wezwanie do sądu |
Autor |
Wiadomość |
kinder
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 6:15 pm wezwanie do sądu
|
|
|
Witam
Dostałem wezwanie do sądu z art 8 ust 2 (jazda pod wpływem alkoholu) na lipiec. W objaśnieniu procedury napisali że nie muszę się stawiać osobiście jeśli mam ukończone 18 lat, a mam ale jeśli sąd uzna że moja obecność jest niezbędna to może zarządzić przymusowe doprowadzenie. Od roku przebywam w Polsce i niebardzo mam ochote jechać do Holandii na jedną rozprawe. Może ktoś ma doświadczenie podobne i napisze jaka kara mi grozi jeśli jednak nie stawie lub jakie są koszty adwokata i czy wogole opłaca go wynajmować. Pozdrawiam |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 8:36 pm
|
|
|
Nie sądzę, aby holenderski sąd chciał Cię doprowadzać z Polski do Holandii, jednakowoż z racji tego, że różnie to bywa, poszukaj w internecie polskiego adwokata w Holandii któremu zapłacisz pewnie niezbyt wiele za napisanie pisma do sądu iż zgadzasz się na rozprawe bez twojej obecnosci. Sprawe bedziesz miał jasną, bez obaw że nagle wrócisz do Holandii i cię capną |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła

Wiek: 43 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 10:31 pm
|
|
|
Złapali cię po pijanemu a ty piszesz że nie masz ochoty jechać na rozprawe, ...Jestes zajebisty:):):) Powiedz ze jestes z Polski to jeszcze ci dadza medal i nagrode... |
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
|
|
|
|
|