NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Sob Sie 10, 2013 6:25 pm
ile kosztuje was wynajem mieszkania i jego utrzymanie?
Autor Wiadomość
Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pon Sie 05, 2013 11:28 pm   

Winter masz na mysli 300 euro za pokój ?

Jesli tak to 300 e za pokoj 1 osobowy to dobra cena poniewaz sporo osob oferuje pokoje 1 osobowe w przedziale 300-350 e ( bez meldunku ) z meldunkiem ok 400 e

Winter 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Sie 06, 2013 2:01 pm   

Zależy. Jedna delikwentka chciała wszystko inclusive włącznie z meldunkiem za 300 €. Zależy dużo od poziomu domu, ale licząc rocznie rachunki za 300 € się nie opłaca. 400 € to minimum.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Sie 06, 2013 7:18 pm   

Cytat:
Zależy.
masz racje zalezy bo jakbym miał płacić 300 e za pokoj 3x3 m to nawet 300 e by było za duzo ( wraz z meldunkiem )

Ważne jest też jakie sa warunki na domku , ile osób mieszka , czy jest ogródek , garaż itp

Średnia cena najmu za pokoju 1 osobowego w moich rejonach to 350-400 e ale niestety nie zawsze jest możliwość meldunku

Nie ma sie co czarować majac Fasta i 2-3 pewnych znajomych warto wynajmować domek i czuć sie jak w domu ... :039:

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Śro Sie 07, 2013 7:34 am   

Ja place 700 e za 2 pokoje dla 4 osob i psa. Ale powiem szczerze, jakbym byla wlascicielka, to nigdy bym sie nie zgodzila na inclusive. Moja corka potrafi stac pod prysznicem 1,5 godz., wspolmieszkancy dla odmiany nigdy swiatla nie gasza.

olek1063 
Gaduła

Wysłany: Śro Sie 07, 2013 11:40 am   

bagniaczka napisał/a:
Ja place 700 e za 2 pokoje dla 4 osob i psa. Ale powiem szczerze, jakbym byla wlascicielka, to nigdy bym sie nie zgodzila na inclusive. Moja corka potrafi stac pod prysznicem 1,5 godz., wspolmieszkancy dla odmiany nigdy swiatla nie gasza.

No wiesz różne są metody na mieszkańców z dużym zużyciem mediów np. w pomieszczeniach wspólnych światło zgaszane czasowo, a na zbyt długą kąpiel; można ustawić że piec wyłączy się po 15 minutach i zimna woda będzie lecieć :) Albo, że ciepła wodą jest tylko w określonych godzinach - już mnie poniosło.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Sie 07, 2013 2:57 pm   

bagniaczka napisał/a:
Ja place 700 e za 2 pokoje dla 4 osob

Bagniaczka możesz mi zdradzić ak wynajełaś mieszkanie 2 pokojowe za 700 e ?

Jeszcze jak jest opcja inclusive to juz calkiem jestem w szoku ... :039:

eRR
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 6:39 pm   

Co to jest ta opcja inclusive? Że w cenę czynszu ma się wliczone wszelkie rachunki?
Jak jest z cenami wynajmu kawalerek lub studio flat?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 10:18 pm   

eRR,

To mozna samemu sprawdzic, wchodzac nawet na marktplaats , lub inna strone ktora oferuje huurwoningen

Trudno jest powiedzic jednoznacznie bo ceny sa zroznicowane w zaleznosci od prowincji
od tego ,czy ma byc to na wsi w malym czy w duzym miescie ....

tu przyklad
http://www.marktplaats.nl...1¤tPage=9

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Odpowiedz do tematu