NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z zapłatą podatku za auto
Autor Wiadomość
DJDwight
Poczatkujacy
DJDwight

Wysłany: Sob Maj 18, 2013 9:55 am   Problem z zapłatą podatku za auto

Witam,

Aktualnie przebywam w Polsce, a goni mnie termin zapłaty podatku za II kwartał za auto. Będąc w Holandii dostawałem korespondencję z danymi konta do waty etc. Przed wyjazdem do kraju prosiłem współlokatorów o wysłanie mi skan-u papierów z belastingu aby przebywając w kraju móc dokonać przelewu. Niestety do te pory nikt nie raczył mi tego ogarnąć. Stad też sam probuje poprzez sprawdzenie historii dokonanych przelewów dokonać wpłaty. Za każdym razem wyskakuje mi jednak taka informacja:

Voor het overschrijven naar deze rekening is een betalingskenmerk verplicht (Meldingscode: 14.11.1.48)
Bij de ING is onder deze Betaalrekening de naam BELASTINGDIENST bekend. Heeft u de juiste Betaalrekening ingevuld? Zo ja, klikt u dan op "Opslaan" om de opdracht op de verzendlijst op te slaan. (Meldingscode: 14.11.1.47)

Czy wie ktoś może co musiałbym wpisać w danych konta odbiorcy, betalingskenmerk oraz medelingen - by móc dokonać przelewu?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację.

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Maj 18, 2013 11:08 am   

Wlascicielem rachunku,ktory wpisujesz jest Urzad Skarbowy ,wiec jest OK.Niestety przy wplatach na to konto wymagane jest podanie numery wplaty(Betalingskenmerk),ktory znajduje sie na acceptgiro.Jest on za kazdym razem inny,wiec nie mozesz go przepisac z wczesniejszego przelewu.

[ Dodano: Sob Maj 18, 2013 12:24 pm ]
Sprobuj tutaj odnalezc swoj betalingskenmerk.Przy niektorych podatkach jest to mozliwe,nie jestem jednak pewien czy rowniez przy podatku drogowym.
http://www.belastingdiens...talingskenmerk/

Odpowiedz do tematu