praca, stawka wiekowa+ pomoc pieniezna |
Autor |
Wiadomość |
sss506
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 12:40 pm praca, stawka wiekowa+ pomoc pieniezna
|
|
|
witam mam pytanie co do pomocy pienieznej pracuje od paru dni mam stawke wiekowa(18lat) za to wynagrodzenie ciezko jest sie utrzymac i czy jest moze jakas forma pommocy spolecznej o ktora moge sie starac? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 1:08 pm
|
|
|
sss506 napisał/a: | czy jest moze jakas forma pommocy spolecznej o ktora moge sie starac? | masz tu uregulowany/udokumentowany pobyt od ponad 5 lat ?
jesli nie to nie mozesz sie o to starac
sss506 napisał/a: | pracuje od paru dni mam stawke wiekowa(18lat) za to wynagrodzenie ciezko jest sie utrzymac |
A nie wieziales przed podjeciem pracy jaka stawke bedziesz mial ? |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
sss506
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 2:39 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | sss506 napisał/a: | czy jest moze jakas forma pommocy spolecznej o ktora moge sie starac? | masz tu uregulowany/udokumentowany pobyt od ponad 5 lat ?
jesli nie to nie mozesz sie o to starac
sss506 napisał/a: | pracuje od paru dni mam stawke wiekowa(18lat) za to wynagrodzenie ciezko jest sie utrzymac |
A nie wieziales przed podjeciem pracy jaka stawke bedziesz mial ? |
dzieki za odpowiedz a co do dokumentu to nie mam poniewaz jestem tu dopiero 3 tygodnie wiec nie ma szansy na zadne dodatkowe dofinansowanie? czytalam troche w internecie ale konkretow nie znalazlam pisza ze moge miec dofinansowanie tylko ze musze placic ubezpieczenie narazie jestem ubezpieczona zagranicznie do sierpnia z polski wiec nie wykupuje tutaj. a bylam swiadoma tego ze sa stawki wiekowe. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 2:46 pm
|
|
|
sss506, hmmm ty tu cos mieszasz pytasz o pomoc spoleczna bo malo zarabiasz a teraz piszesz o dofinansownaniu .
To sa calkiem 2 rozne sprawy . Dofinansowanie do ubezpieczenia bedziasz miala jak sie tu ubezpieczysz . pozatym masz obowiazek miec tu ubezpieczenie od 1 dania dpracy lub meldunku w NL.
Info na temat ubezpieczenia i dodatkow do ubezpieczenia znajdziesz tu na forum .poszukaj wyszukiwarka w prawym gornym rogo na glownej stronie forum . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
sss506
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 10:39 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | sss506, hmmm ty tu cos mieszasz pytasz o pomoc spoleczna bo malo zarabiasz a teraz piszesz o dofinansownaniu .
To sa calkiem 2 rozne sprawy . Dofinansowanie do ubezpieczenia bedziasz miala jak sie tu ubezpieczysz . pozatym masz obowiazek miec tu ubezpieczenie od 1 dania dpracy lub meldunku w NL.
Info na temat ubezpieczenia i dodatkow do ubezpieczenia znajdziesz tu na forum .poszukaj wyszukiwarka w prawym gornym rogo na glownej stronie forum . |
nie nie poprostu nawiazałam do tego ze mam ubezpieczenie z Polski a chodzi mi o to czy moglabym sie starac o jakie kolwiek dofnnasowanie bo coś o tym slyszałam... dzieki za odpowiedz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Cze 09, 2013 10:57 am
|
|
|
sss506, Jesli tu sie ubezpieczysz ,to wtedy mozesz starac sie o zorgtoeslag |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
sss506
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 09, 2013 12:17 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | sss506, Jesli tu sie ubezpieczysz ,to wtedy mozesz starac sie o zorgtoeslag |
dziekuje bardzo |
|
|
|
|
|