zagubiona karta |
Autor |
Wiadomość |
domjo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 11:31 am zagubiona karta
|
|
|
zgubiłem kartę z ing nl. w Polsce gdzie teraz przebywam nie mogę wypłacić bez niej pieniędzy,jak mogę ją zablokować?czy muszę stawić się osobiście?czy może to być telefonicznie?albo przez inna osobę?jestem teraz na urlopie no i niestety nie mam pieniędzy proszę o jakies informacje.czy mogę wypłacić te pieniądze w Polsce bez karty? |
|
|
|
|
jejak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:13 pm
|
|
|
Ja mialem taka sytuacje w ABN AMRO. zablokowac mozna telefonicznie, dzwoniac do banku, wtedy karta bedzie automatycznie zablokowana. A jak wyrobic nowa ? mozna, zadzwonic do banku i poprosic o nowa, wtedy karta jest przesylana na adres zameldowania w Holandii. Jesli pin nie zostal zmieniony mozna ja odrazu uzywac, jesli natomiast jest to nowa karta, trzeba udac sie do banku w celu aktywowania nowego Pinu. Dlatego jak dostaniesz nowa karte nie proboj wstukac pin kilka razy, jesli raz ci sie nie udalo zalogowac sie do bankomatu, bo mozesz ja zablkowac po raz kolejny (tego w sumie nie jestem pewien, bo jesli karta nie byla aktywowana to nie mozna jej zablokowac - TEORETYCZNIE). Powyzsza sytuacja dotyczy banku ABN AMRO, ale moze w ING maja podobne procedury. Najlepiej zadzwonic i dowiedziec sie. |
_________________ EOF |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:15 pm
|
|
|
W ABN jak zgubilem karte i przyszla nowa, to ta nowa byla nie aktywna - byla niezbedna wizyta w ABN.. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
jejak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:17 pm
|
|
|
ja jeden raz dostalem tez nieaktywna, ale innym razem byla aktywna z moim starym Pinem. |
_________________ EOF |
|
|
|
|
domjo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:28 pm
|
|
|
a czy długo się czeka na nowa kartę?urlopu jeszcze 3 tygodnie a tu pusto w kieszeni. |
|
|
|
|
jejak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:30 pm
|
|
|
w ABN 5 roboczych dni w ING robia wszystko 2 razy dluzej, wiec pewnie dluzej. |
_________________ EOF |
|
|
|
|
domjo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:30 pm
|
|
|
dzwoniłem do ing w polsce ale powiedzieli że bez karty pieniędzy nie wyplacają dziwi mnie to trochę
[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 1:34 pm ]
dzięki za info ,a czy ty probowałes w polsce wypłacac bezposrednio w okienku?to też wolali o kartę? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 12:39 pm
|
|
|
W Polsce w okienku nie wyplacisz kasy z holenderskiego konta bez karty... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
domjo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 1:00 pm
|
|
|
dzięki wielkie za info pozdrawiam |
|
|
|
|
jejak
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 1:42 pm
|
|
|
Z tego co wiem w ING nie ma generatora kodow do internetu, wiec moze uda sie wejsc na konto i zrobic przelew przez neta, jesli masz karte kodow dostepu na papierku. W ANB AMRO to nie przejdzie, tam jest generator kodow. |
_________________ EOF |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 2:12 pm
|
|
|
jejak napisał/a: | w ING nie ma generatora kodow do internetu | Maja ale nie sa konieczne.
jejak napisał/a: | wiec moze uda sie wejsc na konto i zrobic przelew przez neta |
Jesli byl klientem Postbanku i zalatwil sobie "Mijn Postbank" by moc miec dostep do wlasnego konta. |
|
|
|
|
domjo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 3:33 pm
|
|
|
probowalem tam wejśc ale niestety jest potrzebny kod dostepu może ktoś wie jak sprawdzić tylko stan konta |
|
|
|
|
krolik1981
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 24, 2013 12:52 pm Re: zagubiona karta
|
|
|
Witam.mialem ten sam problem wyslalem list z polski,po tygodniu dostalem listownie nowy pin a nastepnie po okolo 5dni nowa karta. |
|
|
|
|
|