przelew przez interenet w ING!!! jak to zrobic????? |
Autor |
Wiadomość |
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Śro Lis 14, 2012 9:37 pm
|
|
|
Gochna, niektórym to trzeba pisać powoli, bo nie umieją szybko czytać. Albo narysować, a najlepiej jeszcze zrobić coś za nich.... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
nowakm8
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 14, 2012 9:56 pm
|
|
|
post edytowany w calosci
nie ma nic wspolnego z tym tematem
ps.
Do autora tego postu
zanim zaczniesz w ten sposob na forum dziekowac innym za udzielone dobre rady zapoznaj sie z Regulaminem forum |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Lis 14, 2012 10:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bellabella
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 29, 2012 12:15 pm zmiana ustawień TAN CODÓW na sms.... proszę o pomoc
|
|
|
Witam.
Jestem zrozpaczona ....
POMOCY... mam taki problem, iż obecnie jestem w PL, na koncie holenderskim mam jeszcze pieniążki i chciałam je przelać. Okazało się, że tan cody (papierkowe) które posiadam sa już nie aktualne, wyświetlają się numery, których moja lista nie posiada. Przypuszczam, że na poprzedni adres zamieszkania przyszła lista z nowymi codami, niestety nie jestem już w Holandii i nie mam nikogo kto mógłby mi ją przesłać. I tutaj pojawia się problem i pytanie: Czy jest możliwa zmiana tan codów, na wiadomości sms?? chciałabym wydostać pieniążki a teraz nie mam takiej możliwości .. nie znam holenderskiego na tyle, by sobie poradzić. Proszę kogoś kto się na tym zna o pomoc i rozpisanie krok po kroku co trzeba zrobić.. Z góry dziękuję... [/b] |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Sob Gru 29, 2012 1:21 pm Re: zmiana ustawień TAN CODÓW na sms.... proszę o pomoc
|
|
|
bellabella napisał/a: | Witam.
Jestem zrozpaczona ....
POMOCY... mam taki problem, iż obecnie jestem w PL, na koncie holenderskim mam jeszcze pieniążki i chciałam je przelać. Okazało się, że tan cody (papierkowe) które posiadam sa już nie aktualne, wyświetlają się numery, których moja lista nie posiada. Przypuszczam, że na poprzedni adres zamieszkania przyszła lista z nowymi codami, niestety nie jestem już w Holandii i nie mam nikogo kto mógłby mi ją przesłać. I tutaj pojawia się problem i pytanie: Czy jest możliwa zmiana tan codów, na wiadomości sms?? chciałabym wydostać pieniążki a teraz nie mam takiej możliwości .. nie znam holenderskiego na tyle, by sobie poradzić. Proszę kogoś kto się na tym zna o pomoc i rozpisanie krok po kroku co trzeba zrobić.. Z góry dziękuję... [/b] |
A jaki Twoj adres figuruje w ING? Jezeli polski to mozesz zalatwic kody z funkcja sms do Polski, jezeli podalas im holenderski adres nie ma takiej mozliwosci:
Cytat: |
Ik woon in het buitenland. (Hoe) kan ik de TAN- en PAC-code ontvangen op mijn buitenlandse mobiele telefoonnummer?
U kunt hiervoor uw mobiele nummer- voorzien van de landcode (bijvoorbeeld 0032 voor België)- invullen bij de aanvraag van Mijn ING (internetbankieren).
Goed om te weten: TAN- en PAC-code ontvangen in het buitenland kan alleen als u bij de ING geregistreerd staat als woonachtig in het buitenland.
|
http://www.ing.nl/particu...land/index.aspx |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
bellabella
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 11:33 pm Re: zmiana ustawień TAN CODÓW na sms.... proszę o pomoc
|
|
|
Cytat: | A jaki Twoj adres figuruje w ING? Jezeli polski to mozesz zalatwic kody z funkcja sms do Polski, jezeli podalas im holenderski adres nie ma takiej mozliwosci:
|
Niestety Holenderski adres był podany, bo taki wymagał bank... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sty 07, 2013 2:04 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 8:18 pm
|
|
|
przeniesione
lscislowicz napisał/a: | Cześć, nie mogę poradzić sobie z przelewem zagranicznym. Konto posiedam w ING holenderskim. Robiłem już przelewy 2 miesiące temu. Obecny problem to TAN-code. Posiadam do autoryzacji numery od 1-100. [b]Natomiast do przelewu volgnummer (numer seryjny) bank podaje 3 cyfrowy numer np. 148 a przy TAN-code widnieje kratka na wpisanie?? Jakiego kody?? Proszę o pomoc |
|
|
|
|
|
KubasKubas
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 10:44 am
|
|
|
Czy ktoś już moze orientuje się, czy ten problem z Tan Codami można jakoś załatwić będąc w Polsce? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 11:01 am
|
|
|
KubasKubas, jak dostawales kody w banku to napewno dostales 2 kartki jak sie nie myle do nr .200
Moze sprubuj jeszcze raz i dostaniesz autoryzacje z kodem do 100 .
