Otwarty przez: Gochna H Śro Maj 22, 2013 5:55 pm |
Rozliczenie podatku za rok 2012 w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
sweetsensi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 28, 2013 4:47 pm
|
|
|
pomoże ktoś ?? |
_________________ seggment&mimao |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Lip 28, 2013 5:48 pm
|
|
|
sweetsensi napisał/a: | pomoże ktoś ?? |
Tzn. jakie kolejne pismo dostales? pierwsze pismo, jest do wypelnienia, na jakie konto chcesz, aby przelali Ci pieniadze. drugie pismo, to potwierdzenie z BD, ze na podany nr konta przeleja ci pieniądze. Jesli ten nr konta w drugim pismie sie zgadza, to juz nic nie musisz robic. Adres mozna zawsze podac korespondencyjny |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Nie Lip 28, 2013 5:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sweetsensi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 28, 2013 5:53 pm
|
|
|
Więc wypełniłem i podałem swój holenderski nr konta wraz z adresem korespondencyjnym - czyli ok, z tym, że drugie pismo - w którym jest zawarty numer konta - jest to numer mojego kolegi a ja podałęm teraz swój - i pytanie któy tetraz zakwestionują? |
_________________ seggment&mimao |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 24, 2013 10:59 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Lip 28, 2013 6:00 pm
|
|
|
napisales wczesniej, ze dostales potwierdzenie pisma z nr kolegi, a w tym samym dniu (tak wnioskuje) wypilniles i odeslales to rozowe pismo wpisujac w nim swoj nr konta. Wiec pozostaje czekac znowu na potwierdzenie nr konta z BD. Takie samo pismo, jak to drugie zeskanowane, tylko, ze w Twoim nr konta |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
krolik1981
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 29, 2013 11:28 am Re: Rozliczenie podatku za rok 2012 w Holandii
|
|
|
witam. Usmiechnol sie dzis belasting do kogos i dokonal przelewu? Ja wciaz czekam |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Śro Lip 31, 2013 5:48 pm
|
|
|
Co oznacza negatieve aanslag w pismie o podanie nr.konta do wyplaty zwrotu?
Zostalo cos zle wypelnione? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Śro Lip 31, 2013 6:40 pm
|
|
|
nie wszystko jest oke
nalezy ci sie zwrot i chca wiedziec gdzie go wyslac |
|
|
|
|
Fanatyk_1933
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 02, 2013 8:58 am
|
|
|
Witam rozliczałem sie za pośrednictwem biura Borsuk w Gliwicach w połowie kwietnia. Miesiąc temu odesłałem potwierdzenie konta walutowego PL zaznacze ze od kilku lat BD wysyłało mi zwrot na to samo konto. Niestety mamy juz sierpień a kasy nie widac. Cos to zbyt długo trwa.... Jest ktos w podobnej sytuacji? Pozdrawiam |
|
|
|
|
krolik1981
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 02, 2013 9:54 am Zwrot
|
|
|
Ja rozliczalem sie w marcu.anslag dostalem w czerwcu a kasy dalej niema |
|
|
|
|
Fanatyk_1933
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 02, 2013 9:58 am
|
|
|
Cos im sie nie spieszy w tym roku, w poprzednim dostalem po równych 3 miesiącach... No cóż pozostaje czekać |
|
|
|
|
beznickowa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 12:23 am
|
|
|
Witam
Moja sytuacja wygląda następująco: dostałam decyzję dot zwrotu, jakiś czas po decyzji pismo o podanie numeru konta (opgaaf rekeningnummer); pismo odesłałam. I teraz pytanie- czy powinnam dostać jeszcze jakąś korespondencję z urzędu z potwierdzeniem, że otrzymali konto czy teraz mogę już oczekiwać na zwrot? Czytałam, że od podania konta jest 8 tygodni na otrzymanie pieniędzy- ale chcę się upewnić, że nie mam powodu do obaw. Konto odesłałam jakieś 2 tygodnie temu, a więcej nic nie przyszło. |
|
|
|
|
krolik1981
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 05, 2013 2:18 pm Zwrot
|
|
|
beznickowa napisał/a: | Witam
Moja sytuacja wygląda następująco: dostałam decyzję dot zwrotu, jakiś czas po decyzji pismo o podanie numeru konta (opgaaf rekeningnummer); pismo odesłałam. I teraz pytanie- czy powinnam dostać jeszcze jakąś korespondencję z urzędu z potwierdzeniem, że otrzymali konto czy teraz mogę już oczekiwać na zwrot? Czytałam, że od podania konta jest 8 tygodni na otrzymanie pieniędzy- ale chcę się upewnić, że nie mam powodu do obaw. Konto odesłałam jakieś 2 tygodnie temu, a więcej nic nie przyszło. | witaj.ja 3tyg po odeslaniu opgaaf otrzymalem potwierdzenie ze otrzymali moje potwierdzenie(5lipca) dzisiaj dowiedzialem sie dzwoniac do belasting ze 25lipca przelali kase tylko biuro w ktorym sie rozliczalem twierdzi ze przelewu niebylo? Noi teraz dopiero mam nerwa
[ Dodano: Pon Sie 05, 2013 7:05 pm ]
Wiec tak.biuro ktore mnie rozliczalo trzymalo kase od 25lipca dzis bylem w biurze ostra jadka.ale kasa sie znalazla i jest przelew.a juz myslalem ze nici z wakacji |
|
|
|
|
jotgie075
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 21, 2013 9:04 am
|
|
|
Witam. Czy wie ktoś kiedy można spodziewać się zwrotu jak ktoś się rozliczał w czerwcu? |
|
|
|
|
RenataZaw
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 22, 2013 1:23 pm
|
|
|
jotgie075 napisał/a: | Witam. Czy wie ktoś kiedy można spodziewać się zwrotu jak ktoś się rozliczał w czerwcu? |
Ja się rozliczałam poprzez biuro podatkowe w lutym, w czerwcu sprawdzałam co z decyzją, okazało się, że urząd holenderski zeznanie zagubił. 5 czerwca poszło kolejne rozliczenie. 3 sierpnia była decyzja. Tydzień później przelew. Ale tylko zwrot dla męża. Na decyzję w sprawie mojej ulgi (tzw. rozłąkowe algemene heffingskorting) nadal czekam. Ani decyzji, ani tym bardziej przelewu nadal nie ma
Pozdrawiam |
_________________ Bo w górach jest wszystko co kocham! |
|
|
|
|
halu
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 23, 2013 8:26 am
|
|
|
Moje pytanie również dotyczy pośrednio rozliczenia, muszę zmienić dowód osobisty(zmieni się seria dowodu) czy będzie to jakiś problem dla mojego pracodawcy w NL(Holender) w sprawie jaaropgave'u ?czy jeżeli chodzi o holenderski pit ważne jest tam tylko sofi? |
|
|
|
|
|