Post.nl- czyli perypetie z poczta :) |
Autor |
Wiadomość |
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2013 9:58 am
|
|
|
osobiscie nigdy nie dostalam zadnej przesylki czy paczki z opoznieniem, ale nie mieszkam na poludniu, u nas nie ma karnawalu. Faktycznie lepiej jeszcze poczekaj, z tego co piszesz jest dowod na to, ze przesylka zostala nadana.
Tak juz na wszelki wypadek bo moze innym sie przyda "instrukcja obslugi" dla oszukanych na marktplaats:
http://www.angelfire.com/...arktplaats.html |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 3:46 pm
|
|
|
Bzrock, i jak, doszla ta przesylka? |
|
|
|
|
kalus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 02, 2013 7:51 pm
|
|
|
Witam
chciałbym zmienić adres przesyłki. Mieszkam w Amsterdamie a paczka znajduje się w Rotterdamie, zalogowałem sie na post.nl ale po wielu próbach nadal nie wiem jak zmienić adres, czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi krok po kroku. Pozdrawiam |
|
|
|
|
maszyneria5
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 7:10 pm
|
|
|
W post.nl pracuja najgorsi złodzieje...czekalam na paczke z Polski,w ktorej byl telefon i co?!W dniu kiedy bylam w pracy,listonosz bezczelnie podrobil moj podpis i napisal ze paczke doreczyl do rak adresata o godz 11.45.O tej porze bylam w pracy 80 km od domu i jakim cudem odebralam osobiscie paczke w progu mojego mieszkania,do tej pory nie wiem...ha ha.Na skarge do post.nl nie ma co liczyc,udaja durniow albo nimi sa.Zaslaniaja sie tym ,ze paczka zostala doreczona,nie liczy sie to ze ktos z pracownikow sfalszowal moj podpis i ja przywlaszczyl.Stracilam telefon,zlodziej sie cieszy a ja nie wiem co robic.Bylam na Policji,powiedzieli zebym zlozyla zawiadomienie przez internet...ale to walka z WIATRAKAMI!W przenosni i doslownie...moze mial ktos podobna sytuacje? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 9:50 pm
|
|
|
maszyneria5,
Cytat: | W post.nl pracuja najgorsi złodzieje...czekalam na paczke z Polski,w ktorej byl telefon i co?!W dniu kiedy bylam w pracy,listonosz bezczelnie podrobil moj podpis i napisal ze paczke doreczyl do rak adresata o godz 11.45 |
jak mogl podrobic twoj podpis? ten zlodziej i wie jak sie podpisujesz?
Cytat: |
.Na skarge do post.nl nie ma co liczyc,udaja durniow albo nimi sa | naprawde ?
A MOZE w programie '' Nie do wiary ...''cos na to poradza ? bo cala ta twoja historia moim zdaniem kupy sie nie trzyma |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Maj 15, 2013 5:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 10:15 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | jak mogl podrobic twoj podpis? | a mogl mogl
TNT chodzi z malymi komputerkami na ktorym musisz sie podpisac przy odebraniu przesylki , tylko wiesz nikt nie moze sprawdzic czy to podpisal wlasciciel odbieranej paczki czy ktos inny do chwwii jak bedzie problem taki jak ten gdy wlasciciel przesylki bedzie chcial ja odzyskac . Wystarczy ze ktos sie podpisze nieczytelnie i bedzie to uznane za podpis odbiorcy .
maszyneria5 napisał/a: | listonosz bezczelnie podrobil moj podpis i napisal ze paczke doreczyl do rak adresata o godz 11.45.O tej porze bylam w pracy 80 km od domu | w tym wypadku pisemnie prosisz o wydruk twojego podpisu i w odrazu wysylasz im potwierdzenie od pracodawcy ze pracowales o tej poze o 80 km dalej .
W tym samym mailu/liscie posisz o jak naszybsze rozwiazanie sprawy i ze dajesz im na to 3 di robocze po tym czasie czujesz sie wolny oddac sprawe do adwakata / jurysty .
Mozesz tez przejsc sie do oddzialu w ktorym jezdzi dany kierowca ( czyli ci najblizszy ) i poporsic tam o pokazanie wydruku z twoim podpisem oraz pokasz im papierek ze w tym czasie pracowales tam i tam , naprawdeto skotkuje . skad wiem bo pracowalam kiedys w TNT( post.nl) . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Maj 13, 2013 10:19 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|