Przesunięty przez: Gochna H Czw Cze 13, 2013 3:14 pm |
Zakupy dla niemowlaka !! |
Autor |
Wiadomość |
malami85
Poczatkujacy malami85
|
Wysłany: Czw Cze 13, 2013 10:14 am Zakupy dla niemowlaka !!
|
|
|
Witam serdecznie.
Za pare tygodni ( 8 dokladnie) bede ordzic swoje pierwsze malenstwo. Mam pare pytan odnosnie co jeszce jest potrzebne typu kremy, jakies szaponiki dla malucha. Jeszcze nic z tych rzeczy nie mam. Za duzo tego jest i nie wiem dokladnie co musze kupic a co jest dobre.
Moze wiecie czy jest jakas lista w internecie na poczatek co trzeba miec na pierwsze miesiace.
Pani z kramzorg nie zabardzo w tym temacie pomogla, dala liste i powiedzial ze to jest potrzebne i juz. Nie popdpowiedzila co jest dobre a co nie , co moze uczulic dzidziusia.
Moze wy doradzicie.
Tak samo z proszkiem do prania dla bobasow, jest tu wogole takie cos ??? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Czw Cze 13, 2013 12:14 pm
|
|
|
malami85, ja od pierwszych dni zycia mojego dzieciatka uzywam kosmetykow z firmy 'Zwitsal', jak dla mnie super ! Jedyna, co troszke szkodzilo mojej corci, to zel do kapieli. Miala po nim sucha skorke na ramionkach i udkach. Nie pomagalo smarowanie. Polozna podpowiedziala mi, zebym kupila zel bez zawartosci mydla i powinno byc lepiej. Faktycznie pomoglo ! Dodatkowo 2 razy dziennie smarowalam te miejsca zwykla wazelina.
Do smarowania pupy uzywam Sudocrem - jak dla mnie najlepszy. Czasem tez nivea przeci odparzeniom (nie wiem czy tu jest, ja mam w PL).
Wiesz...co moze uczulic dzidzi a co ie ,to zalezy od organizmu dzieciatka. Sa kosmetyki hipoalergiczcnie dla dzieciaczkow, tylko nie pamietam nazwy.
Ja wszystkie ubranka, posciel, reczniki, kocyki piore w plynie Dreft ochtendfris (veilig&verzorgend).
Gratuluje i zycze spokojnego rozwiazania !!!
ps. jesli masz jeszcze jakies pytania, to napisz na priv, chetnie pomoge |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Asia12
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 2:51 pm
|
|
|
umieszczanie na forum spamu |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 25, 2013 3:31 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|