuje bo trafilem do jednej firmy i tak juz w niej zostalem:)

Wolus
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 25, 2012 1:45 pm   

Kurcze, a mi napisali na początku lipca, że już raczej nikogo nie będą brali do pracy... no cóż szkoda... za rok planuje załapać się do pracy na lotnisku. Coś wiecie o tej pracy?

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Sob Sie 25, 2012 7:59 pm   

1.Niekaralność
2.Angielski
3.przygotuj sie na spanie w aucie i dlugie przejazdy praca-dom

Kurt Cobain

Thyrvald
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 26, 2012 10:01 am   

Jesli chodzi o GVT to ja tam pracowalem. Sporo godzin mielismy nawet do 50 w tygodniu. Robota do lekkich nie nalezy bo rozladowujesz kontenry. Czasami przyjada fajne paczki ktore sie szybko rozladowuje. A czasami przyjada ci Brixtony tj. takie duze piecyki gazowe kazdy po 35 kg. Idzie sie namachac. Ogolnie atmo w robocie git. Jesli sie nie opierdzielasz i robisz jak trzeba. Gdybym mogl robilbym tam caly czas. Jak masz jeszcze jakies pytania co do GVT to pisz na priv.

Pozdro.

fufu1979 
Nieśmiały użytkownik
Ello

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 10:39 pm   Axell

post w calosci edytowany

prosze trzymac sie tematu a nie rozprawki o dupie maryni tu umieszczac

jest jeszcze opcja priw

wiec jesli macie cos sobie do przekazania to nie na ogole ,bo nikogo to nie obchodzi ,kto komu cos tam lizal
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Wrz 28, 2012 11:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

RED_MEN 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 02, 2012 8:16 pm   

Na heros w sumie nie jest tak ciężko tylko starszy pracownicy zjeżdżają młodych, dziwne układy tam panują . Jedni pracownicy się opierają o łopatę a nowi za nich zapier...ja mieszkałem na mieszkaniu z typem o ksywie hitlerowiec,koleś jawnie głosił swoje poglądy i chwalił się ile to książek o hitler przeczytał. Kawał ch.... A co do tego że można coś znaleźć w tym złomie to prawda , co dwa trzy dni to jak nie granat,to jakieś inne pociski, sam do polski przywiozłem kilka srebnyc
h łyżek

kalus
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 15, 2012 3:34 pm   

Czy może ktoś wypowiedzieć się na temat aktualnych warunków pracy w Syncreon przez Axell, w następnym tygodniu wyjeżdżam do Tilburga i chciałbym zaciągnąć trochę języka, szczególnie odnośnie ilości godzin pracy.
Pozdrawiam

marek1125 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 30, 2013 12:32 pm   

Witam i ja rowniez chcialbym zasiegnac jakiejs opini mniej wiecej aktualnej na temat tej firmy, po swietach maja sie odzywac z oferta pracy. Do tej pory juz dzwonili 2-3 razy, oczywiscie porozmawialem po angielsku i wyslalem wszystkie potrzebne papiery ale czym blizej wyjazdu to mam mieszane przeczucia! Z gory dzieki za opinie i wskazowki pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez marek1125 Sob Mar 30, 2013 12:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

lukasz82czwa 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 31, 2013 1:12 pm   

