NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
flexsecurity pensioen czy ktoś dostał list - emerytura
Autor Wiadomość
olek11kelo
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 12, 2013 1:32 pm   flexsecurity pensioen czy ktoś dostał list - emerytura

Witam.
Ostatnio dostałem list z Flexsecurity pensioen o emeryturze i jej jednorazowej wypłacie. trzeba im coś odesłac do połowy września to wypłaca jednorazowo. Czy ktoś z Was jeszcze coś takiego dostał i o co konkretnie w tym chodzi. Pozdrawiam i proszę o info.

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pon Sie 12, 2013 1:59 pm   

Chodzi o to, ze Twoje skladki na emeryture byly odkladane przez pracodawce do tej wlasnie firmy i jesli chcesz, aby Ci to jednorazowo wyplacili to musisz wlasnie wypelnic, co od nich dostales i odeslac. Dostalam cos takiego kiedys z innej firmy, ale nic nie odsylalam, wiec moje skaldki dalej sobie tam sa. Zapewne jakys sie zdecydowal na jednorazowa wyplate, to pewnie i tak nie dostaniesz pelnej uzbieranej kwoty, tylko jakas czesc....ale tego nie jestem na 100% pewna.

yabolik 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lis 09, 2014 3:08 pm   

Witam,

Podpinam się do tematu, również otrzymałem z Flexa list odnośnie wypłaty zgromadzonych środków (po dwóch latach od opuszczenie NL). Jeśli dobrze rozumiem to jeśli nie wyrazimy zgody to składki będą dalej leżeć i pracować powiększając fundusze?

Drugie pytanie - Początkowo moje składki były odprowadzane do Stippa, zostałem przetransferowany do innej agencji która odprowadzała moje składki do Flexa. Nie podałem by moje składki były przetransferowane do nowego funduszu dlatego rozumiem że w Stipie również powinienem mieć zgromadzony kapitał. Czy można bez digi zalogować się do Stipa by uzyskać info odnośnie składek? Do flexa znalazłem i wypełniłem formularz by przysłali dane logowania (https://www.mijnpensioencijfers.nl/flex/?accountAanvraagBevestigen=1&actie=Afkopen).

PS czy ta strona jest właściwa do wystąpienia o nadanie loginu i hasła? (nie znam holenderskiego):
https://www.stippensioen...._aanvragen.aspx

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez yabolik Nie Lis 09, 2014 3:10 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu