Opieka Dziadkow nad dzieckiem w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Nie Maj 19, 2013 11:45 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | ewcia.pol,
Cytat: | nie wiem co ma post Hery do tematu, nie czaje zupelnie |
Hera czasem tak sie zachowuje jakby na forum swego bloga kontynuowala , widzialam te wypowiedz juz wczoraj, ale przymknelam oko a niech kobieta sie pochwali ... ze ma w domu sluzaca |
Przemilczę, choć palce aż świeżbią. Nie rozumiem dlaczego wolno ci mnie obrażać, a mnie i innym userom tego forum nie wolno napisać słowa komentarza na temat pracy moderatora.....
ewcia.pol napisał/a: | co tu sie poprostu chwalic, jak kazdy kochajacy,teskniacy dziadkowie,chcia choc przez chwile nacieszyc sie wnukami,ale dla niektorych to jest cos ,ze tak powiem " niezwyklego", przynajmniej tak im sie wydaje, pozwolmy im tak trwac w nieswiadomosci... |
Jak zawsze na tym forum nie warto sie odzywać, bo jak człowiek napisze coś od siebie to zaraz go zmieszjaą z błotem.... Temat jest o opiece POLSKICH dziadkow nad POLSKIMI wnukami mieszkającymi w HOLANDII, to forum jest dla Polaków mieszkających w Holandii, więc nie rozumiem dlaczego nie wolno mi napisać jak to wygląda u mnie...
W sumie to zapomnialam, ze to czyjś prywatny folwark, a post pewnie zaraz zniknie..... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Maj 20, 2013 12:12 am
|
|
|
Ale o co Wam kobity chodzi? Co takiego napisala Hera ze az tak trzeba bylo ja upokorzyc? Oswieccie mnie bo naprawde nie rozumiem po co to wszystko ?? |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Maj 20, 2013 8:58 am
|
|
|
Hera,
Cytat: |
więc nie rozumiem dlaczego nie wolno mi napisać jak to wygląda u mnie... |
przeciez juz na poprzedniej stronie z detalami podzielilas sie z nami tym jak to wyglada u ciebie ...umiescilas swoja wypowiedz ,wiec nie rozumiem po co to pytanie...?
Cytat: | W sumie to zapomnialam, ze to czyjś prywatny folwark, a post pewnie zaraz zniknie.....
|
ja mam propozycje, nie umieszczaj tu takich prowokacji |
|
|
|
|
krysta55
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 55
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 12:17 am
|
|
|
Gochna czasami też powinnaś się ugryźć w język albo lepiej w palce zanim coś nieprzemyślanego napiszesz. Rozumiem że moderator też człowiek, też może go ponieść. Ale ja tego nierozumiem.
Co ci kurna z koleżanką przeszkadza że jakiś dziadek czy babcia wnuczkami się zajmuje. Jedna rodzina potrzebuje takiej formy pomocy a inna da sobie doskonale radę bez niej.
Pomysł z gastouders upadł m.in przez nieznajomość języka holenderskiego, już wiemy że się nie da. Ale można zapodać jakieś alternatywne rozwiązanie.
Dziewczyny tyle lat tworzycie razem to forum, każda z was w jakiś sposób stara się pomóc, dzieląc się swoją wiedza lub życiowymi doświadczeniami.
Więc Hero, Gohno i Ewo powinnyście w tyłek klapsa dostać za te słowne przepychanki. Pozdrawiam |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 1:04 pm
|
|
|
krysta55 napisał/a: | Rozumiem że moderator też człowiek, też może go ponieść. Ale ja tego nierozumiem. | to rozumiesz czy nie rozumiesz ?
krysta55 napisał/a: | Gochna czasami też powinnaś się ugryźć w język albo lepiej w palce zanim coś nieprzemyślanego napiszesz |
Wiesz ilu takich cwanakow tu bywa co by chcieli miec wszystko podane na tacy na gotowca ?
wiesz ilu bez przeczytania regulaminu zaklada nowe tematy ktore juz istnieja dlugo i sa na kilkanascie lub kilkadziesiat stron omwione ? Czy wiesz ilu jest troli na forum ?
