Przesunięty przez: Gochna H Sob Sie 10, 2013 6:32 pm |
podatek pieniadze zostaly przelane na inne konto |
Autor |
Wiadomość |
kolbusia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 02, 2013 7:38 pm podatek pieniadze zostaly przelane na inne konto
|
|
|
mam problem. otorz dowiedziałam sie dzisiaj ze pieniondze ze zwrotu podatku zostaly przelane na inny numer konta. ktos podpisał sie za mnie i odesłal list ze swoim numerem konta. czy ktos sie orienyuje jak sprawa bedzie dalej wygladala. |
|
|
|
|
emceha
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 02, 2013 9:27 pm
|
|
|
kolbusia, zmartwie Cie bo znajomi mieli podobny problem. Polak ktory ich rozliczal podal swoj nr konta i kasa trafila do niego. Slad po gosciu zniknal. Po kilku tygodniach poszukiwan jakichkolwiek informacji okazalo sie ze nie byli jedynymi oszukanymi. Od tamtej pory minelo ponad dwa lata. Problem tego typu, ze zadne nie mowi nawet w stopniu podstawowym po angielsku i nie chcieli zglaszac nic na policje. Jesli jestes w Holandii to zglaszaj sprawe na policje. Belasting powinien im udostepnic nr konta na ktore zostaly przelane pieniadze. Jesli ktos sie za Ciebie podpisal to jest to falszerstwo i powi ni sie ta sprawa zainteresowac. |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Lip 02, 2013 9:56 pm
|
|
|
emceha napisał/a: | kolbusia, zmartwie Cie bo znajomi mieli podobny problem. Polak ktory ich rozliczal podal swoj nr konta i kasa trafila do niego. Slad po gosciu zniknal. Po kilku tygodniach poszukiwan jakichkolwiek informacji okazalo sie ze nie byli jedynymi oszukanymi. Od tamtej pory minelo ponad dwa lata. Problem tego typu, ze zadne nie mowi nawet w stopniu podstawowym po angielsku i nie chcieli zglaszac nic na policje. Jesli jestes w Holandii to zglaszaj sprawe na policje. Belasting powinien im udostepnic nr konta na ktore zostaly przelane pieniadze. Jesli ktos sie za Ciebie podpisal to jest to falszerstwo i powi ni sie ta sprawa zainteresowac. |
Trzeba zglaszac koniecznie.
Rok temu albo ze2 "znajomy"z pracy zostal zatrzymany po tym jak rozliczal ludzi i kasa szla na jego konto, pewnego slonecznego dnia policja zjawila sie po nidgo w pracy... wiem tylko tyle ze nie bylo przyjemnie, cala kase musi zwrocic,wylali go z pracy bez prawa do zasilku a isobiscie mam nadzieje ze zgnija mu rece za okradanie i oszukiwanie. To bylo w GLD w pewnym turecko polskim miescie na litere T,gosc byl tak bezczelny ze oszukiwal i znajomych i obcych, wyszukiwal i pisal do ludzi z okolicy z tutejszego forum. |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Wto Lip 02, 2013 10:00 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Wto Lip 02, 2013 11:10 pm
|
|
|
Zadzwon lub popros kogos zeby w twoim imieniu zadzwonil do belastingu i poprosic o rozpoczecie procedury TOR wtedy oni napisza list do tej osboy ze ma dwa tygodnie na zwrot pieniedzy inaczej ty dostaniesz jej namiary i mozesz z tym sic do sadu |
|
|
|
|
kolbusia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 03, 2013 9:35 pm
|
|
|
Sprawa zostala zogloszona do belastingu. W ciagu 10 dni zostane poinformowana co dalej nastapi.
[ Dodano: Czw Lip 04, 2013 9:27 pm ]
A i jesli chodzi o osobe ktora mnie rozliczała to jest w porzatku. Bardzo mi pomogla w tej sprawie. List poprostu został zabrany prze jakas osobe. Mam nadzieje ze sie dowiem kto to zrobil. I jestem ciekawa po jakim czasie odzyskam pieniadze ile to moze portwac (?). |
|
|
|
|
maciej83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 2:38 pm
|
|
|
kolbusia napisał/a: | Sprawa zostala zogloszona do belastingu. W ciagu 10 dni zostane poinformowana co dalej nastapi.
[ Dodano: Czw Lip 04, 2013 9:27 pm ]
A i jesli chodzi o osobe ktora mnie rozliczała to jest w porzatku. Bardzo mi pomogla w tej sprawie. List poprostu został zabrany prze jakas osobe. Mam nadzieje ze sie dowiem kto to zrobil. I jestem ciekawa po jakim czasie odzyskam pieniadze ile to moze portwac (?). |
ja miałem podobną sytuację w 2010 roku, po odwołania pieniądze dostałem 30 Listopada. I nie koniecznie ktoś musiał ci to zrobić by cie okraść, w moim przypadku winny był urzędnik który wpisał zamiast nr. konta kwote do zworotu, swoją drogą dowiedziałem się dzięki temu że w Holandii istniej 4 cyfrowe numery kont... |
Ostatnio zmieniony przez maciej83 Czw Lip 11, 2013 2:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Pią Lip 12, 2013 8:30 am
|
|
|
Numery sa 9 cyfrowe a nie cztero. Jakby byly 4 to by po 9999 kombinacji braklo numerow. Wiec raczej duzo ludzi by kont nie mialo. |
Ostatnio zmieniony przez feel_x Pią Lip 12, 2013 8:31 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Lip 12, 2013 8:45 am
|
|
|
feel_x, Sa i numery 4 , 5, 6, cyfrowe .
Kiedys dawno temu byl post bank i ten mial wlasnie duzo krodkio cyfrowych kont .
Teraz sa konta 8-9 -cio cyfrowe a od stycznia 2014 bedzie obowiazek uzywania kont wyduzonych o iban nr . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Pią Lip 12, 2013 9:15 am
|
|
|
A no to ok. Nie spotkalem sie z takim numerem dla osoby prywatnej. Bo instytucji czy firmy to tak. |
Ostatnio zmieniony przez feel_x Pią Lip 12, 2013 9:16 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Lip 14, 2013 10:32 am
|
|
|
feel_x Jak zakladalem konto w 2007 roku w Postbanku to moj nr konta mial 7 cyfer , potem Postbank przejął ING i nadal mam 7 cyfer ale w ING |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x
|
Wysłany: Nie Lip 14, 2013 12:54 pm
|
|
|
no ja zakladalem konto tez w 2007 w ING i mialem 9 cyfr. |