Przesunięty przez: Gochna H Pią Kwi 19, 2013 2:29 pm |
Pytanie odnośnie koopy psa |
Autor |
Wiadomość |
MagdaFranek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 1:03 pm Pytanie odnośnie koopy psa
|
|
|
Przepraszam za może głupie pytanie, ale przewertowałam cały internet i nie znalazłam odpowiedzi. Czy koopy psa w Holandii wyrzucam do zielonego kontenera czy gdzieś indziej? Tylko bez żartów. Ja naprawdę nie wiem. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 3:42 pm
|
|
|
Wyrzucasz do kosza na koopy ktory wyglada tak:
W zaleznosci od gminy moze odbiegac kolorem lub "logo",na ktorym w kazdym badz razie jest s.....y pies |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 6:25 pm
|
|
|
Bronka kupki do tego pojemnika to na spacerze, a im chyba chodzi o kupki z własnego podwórka. |
|
|
|
|
MagdaFranek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 12:14 pm
|
|
|
Dokładnie, chodzi mi o koopy z podwórka. To jest szczeniak. Nie będę chodziła z nim na spacer co 1,5godz mając 2 dzieci. Spacer jest codziennie ale póki co większość koop na podwórku. Poza tym ja mieszkam na wsi i tutaj nie ma koszy na koopy. Chyba mój zielony kontener. Póki co tak robie. |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 8:05 pm
|
|
|
Czarny, poczytaj na stronie gminy. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
MagdaFranek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 9:11 pm
|
|
|
Dzięki za wskazówkę odnośnie poczytania na stronie gminy. Że ja na to nie wpadłam. No powiem, że zdziwiona jestem. Masz racje - czarny kontener. Te co wrzuciłam przez ostatnie dwa dni niech już zostaną w zielonym. Od jutra wrzucam do czarnego.
Dzięki! |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:58 pm
|
|
|
Nie do konca tak jest, jezeli kopa bedzie zapakowana do woreczka wyrzucasz do szarego/ czarnego kontenera, a bez opakowania do zielonego. Z pierwszej lepszej gminy:
Cytat: | U kunt het opruimzakje met uitwerpselen van uw hond(en) deponeren in de ‘gewone’ vuilnisbakken of thuis in de grijze container. Gebruikt u geen zakje maar bijvoorbeeld een schepje, dan mag de hondenpoep in de groene container. |
http://www.olst-wijhe.nl/...openbare-ruimte |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Nie Kwi 21, 2013 10:59 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 25, 2013 10:21 pm
|
|
|
Ja wyrzucam na ulicy kupy w woreczku do zwykłych śmietników, czyli tych pomarańczowych. Nawet się zastanawiałam, czy dobrze robię, ale chyba jest to do przyjęcia, w końcu kupa jest w worku. W przeciwnym razie musiałabym iść z tym workiem z kilometr do domu, bo w okolicy nie ma rejonu z koszami na psie odchody. |
|
|
|
|
|