Jak nie to musisz prosic w banku o nowe kody .Ja mam na sms tany i jak nie dojdzie to moge wcisnac pod okienkiem do wpisania tan "nie odtrzymalem tan "wtedy dzwonia do mnie na moj telefon i podaja jeszcze raz nr kodu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
KubasKubas
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2013 11:15 am
|
|
|
Juz jestem po rozmowie z Konsultantem.
Trzeba mieć przy sobie nr. swojego rachunku oraz kartę w celu weryfikacji nas przed konsultanta (data urodzin, nr. karty, data waznosci karty itp.)
Kazdy konstultant mowi bardzo dobrze po angielsku i nie ma problemow z dogadaniem sie.
Mozna albo dostac kody do Polski, albo na telefon z nr. holenderskim.
Albo też, jak ja to zrobilem, przelać pieniądze przez konsultanta - sam to zaoferował.
Sprawdził parę danych, zapytał z jakiego konta na jakie i zrobił przelew.
Ja przelałem z oszczednosciowego na zwykle, bo wybierał bedę i tak w Euro w innym kraju w bankomacie. Pieniażki na koncie w ciagu paru sekund były. Bez prowizji z tego co widzę.
Jak jest z przelewem u konsultanta np. na konto w Polsce, nie mam pojecia. Mozna wybrac karta z bankomatu, jezeli juz sie ma na biezacym koncie tylko wtedy beda przeliczniki takie a nie inne z EURO na PLN.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
toomcio88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 1:42 am
|
|
|
witam chcialem dzis standardowo zrobic przelew z ing nl do ing pl, nigdy nie mialem z tym problemow lecz dzis wcohdze i pojawilly sie jakies nowe rubryki do wypelnienia:
Betalingskenmerk
(Optioneel)
Mededeling
(Optioneel)
Max. 140 karakters.
Uw referentie
(Optioneel)
nigdy tego nie bylo wie ktos o co chodzi |
|
|
|
|
lubcjusz
Gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 9:11 am
|
|
|
toomcio88
W Betalingskenmerk wpisujesz numer któy jest podany na acceptgiro. Jeżeli robisz dowolny przelew np. dla siebie czy dla znajomego to w pole Mededeling wpisujesz po prostu tytuł przelewu np. wpłata czy zasilenie konta lub za co płacisz. I tyle. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
toomcio88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 10:37 am
|
|
|
i tak tez zrobilem, ale nie pojawia sie nic by zatwierdzic przelew, tylko jest by zapisac przelew hmmm |
|
|
|
|
lubcjusz
Gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 11:34 am
|
|
|
A po wpisaniu danych i kwoty wciskasz Opslaan, naar verzendlijst? Jeżeli tak to powinno Cię przenieść do listy przelewów, zatwierdzasz i następnie otwiera się okienko do wpisania kodu. |
|
|
|
|
toomcio88
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 1:43 pm
|
|
|
Dzieki wielkie lubcjusz poszlo :) ale jeszcze tydzien temu tak nie bylo a juz chcialem jechac do banku hihi Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki |
|
|
|
|
meredith11
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 10:31 am Re: zmiana ustawień TAN CODÓW na sms.... proszę o pomoc
|
|
|
bellabella napisał/a: | Witam.
Jestem zrozpaczona ....
mam ten sam problem :/ czy jak zadzwonię do konsultanta to przyślą mi nowe kody na adres do Polski? i skąd mam wziąć nr do konsultanta? bardzo proszę o pomoc, bo jedyne co mogę teraz robić to wypłacać kasę z bankomatu lub płacić kartą |
|
|
|
|
|