A ja nie polecam. Mialem okazje ostatnio podpisac z nimi umowe i sam po tygodniu zrezygnowalem bo znalazlem przez tempo-team prace.
Dzwonila pani z Gliwic ze jest praca od pon. pojechalem w sobote do biura axlla w tilburgu stamtad mnie wyslali na lokacje do Kerkdriel. Mialem w poniedzialek isc do pracy. W niedziele dzwoni gosc od planningu Maciej ze z ta praca cos nie wypalilo i zebym zmienil lokacje bo jest praca na pare dni gdzie indziej. Nie zgodzilem sie. Powiedzial ze do srody cos ogarnie. Siedzialem 3 dni i nic nie ogarneli. A w tym czasie przyjechalo 12 osob z polski nowych ktorzy w wiekszosci poszli do pracy.
W czwartek zadzwonili ze w piatek mam trening na wozki do Syncreonu do della.
Pojechalem ale jazda tam na wozku przynajmniej na tym dziale co mialbym pracowac to raczej 2h na dzien a takto kontenery albo cos innego jak z ludzmi sie pogadalo.
W miedzyczasie zadzwonili z Tempo-team ze maja prace wiec sie spakowalem i nikomu nic nie powiedzialem w axllu ze wyjezdzam z lokacji.
Ludzie siedza na pokojach w kerkrdiel a nowi przyjezdzaja. Bo wola mlodych ktorzy maja wiekowki i mniej im placa.
Nie polecam lokalizacji na kerkrdiel na 80-100 osob 3 pralki i 2 suszarki czy jedna.
Chyba ze ktos chce na 2-3 miesiace. Znajomi zmieniali w ciagu 3-4 tygodni 2-3 razy prace i lokalizacje czasami jak sie rozmawialo z ludzmi stamtad.
Bzdura totalna
Pozdro ;-)

marek1125 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 31, 2013 3:04 pm   

Dzieki Łukasz, moze jeszcze ktos cos napisze? Ja tez juz nie bd na wiekowce to moze i mnie czekac bezrobocie z tego co widze. Niedobrze jak tak, ale byłem juz w NL to mysle ze dam rade jak cos bd nie tak.

eseem
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 03, 2013 12:40 pm   

pracowałem w Axell, i pracował tam też trochę znajomych. Generalnie wypłacalni, wakacyjne, jaarografy też bez problemu, czasem coś z pieniędzmi się nie zgadzało, ale niewielkie kwoty, problem się zaczynał przy korygowaniu, długo się tam czeka na reakcje, ale w końcu oddają.
I tak jak mówią ludzie, zależy gdzie trafisz, w hotelach nie ma szału, dużo ludzi poupychanych w pokoju, warunki średnie, więc na kogo trafisz, tak będziesz miał, a dużo różnych ludzi tam przyjeżdża.
Często zdarza się też przerzucać z lokacji na lokacje, jak stracisz pracę, to raczej załatwią ci następną.
Czasem może nie być tej pracy, bo faktycznie za dużo ludzi poupychane.
Syncreona nie polecam.

marek1125 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 04, 2013 11:00 am   

Czyli nie ma az tak zle jak sie spodziewale, mysle ze mozna sprobowac z nimi wyjechac. Moze jeszcze ktos cos napisze ?

aniuchna84
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 17, 2013 5:18 pm   

Syncreon daje godziny w kratkę. Raz rypiesz 60 a raz 6. Od zamówień zależy. 3 miesiące mnie trzymali na 15 godzinach tygodniowo zabraniając zjazdu do Polski (bo ma być very busy) a siedziałam w pokoju na pupie. Co miesiąc słyszałam że następny miesiąc będzie lepszy. W końcu podziękowałam, bo nie przyjechałam zarabiać na hotel. Odradzam dział Merge, bo to totalna murzynownia. Chyba że ktoś marzy o zasuwaniu i leczeniu zapalenia stawów.
Axell b. często ma niefajnych pracowników - mieszalnie farb, waty, itp. Ledwo z pracy wróciłam w piątek, a ludzie już leżeli pijani pod hotelem na ławkach. Szczególna masakra była na hotelach Haps i Kerkdriel. Koleżance chcieli łomot spuścić, bo nie powiedziała "cześć". Patologia.
Koordynatorzy - jedni ogarniają, inni nie bardzo. Od szczęścia (czyt firmy do której trafisz) zależy.
Finansowo - wypłacalni. Czasem próbują parę godzin uciąć, ale w 90% wszystko jest ok i na czas.

Pożegnałam, bo koszty rosły a zarobki nie.

Odpowiedz do tematu