Przesunięty przez: Gochna H Czw Cze 20, 2013 8:28 pm |
Prosze o Informacje |
Autor |
Wiadomość |
Mariog1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 8:11 pm Prosze o Informacje
|
|
|
A mianowicje moj problem wyglada nastepujaco, posiadam pieniadze na koncje w ING NL, mieszkam teraz w polsce a nie mam karty ani loginu online... wiec moje pytania sa nastepojace czy nie bedzie problemu z wybraniem calej gotówki po okazaniu dowodu?czy musze jechac do tej samej placowki gdzie zakladalem konto by je wybrac? czy po uplywie siedmiu miesiecy i braku wplywow nie bedzie problemu z wyplata calej gotówki.Z góry DZIEKUJE ZA POMOC |
_________________ Mariog1985 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 8:40 pm
|
|
|
Mariog1985
Nie chce Cie straszyc, ale brak karty do banku ,moze okazac sie problemem
zapewnie do pokonania ,ale tylko wtedy kiedy udasz sie do banku, czy filii banku
w ktorym konto zakladales
Nie wiem dlaczego ale zawsze kiedy chodzi o wyplate wiekszej gotowki do reki w moim banku zadaja i karty i paszportu .
wczesniej bank powinno sie powiadomic o ile jest to kwota wieksza niz mozna wypinowac jednorazowo. Tak jest w RABO. |
|
|
|
|
Mariog1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 10:31 am
|
|
|
o to niedobrze bo nie posiadam paszportu ani karty..hmm tzn.ze moga mi nie wypłacic gotowki?nie wiem czy ryzykowac bo nawet nie mam gdzie sie tam zatrzymać :/ a gotówka to ponad 1200e a filia jest w Rotterdamie.
[ Dodano: Pią Cze 21, 2013 11:41 am ]
a i jeszcze jedno mam karte z tym ze nieaktywną ponieważ wyslali mi droga ale mialem tak "życzliwego"współlokatora że mi ja przetrzymoje i nie zamieza oddac, a tak by byl problem z głowy :/ nie wiem po prostu jak im sie z tego wytłumaczyc...co powiedziec :/ |
|
|
|
|
gromak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 11:42 am
|
|
|
Proste - pojechać do Holandii, do obojętnie jakiego oddziału banku ING, okazać dowód i powiedzieć, że chce się zamknąć konto a pozostałe na nim środki wypłacić. Banki w Holandii nie posiadają "kasy" jak to jest w polskich bankach, jednak z doświadczenia wiem, że nie posiadając karty (bądź pinu do niej) i rozmawiając z pracownikiem banku da się te pieniądze za jego pomocą wyciągnąć z konta (nie posiadałem pinu do karty a chciałem zjechać do Polski, po podpisaniu 2 dokumentów pracownik banku wyciągnął pieniądze z bankomatu za mnie). |
|
|
|
|
Mariog1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 12:36 pm
|
|
|
Dzięki wielkie za informację.Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Cze 22, 2013 7:07 pm ]
Mam jeszcze jedno pytanie, czy pobierałeś pieniądze w tej samej filli w której otwierałeś konto i czy to był bank ING?
[ Dodano: Pon Cze 24, 2013 10:52 am ]
????? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 3:51 pm
|
|
|
pawelmarks napisał/a: |
Re: Wypłacanie pieniedzy z konta w Holandii
Czy jest możliwość wypłacania pieniędzy z własnego konta w banku poprzez okazanie dowodu osobistego? Z góry dzięki |
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|