Zamknięty przez: Gochna H Sob Sie 10, 2013 5:28 pm |
Wyplata pieniedzy ze srodkow emerytalnych |
Autor |
Wiadomość |
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 7:33 pm Wyplata pieniedzy ze srodkow emerytalnych
|
|
|
Witajcie,
Ktos sie orientuje w temacie wyplaty srodkow z przyszlej emerytury? Jestem tu juz 6 lat i chetnie bym wyplacil te wszystkie pieniadze. Wg strony mijnpensionoverzicht.nl zbierali mi emeryture w trzech miejscach, SVB, VLEP i STIPP (pracowalem w zakladzie miesnym).
Gdzie kierowac sie, aby uzyskac te pieniadze i ile mozna sie spodziewac po 6 latach z tych srodkow? |
|
|
|
|
AgaL
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Lip 12, 2013 4:16 pm
|
|
|
może najpierw dowiedz sie ( internet, ksiegowa itp) czy to wogóle jest możliwe, bo np w PL pieniądze z funduszu emerytalnego można wypłacić tylko w przypadku osiągnięcia wieku emerytalnego. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Lip 12, 2013 7:30 pm
|
|
|
Winter, jako czesty bywalec tego forum powinienes siwedziec ze taki temat istnieje i tam jest juz dana odpowiedz na twoje pytanie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Lip 12, 2013 8:04 pm
|
|
|
W sieci szukalem, ale za wiele informacji nie ma. Problem w tym, ze oprocz skladek do AOW moj pracodawca oplacal tez branzowa skladke najpierw do STIPP, potem do VLEEP. Wyslalem do SVB zapytanie w tej kwestii, jestem ciekaw reakcji.
Niestety nigdzie nie ma na forum informacji z kim sie w tej sprawie kontaktowac, najlepiej z SVB. Zobaczymy |
|
|
|
|
|