Nie zastanowulas sie tez napewno ze Gochna ty bywa codziennie bo od tego jest a ty tylko zagladasz jak ci potrzeba i naprawde nie masz pojecia co sie dzialo w czasie ja ciebie nie bylo a niektore reakcje sa odbiciem tego co sie dzialo dlugo przed twoja rejestracja na forum . Zebys sledzila to forum codziennie to bys wiedzial i mogal sie w taki sposob wypowiadac . Fakt Gochna ostro wypowiada ale to nie jest bez powodu . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
krysta55
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 55
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 2:57 pm
|
|
|
[quote="baileys"] krysta55 napisał/a: | Rozumiem że moderator też człowiek, też może go ponieść. Ale ja tego nierozumiem. | to rozumiesz czy nie rozumiesz ?
Nie wyrywaj cytatów z kontekstu.
Adwokatem od niej nie jesteś by za nią się wypowiadać.
Ty zaś powinnaś wrzucić na luz i ze spokojem jeszcze raz cały mój post przeczytać. A nie podniecać się jak "burza w szklance" pojedyńczymi cytatami.
"Co kurna...." Tego Cholera NIE ROZUMIEM.
Zaglądam codziennie na forum i nie zawsze kiedy JA cos potrzebuje. Wypowiadam się kiedy wiem a jak nie mam nic mądrego do powiedzenia TO SIEDZE CICHO. Tobie też czasem dobrze to by zrobiło.
Po "nowych" użytkownikach można się przyzwyczaić do prostactwa ale prostactwo wykonane przez "gwiazdy" tego forum bije po oczach. Nie mam akurat tylko Gohny na myśli. Ale większość z was (frekwencja blisko 1000 postów) oprócz rad pisze co ślina na język przyniesie. Bez chwili zastanowienia. Czasem trzeba się też puknąć w głowe, by myślenie na nowo wróciło. |
|
|
|
|
nikki
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 4:07 pm
|
|
|
Myślałam że to forum to przyjazne miejsce, ale w każdym temacie jest dyskusja, niemal kłótnia, lekkie 'obrażanie'. Tak na prawdę to wy trolujecie, bo zaśmiecanie temat osoby która chciała się czegoś dowiedzieć. Polska naród zawistny. Jedno zdanie nie podpasuje i lawina leci...dyskusja dyskusją, ale wy chyba az za dużo czasu tu spędzacie -.-
skoncz te wywody ,przestan dolewac oliwy do ognia |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Maj 21, 2013 6:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 4:41 pm
|
|
|
Jasnim
Cytat: | Mam pytanie w zwiazku z tym czy jezeliby wyrobic BSN numer Tesciowej to mozna by sie zglosic do Gemente czy Belastingu zeby placili jej oni za opieke na wnukiem.
I jezeli tak to czy to ile by jej placili zalezy od dochodow uzyskiwanych przez rodzicow dziecka.
Oraz czy trzeba by zameldowac Tesciowa w NL ? |
ewcia.pol
Cytat: | jedyne wyjscie to zapisac sie do jednych z Gastouderbuero/spelniajac kilka warunkow/, wtedy matka dostanie dofinansowanie z BD a babcia normalnie bedzie pracowac zarobkowo.
http://www.gastouderworden.net/
|
Jasnim napisał/a: | Dziekuje za te informacje. Dokladnie o cos takiego mi chodzilo tylko szczerze mowiac niewiedzialam jak to dokladnie wyglada w NL.
Jedyne co sie slyszy to to ze czlonkom rodziny placa za opieke nad dzieckiem a to jest potworna bzdura.
Dziekuje za wyjasnienie. |
Autorka tematu uzyskala odpowiedz, wiec na tym go zakonczymy |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Maj 21, 2013 6:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|