NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Czw Cze 20, 2013 8:28 pm
Prosze o Informacje
Autor Wiadomość
Mariog1985 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Cze 20, 2013 8:11 pm   Prosze o Informacje

A mianowicje moj problem wyglada nastepujaco, posiadam pieniadze na koncje w ING NL, mieszkam teraz w polsce a nie mam karty ani loginu online... wiec moje pytania sa nastepojace czy nie bedzie problemu z wybraniem calej gotówki po okazaniu dowodu?czy musze jechac do tej samej placowki gdzie zakladalem konto by je wybrac? czy po uplywie siedmiu miesiecy i braku wplywow nie bedzie problemu z wyplata calej gotówki.Z góry DZIEKUJE ZA POMOC

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 8:40 pm   

Mariog1985

Nie chce Cie straszyc, ale brak karty do banku ,moze okazac sie problemem
zapewnie do pokonania ,ale tylko wtedy kiedy udasz sie do banku, czy filii banku
w ktorym konto zakladales

Nie wiem dlaczego ale zawsze kiedy chodzi o wyplate wiekszej gotowki do reki w moim banku zadaja i karty i paszportu .
wczesniej bank powinno sie powiadomic o ile jest to kwota wieksza niz mozna wypinowac jednorazowo. Tak jest w RABO.

Mariog1985 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 21, 2013 10:31 am   

o to niedobrze bo nie posiadam paszportu ani karty..hmm tzn.ze moga mi nie wypłacic gotowki?nie wiem czy ryzykowac bo nawet nie mam gdzie sie tam zatrzymać :/ a gotówka to ponad 1200e a filia jest w Rotterdamie.

[ Dodano: Pią Cze 21, 2013 11:41 am ]
a i jeszcze jedno mam karte z tym ze nieaktywną ponieważ wyslali mi droga ale mialem tak "życzliwego"współlokatora że mi ja przetrzymoje i nie zamieza oddac, a tak by byl problem z głowy :/ nie wiem po prostu jak im sie z tego wytłumaczyc...co powiedziec :/

gromak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 11:42 am   

Proste - pojechać do Holandii, do obojętnie jakiego oddziału banku ING, okazać dowód i powiedzieć, że chce się zamknąć konto a pozostałe na nim środki wypłacić. Banki w Holandii nie posiadają "kasy" jak to jest w polskich bankach, jednak z doświadczenia wiem, że nie posiadając karty (bądź pinu do niej) i rozmawiając z pracownikiem banku da się te pieniądze za jego pomocą wyciągnąć z konta (nie posiadałem pinu do karty a chciałem zjechać do Polski, po podpisaniu 2 dokumentów pracownik banku wyciągnął pieniądze z bankomatu za mnie).

Mariog1985 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 12:36 pm   

Dzięki wielkie za informację.Pozdrawiam

[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 7:07 pm ]
Mam jeszcze jedno pytanie, czy pobierałeś pieniądze w tej samej filli w której otwierałeś konto i czy to był bank ING?

[ Dodano: Pon Cze 24, 2013 10:52 am ]
?????

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 3:51 pm   

pawelmarks napisał/a:

Re: Wypłacanie pieniedzy z konta w Holandii

Czy jest możliwość wypłacania pieniędzy z własnego konta w banku poprzez okazanie dowodu osobistego? Z góry dzięki

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Odpowiedz do tematu